2015. jún 03.

Keresztényként a földi pokolban

írta: vigyazo
Keresztényként a földi pokolban

Egy nővér harca az iszlám terrorizmus ellen

113.jpg

Kérdés, hogy népirtásnak lehet-e nevezni, amit az Iszlám Állam művel a közel-keleti térségben. Tény, hogy Kenyától kezdve Szírián át Pakisztánig a fanatikusok keresztényeket gyilkolnak. A nyugati országok a vitázáson és tárgyalásokon kívül nem tesznek túl sokat. Szerencsére akadnak olyan bátor önkéntesek, akik a tettek mezejére lépnek.  Egy olyan apáca története következik, aki a Közel-Keleten vállalt veszélyes küldetést, hogy segítséget nyújtson ezeknek a kiszolgáltatott helyzetben levő embereknek.

Az Iszlám Állam tevékenységének a fő területe Szíria és Irak. Mindenhol nagy károkat okoznak. A lakosságot sem hagyják érintetlenül, sokakat elhurcolnak, meggyilkolnak, vagy rabszolgává tesznek. Hatune Dogan nővér szemtanúja volt az eseményeknek, azt is végignézte hogyan pusztulnak el több száz éves ősi keresztény közösségek. Neki túlélők mesélték el, hogyan adják el a nőket szexrabszolgának. A legszebbeket kiválasztják maguknak, még akkor is, ha kisgyermekeik vannak. Nem adják őket más vallások képviselőinek, csak a szunnita muszlimoknak. 12 ezerre becsülik csak azoknak a jazidiknak a számát, akiket az Iszlám Állam rabolt el. A nővér létrehozott egy alapítványt, amely 35 országban élelmiszert, ruházatot, gyógyszert oszt és menedéket biztosít az üldözöttek számára. Hatune Dogan nővér folyamatosan úton van, hogy segítse a térség üldözött keresztény kisebbségeit.

tumblr_na9eqbwbft1sua6ivo1_1280.jpg

Nem nyaralni jöttem ide. Azért jöttem, hogy hangjuk legyek a némáknak, és a világ meghallja a hangjukat. Nekik ugyanis nincs hangjuk. Én vagyok a szócsövük. Ez a küldetésem.

- számolt be Dogan nővér.

Számára nem idegen az iszlám üldöztetés, fiatal lányként a helyi muszlimok fenyegetései arra kényszerítették a családját, hogy elhagyják törökországi otthonukat. Németországba költöztek, ahonnan a nővér az alapítványát működteti és felemeli szavát a növekvő iszlám szélsőséggel szemben. Nagyon határozott véleménye van a terrorszervezetről. Sok politikusnak nincs bátorsága kimondani ezeket a megállapításokat:

Baghdadinak és az Iszlám Államnak az a küldetése, hogy a világot teljesen az iszlám vallásra térítse át és elhozza az úgynevezett „békét”

- mondta Dogan nővér.

De értsék meg, az iszlám nem a béke vallása! És aki azt állítja, hogy az Iszlám Államnak semmi köze az iszlámhoz, az hazudik. Az Iszlám Állam ideológiája teljes mértékben az iszlám valláshoz kötődik. Tudjuk, hogy a Korán szerint a demokráciának nincs létjogosultsága. Az iszlám és a demokrácia egymással ellentétesek, úgy, mint a fekete és a fehér. Remélem, hogy Amerika is megérti ezt. Ma Amerikának van meg arra az ereje, hogy egy másik nyugati állammal együtt megállítsa az Iszlám Állam előretörését.” - fejtette ki a nővér.

isis-with-flag.jpg

A nővér egyáltalán nincs megelégedve a nyugati világ reakciójával. A tétlenség minden nap csak mélyíti a válságot. Továbbra is az a célja, hogy felhívja a figyelmet Jézus követőinek a szorongatott helyzetére. Akár figyel a világ, akár nem!

(Szerző: Awesomeone)

Szólj hozzá

terrorizmus hatalom ISIS Iszlám Állam kereszények érték/ítélet jazidik Hatune Dogan