2017. aug 17.

CBN News: A keresztény Magyarország küzdelme az Európai Unióval

írta: vigyazo
CBN News: A keresztény Magyarország küzdelme az Európai Unióval

Magyar felirattal az amerikai riport Budapestről

"A keresztény Magyarország élesen szembemegy az Európai Unió iszlám 'zsarolásával'" - írta az amerikai CBN News a Budapesten forgatott riportjának címében. A tudósítás az európai kereszténység egyik fővárosaként mutatja be Magyarországot, amely a történelmi tapasztalatai alapján nem enged az erőszakos iszlám migrációnak. A riport magyar felirattal látható blogunkon.

A magyar felirathoz kapcsolja be a videó alsó sávjában a 'Feliratok' gombot

Egy olyan időszakban, amikor Európát fojtogatja az ateizmus, van egy nemzet, amely nem csak, hogy ragaszkodik keresztény gyökereihez, de némelyek szerint még virágzik is [ez a kultúra]. Képzeljenek el egy kormányt, amely elkötelezetten keresztény, amely azt gondolja, hogy a keresztény értékeket érdemes megvédeni; és amely meg akarja védeni és meg akarja erősíteni a család intézményét. Köszöntöm önöket Magyarországon – mutatja be hazánkat Dale Hurd.

A CBN kiemeli, hogy Magyarország Alaptörvénye keresztény értékek mentén jött létre, és a családot kizárólag egy nő és egy férfi szövetségeként értelmezi, valamint azt is hozzáteszik, hogy a szöveg szerint a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg.

Fontosnak tartják hangsúlyozni, hogy a magyar kormány létrehozott egy keresztényüldözés elleni hivatalt (egy helyettes államtitkárságot), amely az üldözött keresztények ügyét karolja fel világszerte. A lap megemlíti Aideen Strandsson esetét is, akit a svédek Iránba akartak deportálni, ahol keresztény hite miatt szinte biztosan börtönbüntetés vagy halálbüntetés várna rá, ám Magyarország felajánlotta, hogy befogadná a nőt.

Magyarország mindössze visszatért ezeréves történelmi gyökereihez – nyilatkozta a CBN-nek Pócza István politikai elemző, hozzátéve, hogy hazánk csupán meg akarja védeni az európai értékeket, az európai keresztény-zsidó értékrendet.

A CBN-nek nyilatkozó Kovács Zoltán kormányszóvivő a lapnak elmondta, hogy a kereszténység európai öröksége nem feltétlenül a vallásosságban, hanem kulturális értelemben mutatkozik meg.

Épp ez okozza a vitát az Európai Unió és Magyarország között – teszi hozzá  Dale Hurd. Orbán Viktor miniszterelnök szerint ugyanis az Európai Unió muszlim migránsok betelepítésével iszlamizálni próbálja Európát és magára haragította Brüsszelt a déli határkerítés felhúzásával, amely távol tartja a migránsokat. Orbán visszautasítja a határok kinyitását, mert Magyarország pontosan látja a terrorizmus és a káosz terjedését, amelyet a migránsválság okozott Nyugat-Európában, és azt mondta, hogy „köszönöm, nem kérek belőle”. 

Szólj hozzá

migráció Orbán Viktor migránsok CBN