2016. nov 24.

“Egy hangon és egy szívvel”: Hálaadás napi üzenet Donald Trumptól (magyar felirattal)

írta: vigyazo
“Egy hangon és egy szívvel”: Hálaadás napi üzenet Donald Trumptól (magyar felirattal)

A megválasztott elnök azt kérte honfitársaitól, hogy lépjenek túl a kampány okozta fájdalmas megosztottságon

Donald Trump megválasztott elnök a hálaadás napján videóüzenetben fordult az amerikaiakhoz, kérve tőlük a támogatást, hogy az országot a "hosszú és fájdalmas sebeket okozó politikai kampány után" egyesíteni tudja. Trump idézte az ünnepet törvénybe iktató Abraham Lincoln elnököt, aki azt kérte honfitársaitól, hogy “egy hangon és egy szívvel” szóljanak. Trump videóüzenete magyar felirattal:

(a magyar felirathoz a videó alján látható "Feliratok" gombot kell bekapcsolni)

Donald J. Trump megválasztott amerikai elnök, Washington, 2016. november 24.

Nagyon áldottak vagyunk, hogy otthonunknak nevezhetjük nemzetünket. Mert Amerika ez: a mi otthonunk. Itt élünk családjainkkal, itt gondoskodunk a szeretteinkről, itt kísérjük figyelemmel a szomszédjainkat és itt teljesítjük be álmainkat.

Az imám ezen a hálaadás napon az, hogy kezdjük begyógyítani a megosztottságainkat és lépjünk egy nemzetként előre, a közös cél és a nagyon is közös eltökéltségünk által megerősödve.

Amikor ezt az ünnepet elrendelte Lincoln elnök, arra hívta fel az amerikaiakat, hogy “egy hangon és egy szívvel” szóljanak. Pontosan ez az, amit nekünk is tennünk kell.

Hosszú és sebeket okozó politikai kampány után vagyunk. Az érzelmek még élesek és a feszültségek nem gyógyulnak be egy éjszaka alatt. Sajnos, nem megy ez gyorsan, de előttünk most a lehetőség, hogy történelmet írjunk és valódi változást hozzunk Washingtonban, valódi biztonságot a városainkban, és valódi jólétet a közösségeinknek, beleértve a leszakadt városnegyedeket is. Ez nagyon fontos a számomra, és nagyon fontos a nemzetünknek. De ahhoz, hogy sikerüljön, az egész ország közös erőfeszítésére szükségünk van.

Ez a történelmi politikai kampány véget ért. Most egy olyan nemzeti kampány kezdődik, amelynek a célja, hogy újjáépítsük országunkat és helyreállítsuk az a lehetőséget, amit Amerika kínál minden állampolgára számára.

Azt kérem önöktől, hagy csatlakozzanak hozzám ebben a feladatban. Ideje, hogy helyreállítsuk a polgáraink közötti bizalom kapcsait. Mert amikor Amerika egységes, semmi nem elérhetetlen a számunkra, szó szerint semmi nem elérhetetlen.

Adjunk hálát tehát mindazért, amink van, és bátran nézzünk szembe azokkal az izgalmas új feladatokkal, amelyek előttünk állnak.

Köszönöm a figyelmüket. Isten áldja önöket és Isten áldja Amerikát!

Szólj hozzá

hatalom Egyesült Államok Donald Trump Hálaadás napja