2016. nov 10.

“A ti hitetek a mi hitünk, a ti ügyetek a mi ügyünk”: Mike Pence alelnök üzenete Izraelnek

írta: eisen64
“A ti hitetek a mi hitünk, a ti ügyetek a mi ügyünk”: Mike Pence alelnök üzenete Izraelnek

unnamed.jpgNéhány nappal az elnökválasztás előtt Mike Pence kormányzó, Donald Trump alelnökjelöltje videóüzenetben fordult az Izraelben élő republikánus amerikai állampolgárokhoz. Magyar felirattal.

Salom, izraeli republikánusok, Mike Pence kormányzó vagyok. Nagy megtiszteltetés Donald Trump és az én számomra, hogy önök mellett állhatunk ma este, Izraelt támogatva. Mély alázatot érzek most, hogy ebben a történelmi időben szólhatok önökhöz, ott

ezen a különleges, szent helyen, Jeruzsálemben, a zsidó nép örök otthonában.

A kampány során sok ember kérdezte tőlem, hogy miért állok ki ilyen elkötelezetten Izrael mellett? Nos, Donald Trump és én azért állunk Izrael mellett, mert Izrael harca a mi harcunk, és Izrael ügye a mi ügyünk.

Ugyanazért állunk ki Izrael mellett, amiért a jó emberek mindenütt kiállnak Izrael mellett. Azért állunk Izrael mellett, mert az ő ügyük igazságos, és az ő értékei a mi értékeink, és az ő hite a mi hitünk. Izrael nem csupán a legerősebb szövetségesünk a térségben, hanem, ahogyan sok éve mondom már: Izrael a legmegbecsültebb szövetségesünk az egész világon.

Izrael ma egy közeli szomszédja súlyos fenyegetésének árnyékában él, amely el akarja törölni Izraelt a föld színéről. Donald Trumppal együtt azonban tisztában vagyunk azzal, hogy Izraelt az ellenségei nem azért gyűlölik, amit rosszul tesz, hanem inkább azért, amit jól tesz.

Ahogy az Egyesült Államokat, úgy Izraelt is gyűlölik a terroristák, és azok a bukott országok, amelyek a terroristákat támogatják.

Sok “progresszív” is gyűlöli Izraelt, azért, mert sikeres és a népe szabadságban él.

Van még egy dolog, amit Donald Trumppal együtt jól értünk, és amit soha nem fogunk elhallgatni: Izrael, ahogy az Egyesült Államok is, olyan hadseregekkel védelmezi magát, amelynek katonái a saját állampolgárai, akik a nemzetükért méltósággal, humánummal, és visszafogottan harcolnak.

Izrael példát mutat a világnak arról, hogyan kell a szűkös forrásokból bőséget teremteni, betegségből egészséget, szegénységből jólétet. Ahogyan Izrael a világból rászórt átkokat, szidalmakat és hazugságokat áldásokká fordítja, joggal kérdezhetjük, lehetséges vajon, hogy egy jó ember nem Izrael mellett áll?

Hadd jelentsem ki innen Jeruzsálemből, a zsidó nép és a zsidó állam örök és oszthatatlan fővárosából azt, hogy

büszkén állunk Donald Trumppal együtt Izrael mellett, és az amerikai nép is büszke arra, hogy Izrael mellett állhat.

Ha Donald Trumppal együtt megkapjuk a kiváltságos lehetőséget arra, hogy nagyszerű országunkat szolgálhassuk, ha mást nem is, de egyet biztosan meg fog hallani tőlünk a világ: azt, hogy Amerika Izrael mellett áll.

Kérem, imádkozzunk együtt azért, hogy Isten továbbra is támogassa Izraelt, és minden állampolgárát, zsidókat, muszlimokat és keresztényeket, az életet, a reményt és a békét.

Isten áldja meg Önöket, Isten áldja meg Izraelt és Isten áldja meg, továbbra is áldja az Egyesült Államokat.

A választás előtt Pence a keresztényekhez is videóüzenetben fordult:

Szólj hozzá

elnökválasztás Izrael Egyesült Államok Jeruzsálem Donald Trump Mike Pence