2015. júl 01.

10 téveszme a homoszexualitásról

írta: mbrave
10 téveszme a homoszexualitásról

Könnyebb a törvényeket megváltoztatni, mint a tényeket

mom-dads_ohad-romano1.jpg

Egy józanul gondolkodó ember az igazságot sosem akarja kiszorítani a társadalomból, megbélyegezni vagy stigmatizálni, mégis azok, akik ma tagadják az alábbi tíz mítoszt, gyorsan a "homofób" címkét találhatják magukon. Az Amerikai Családvédelmi Tanács (frc.org) érveit (amelyek itt olvashatók részletesen) le lehet tagadni nyomásgyakor-lással vagy akár törvényi úton is, de egy örök klasszikust idézve, a Föld akkor is forogni fog tovább. :)

 1. Vannak, akik homoszexuálisnak születnek 

A tudományos kutatások nem támasztják alá, hogy bárki homoszexuálisnak születne. Peter Bearman és Hannah Brückner, a Columbia és Yale Egyetemek kutatói kimutatták, hogy az egypetéjű ikrek csupán 6,7 százalékánál fordul elő a homoszexualitás mindkét testvérnél. A homoszexualitás kialakulásában sokkal nagyobb szerepe van a gyermekkori szocializációnak – állítják a kutatók.

born-gay-2.jpg

 2. Az ember szexuális orientációját nem lehet megváltoztatni 

Férfiak és nők ezrei számoltak már be arról, hogy megváltozott a szexuális orientációjuk homoszexuálisról heteroszexuálisra. A felmérések alapján van, amikor spontán módon, és van, amikor szakszerű terápia eredményeképpen történik meg a változás. Dr. Robert L. Spitzernek 200 kísérleti alany számolt be arról, hogy nemi orientációjuk homoszexuálisról heteroszexuálisra változott. (Szexuális Viselkedés Archívuma 32/5 – 2003. október)

 3. Káros és etikátlan, amikor egy homoszexuális embernek segítünk heteroszexuálissá változni 

Nincs tudományos bizonyíték arra, hogy a változtatást célzó törekvések nagyobb kárt okoznának, mint maga a homoszexuális életmód. Egy 800 személyen elvégzett felmérés résztvevői közül csupán 7,1 százalék állította azt, hogy a reorientációs terápiát követően legalább 3 negatív következményt tapasztalt (összesen 70 potenciálisan negatív következmény volt felsorolva).

 4. A lakosság 10 százaléka homoszexuális 

Az amerikai lakosság kevesebb mint 3 százaléka határozza meg magát homoszexuálisnak vagy biszexuálisnak. A Nemzeti Egészségügyi és Társadalmi Élet Felmérés (National Health and Social Life Survey) szerint a férfiaknak a 2,8 százaléka, a nőknek 1,4 százaléka határozta meg magát homoszexuálisnak, leszbikusnak vagy biszexuálisnak.

 5. A homoszexuálisoknak nincs több pszichológiai problémájuk, mint a heteroszexuálisoknak 

A homoszexuálisok körében sokkal nagyobb arányban fordul elő az idegbetegség és a kábítószerezés, mint a heteroszexuálisok körében. 2008-ban egy kutatócsoport 13 ezer szakmai publikáció és 28 felmérés adatait összevetve a következő megállapításra jutott:

A leszbikus, a homoszexuális és a biszexuális emberek esetében nagyobb a rizikója az idegbetegségnek, az öngyilkossági gondolatoknak, a kábítószer-fogyasztásnak és a szándékos önpusztításnak, mint a heteroszexuálisoknál.

 6. A homoszexualitás nem káros az egészségre 

A homoszexuálisok körében elterjedt promiszkuitás és egyes szexuális gyakorlatok miatt a homoszexuális emberek jobban ki vannak téve a nemi és ehhez kapcsolódó más betegségeknek, illetve fizikai sérüléseknek. Az Egyesült Államokban az AIDS áldozatainak 68 százaléka homoszexuális férfi volt.

frc.jpg

 7. A homoszexuálisok által nevelt gyermekek nem különböznek a heteroszexuálisok által nevelt gyermekektől, és nem is válnak sérültekké 

Tudományos kutatások tömkelege támasztja alá azt, hogy azok a gyermekek kerülnek a legelőnyösebb helyzetbe, akiket a saját anyjuk és apjuk nevel fel, és ahol a szülők egy életen keresztül elkötelezett házassági kapcsolatban maradnak egymással. A homoszexuálisok által nevelt gyermekeken végzett kutatások súlyos módszertani problémákat vetnek fel, de még így is kimutatnak bizonyos különbségeket.

 8. A homoszexuálisok nem hajlamosabbak a gyermekek molesztálására, mint a heteroszexuálisok 

A Szexuális Kutatás Folyóirat (Journal of Sex Research) egy 1989-ben megjelent felmérése szerint a gyermekekkel szembeni szexuális visszaélések egyharmadát homoszexuális pedofilok követik el. Mivel a homoszexuálisok aránya a társadalomban kevesebb mint 3 százalék, ebből az következik, hogy a homoszexuálisok tízszer annyi pedofil cselekményt követnek el, mint a heteroszexuálisok.

 9. A homoszexuálisok hátrányos helyzetben vannak a társadalomban a diszkrimináció miatt 

A felmérések alapján a homoszexuálisok az átlagnál magasabb iskolai végzettséget tudnak megszerezni. (Robert Michael, John Gagnon, Edward Laumann, Gina Kolata: Sex in America: A Definitive Survey, 1994)

download_1.jpeg

 10. A homoszexuális kapcsolatok ugyanolyanok,  mint a heteroszexuális kapcsolatok, azzal a kivétellel, hogy a partnerek azonos neműek 

A homoszexuálisok ritkábban lépnek be egy elkötelezett kapcsolatba, kevésbé hűségesek a partnereikhez, és kevésbé valószínű, hogy egy életen keresztül elkötelezettek maradnak a partnerük mellett, mint a heteroszexuálisok. A homoszexuálisok körében nagyobb mértéket ölt a családon belüli erőszak is. Egy holland felmérés szerint a „stabil partnerrel” rendelkező homoszexuálisok évente átlagosan nyolc partnerrel létesítenek szexuális kapcsolatot. (Peter Sprigg – Family Research Council)

Forrás: frc.org, hetek.hu

Szólj hozzá

homoszexualitás család aids házasság melegházasság érték/ítélet