2015. feb 08.

Katy Perry: "Nem hiszek a pokolban”

írta: vigyazo
Katy Perry: "Nem hiszek a pokolban”

2015-02-0117_13_26.gif

Egy hete, a lelkipásztorként tevékenykedő Keith Hudson hatvanezer szurkoló és százhúsz millió tévénéző társaságában nézte végig lánya betétdalát a legnagyobb amerikai média és sport-eseménynek számító Super Bowl döntő félidejében.  

A gátlások feladását hirdető “California Girls” (Kaliforniai lányok) és a lázadást éltető Roar (Üvöltés) mellett a legnagyobb sikert a “I Kissed a Girl” (Megcsókoltam egy lányt) című szólója érte el. A minden harmadik amerikai által nézett soft-pornónak is beillő performansz mottója a “vadállatiság” volt. Ennek megfelelően Perry gigantikus mechanikus tigrisen lovagolva, “cápák” között kihívóan táncolva invitálta féktelen tombolásra a nézőket. 

A sajtó rajongott a keresztény ifjúsági zenét a szexuális töltetű pop slágerekre cserélő énekesnő előadásáért és lelkesen dicsérték a show humorát és vidámságát. Azt már csak zárójelben teszük hozzá, hogy az amerikai foci általános besorolása miatt kiskorúak milliói is egyenes adásban “élvezhették” az előadását.

Hogyan jutott ide Katy Perry?

A kívülről enyhe lázadási hajlamokkal küzdő átlagos tinédzsernek tűnő gyülekezeti kóruslány a Quenn nevű brit heavy metal együttes Bibliát és Jézust gúnyoló dalszövegeinek a hatására fordult a mainstream popzene felé. 

„És az egek megnyíltak, és megmentettek engem. Attól fogva ők voltak rám a legnagyobb hatással.”

- nyilatkozta Perry a Rolling Stones magazinnak a Szex, Isten és Katy Perry című cikkében.

A hírnevét megalapozó dalának, az “I Kissed a Girl” homoszexualitást éltető tematikája is ettől az együttestől eredhet. Az ivászatok, féktelen partik, félmeztelen fotózkodások és kétes hírű partnerek által szegélyezett karrierje vitathatatlanul a vasárnap esti döntő során jutott a csúcspontjára. Ha csak a számokat nézzük Katy Perry ma a “popzene legnagyobb sztárja”. Több mint 60 millió Twitter-követőt tudhat maga mögött és évi 50 millió dollárt kap fellépései és jogdíjai után. 

De most keresztény vagy sem?!

Bár sokáig továbbra is keresztények vallotta magát, tavaly már ezt a címkét határozottan lerázta magáról. 

Nem vagyok keresztény és nem hiszek a menyben vagy a pokolban, vagy abban, hogy egy öregember ült ott fent egy trónon - nyilatkozta. Egy másik interjúban pedig kijelentette: “Hiszek az asztrológiában és az idegenekben.”

Szüleik mai napig ellentmondásosan viszonyulnak lányuk negatív pálfordulásához. Hudson és felesége, Mary az 1980-as években lettek pásztorok és a kilencvenes években kezdtek utazó szolgálatba. A honlapjuk szerint Keith magát az utolsó idők hírnökének tartja. Mary pedig író és próféta. Éveken keresztül egyfajta marketing eszközként használták lányuk sikerét a szolgálatukhoz. Könyvet írtak róla és folyamatosan nyilatkozatokkal kisérik az életét. Ez sok összetűzéshez vezetett közöttük, de a véleménykülönbségek ellenére az énekesnő állítása szerint továbbra is jó a kapcsolata a szüleivel.

“Az emberek nem tudják megérteni, hogy lehetséges az, hogy én remekül kijövök a szüleimmel. Egyátalán nem ítélnek el. Persze nem mindig értenek egyet azzal, amit csínálok és én sem azzal amit ők, de békességben vagyunk egymással. Imádkoznak értem és ennyi az egész.”

Katy Perry apja hol pozitívan beszél lányáról: 

“Egyátalán, semmi problémám nincs vele. Valami nagyon jót fog csinálni, rendkívül izgatott" - mondta a Super Bowl döntő kapcsán.

Máskor meg őszinte kritikával:

“Katy egyik koncertjén több mint húszezren voltak. Csak néztem ezt a generációt, ahogy táncoltak és ugráltak körülöttem. Majdnem olyan volt mint egy gyülekezet. Csak álltam és néztem mennyire rajonganak Katy-ért. Arra gondoltam, hogy szeretetük és imádatuk tárgya hamis. Nem tudtam mást tenni, csak sírtam, sírtam és sírtam értük.”

(CharismaMag)

Szólj hozzá

Katy Perry ertekitelet Rolling Stones Super Bowl Keith Hudson Quenn