2016. okt 28.

Le Figaro: Magyarországon keresnek menedéket a német polgárok

írta: vigyazo
Le Figaro: Magyarországon keresnek menedéket a német polgárok

A menekültáradat miatt költözik át egyre több család

xvm3c113dcc-977e-11e6-9b52-8d6af026a828.jpgEgyre több német ember költözik Magyarországra, a menekültválságnak köszönhetően. A Le Figaro részletes riportban mutatta be a jelenséget, amelynek során német családok vásárolnak maguknak ingatlant a Balaton környékén. Ez a jelenség jelentősen felerősödött azóta, hogy Berlin meghirdette a nyitás politikáját a menekültkérdésben. A francia újság több ingatlanügynökkel, akik magyarországi ingatlanokat értékesítenek, és áttelepedő családdal beszélgetett.

Az újság által megszólaltatott Ottmar Heide ingatlanügynök azt állítja, hogy tíz ügyfele közül nyolc a migránsáradat miatt keres magának Magyarországon ingatlant. Heide szerint az igény jelentősen növekedett az elmúlt években.

Günter Schwarz (a fenti képen), a Balaton Immobilien ingatlanügynökség tulajdonosa szerint „soha nem volt ekkora érdeklődés Németországból. Naponta 15-20 érdeklődő van, ez ötszöröse a tavalyinak. Az ügyfeleim 50 és 100 ezer euró közötti ingatlanokat keresnek.

Mind arról beszélnek, hogy rettegnek az országot elárasztó migránsoktól és ez a költözésük elsődleges oka.

A Magyarországra költözők profiljáról érdeklődő kérdésre Ottmar Heide a következőket válaszolta: „Fiatal párok, kedvezményes nyugdíjasok vagy sokkal idősebbek, teljesen változó.” Vannak olyanok, akik távmunkában dolgoznak, de olyanok is, akik havonta egy hetet Németországban töltenek.

„Múlt héten eladtam egy házat egy negyvenes házaspárnak – mondja Heide –, a nő rendőr, a férfi a légierőnél dolgozott. Azt mondták nekem, hogy nem tudnak ennek a kormánynak dolgozni. Eladtam egy ingatlant egy olyan párnak, akik

egy olyan 700 fős faluból jöttek, ahol anélkül, hogy a helyi lakosokat erről megkérdezték volna, 400 migránst telepítettek be.

Nikolaus és Charlotte Zahn például Münchenben laknak és 2001-ben vettek egy villát a tóparton. Mostanra már az év felét Magyarországon töltik és ennek egyik oka a menekültválság. „ Azt gondolom, hogy egyre több vallási feszültség lesz Németországban, ez itt olyan, mint Németország harminc évvel ezelőtt, és ez tetszik nekünk.”

Birgit és Udo Brandt Frankfurt környékéről jöttek, mert elegük lett, hogy „nem ismernek már rá az országukra”. Birgit elmesélte, hogy már féltek este későn menni a bevásárlóközpontba a sok erőszakoskodás miatt.

Azért döntöttek Magyarország mellett, mert ez egy keresztény ország, itt nincs mecset és kebab minden utcasarkon.

Van olyan megszólaló is, aki olyan régen lakik Magyarországon, hogy szavazhatott is a népszavazáson, így október 2-án elment, hogy nemmel szavazzon.
(Le Figaro, 2016.10.23)

Szólj hozzá

menekültek Magyarország Németország Balaton