2016. már 24.

“Obama táncol, Brüsszel ég”: 4 kemény mondat a terrortámadásról

írta: eisen64
“Obama táncol, Brüsszel ég”: 4 kemény mondat a terrortámadásról

“Remélem, most nem szexorgiát szerveznek a belga rendőrök”

56b3c2a1c361886f148b45dd.jpgA belga hatóságokat és a politikai vezetőket is sokan bírálták a brüsszeli merényletek után. Összegyűjtöttük a legkeményebb véleményeket arról, mit kellett vagy lehetett volna tenni a rendőröknek és a politikusoknak a támadások megelőzésére. Ha Ön olvasott más találóbb véleményt, kérjük ossza meg velünk.

Frank Arnauts, a belga külügy biztonságpolitikai igazgatója 9 nappal a brüsszeli támadások előtt arról tájékoztatta az amerikai szolgálatokat, hogy egyre kevesebben vannak a belga ISIS-esek. Arnauts azt mondta, ennek az az oka, hogy

jól működik a városi szintű megelőzés Belgiumban.

Az igazgató kifejezetten büszke volt arra a programra, amit 10 városban működtettek, és aminek az volt a célja, hogy számon tartsák a Szíriából visszatérőket, és segítsenek nekik visszailleszkedni, vagy gyorsan elkapni azokat, akiknek ez nem megy.

Ilyen nyilatkozatok után nem csoda, hogy többen élesen bírálták a belga hatóságokat és a vezető politikusokat is. Következzen néhány keresetlen beszólás:

1. Amerikai terrorelhárítási tisztviselők szerint az európai hatóságok “szar munkát végeznek”. A Daily Beastben megjelent információk szerint “az amerikaiak 

béna, inkompetens gyerekekhez hasonlították a belga hatóságokat,

akik csak most kezdenek el komolyan emberi és anyagi erőforrásokat fordítani a terrorelhárításra, noha a dzsihadisták már legalább húsz éve folyamatosan jelen vannak Brüsszelben." Washingtoni terrorelhárítók szerint az európai kollégáik általában, a belgák pedig különösen rosszul végzik a dolgukat, nincs proaktivitás, fogalmuk sincs, hogy mi történik, és csak futnak az események után. 

2. "Ha Belgiumban továbbra is a csokoládéjukat eszik, szépen éldegélnek, nagyszerű liberálisként és demokrataként mutatják magukat a világnak és továbbra is figyelmen kívül hagyják, hogy az ott élő muzulmánok egy része terrorcselekményeket készít elő, nem nyerhetik meg a terrorellenes harcot" – mondta Jiszrael Katz izraeli hírszerzési miniszter.

Katz bírálta az amerikai elnököt és az európai vezetőket is, akik szerinte "félnek kimondani, hogy az iszlamista terrorral szemben folyik a harc.

Ha az ember nem nevezi nevén az ellenségét, nem tud ellene világháborút vívni.

3. Barack Obama egy nappal a brüsszeli támadások után Kubából "totális háborút" hirdetett az ISIS ellen, majd elutazott Argentínába, ahol vendéglátói tangóleckékkel szórakoztatták az elnököt. Az eseményről a brit Daily Mail ezzel a címmel tudósított:

Obama táncol, miközben Brüsszel ég

3281ee7500000578-3507001-image-a-97_1458781747418.jpg

A kötetlen táncórát videón is meg lehet tekinteni:

4. Egy Brüsszelben élő magyar írta ezt a 24.hu-nak:

Csak reménykedem abban, hogy a rendőrök és katonák ezúttal nem egy újabb szexorgia szervezésével vannak elfoglalva.

(Tavaly novemberben két belga rendőrnő és nyolc férfi kollégájuk csoportos szexorgiát tartottak Brüsszelben a rendőrőrsön, miközben folyt a hajtóvadászat a szökésben lévő párizsi merénylők után. Az eset a terrorközpontként számon tartott Molenbeek negyed kapitányságán történt.)

z17385548ih_akcja-femen-przed-rozprawa-dominique-strauss-kahna.jpg

A Femen csoport egyik aktivistáját veszik őrizetbe a brüsszeli rendőrök.

A repülőtéri és a metróban elkövetett támadás előtt öt nappal a hatóságok rajtaütöttek egy brüsszeli lakáson, ahol a későbbi terroristák tartózkodhattak, akiknek sikerült elszökniük.

Az akcióban két rendőr sokkot kapott a lövöldözés miatt

ismerte el sajtótájékoztatóján Jan Jambon belga belügyminiszter.

Szólj hozzá

tangó terrorizmus Barack Obama Brüsszel ISIS érték/ítélet