2015. máj 23.

Hogyan tanítsd a gyereket cipőt fűzni? Mi megmutatjuk a tutit!

írta: vigyazo
Hogyan tanítsd a gyereket cipőt fűzni? Mi megmutatjuk a tutit!

Két másodperc az egész

how-to-tie-shoes.jpg

Felejtsd el a „nyuszi fül” módszert! Itt egy egyszerű technika szülőknek arra, hogyan tanítsák meg gyerekeiket cipőfűzőt kötni, mindössze két másodperc alatt - számolt be az új keletű technikáról a DailyMail.

Két másodperces cipőfűzés tutorial videó

Az új módszert a publikum úgy üdvözölte, mint valami új forradalmi módszerét a cipőfűző megkötésének. A technika vírusosan terjed az újdonságot demonstráló videónak köszönhetően. Úgy gondolják, hogy ez a leggyorsabb módszere a cipőfűző megkötésének. A módszer atyját Fieggent, csak Cipőfűző professzornak szokták hívni.

A következőkben adunk egy „kiképzést” hogyan tudjuk a gyerekeket megtanítani a legkönnyebben saját cipőfűzőjük megkötésére. Szülők számára is talán ez a legkevésbé fájdalmas módszer. Ezt a technika „varázs ujj” módszerenként is ismert. A módszer rajongói azt is állítják, hogy ez a csomó tartósabb, mint a tradicionális.

Azt mondják, hogy ez a trükk képes a felére csökkenteni azt az időt, mialatt egy átlagember megtanul cipőfűzőt kötni. 

Mindamellett, hogy sokkal gyorsabb, minta a régi „nyuszi fül” módszer, a gyerekeknek vizuálisan is könnyebb elképzelni ezt a technikát.

Internetes fórumokon nagy vihart kavart, hogy sok ember még nem is ismerte ezt a fantasztikus, és gyors módszerét a cipőfűző megkötésének. Kezdetben úgy gondolták, hogy ez a módszer sokkal komplikáltabb és nehezebb, mint ez elmúlt néhány évtizedben használt technika, holott valójában sokkal egyszerűbb.

A "kiképzés" mindössze csak hat lépésből áll - vágjunk is bele!

1. lépés:

Először is kössünk egy „kezdő csomót” a jobb és a fűző megkötésével. Ez után mind két fűzőt a mutató és a hüvelykujjal tartjuk. Eközben használhatjuk a többi ujjunkat is, hogy a csomó feszes legyen.

2. lépés:

A következő lépésben készítsünk két hurkot, úgy hogy a fűző az egyik vége előre, a másiké hátrafele álljon. A jobb kezünkben a középső ujjunkat használva a fűző lazább részeit hátulról megszorítjuk. Eközben a bal kezünk egyszerűen forogatjuk előre felé, de úgy, hogy átlendítjük a jobb hurkon.

3. lépés:

Ez után a két hurkot átkötjük egymáson.

(Mindezt úgy, hogy a bal hüvelykujjunkat használva áttoljuk a laza, átkötetlen szálon. Eközben a bal középső ujjal tovább tolunk, míg a bal hüvelykujj és a bal mutatóujj meg nem csinálja a hurkot.)

4. lépés:

Ez a trükkös technika előírja, hogy mind a jobb, mind a bal kezünk két-két ujja a hurkon belül legyenek, és azt megragadva húzzák ki a fűzők szabad végeit.

Ebben a lépésben is először a bal hüvelykujjunkat illetve mutatóujjunkat használjuk, hogy megragadhassuk a jobb fűző laza részét. Eközben a jobb középső ujjunkkal megragadjuk a bal fűző szabad végét.

5. lépés:

Ebben a lépésben láthatjuk, hogy mindkét oldalon keletkezik egy-egy hurok, amit az ellenkező irányba húzunk.

Ennél a résznél nagyon ügyeljünk arra, hogy a hurkokat rendese kihúzzuk, különben nem lesz tökéletes.

6. lépés:

Ez az utolsó lépés, melyben csak megszorítjuk a hurkokat.

(szerző: sztrady)

Szólj hozzá

érdekesség kvantum cipőfűző-technika cipőfőzés 2 másodperc alatt Fieggent