2015. feb 10.

Obama “imareggelijén” mentegette a keresztényüldözőket

írta: vigyazo
Obama “imareggelijén” mentegette a keresztényüldözőket

aptopixobamaprayerbreakfast-080be.jpg

Obama elnök szándékosan félreértelmezi a kereszténységet annak érdekében, hogy megvédhesse az iszlámot. 

A csütörtöki nemzeti imareggelin azt mondta: “Mindannyiunkban van egy hajlam, egy bűnös hajlam, ami eltorzíthatja és megzavarhatja a hitünket … mindig lesznek olyan emberek akik szeretnék eltéríteni a vallást a saját gyilkos céljaik érdekében” Az elnök szerínt nem szabad, hogy a nyugati világ gőgösen azt higyje, hogy ez csak a világ más tájaira jellemző:

“Emlékezzünk csak a keresztesekre és az inkvizícióra, rengeteg szörnyű bűnt követtek el Krisztus nevében” 

Obama ellentmondásos nyilatkozatára a Fox News is élesen reagált. Marc Thiessen politikai szakértő nyilatkozata futótűzként terjedt a közösségi csatornákon. 

https://www.facebook.com/video.php?v=1608007536080772

Fordítás:

“Elképesztő mikor azt mondja: ‘szörnyű dolgokat követtek el az emberek Jézus nevében’. Mondta bármikor is azt, hogy az ISIS szörnyű bűnöket követett el az Iszlám vagy Mohamed nevében? Nem! ‘A vallás nevében tették’ - mondja. A probléma az, hogy már az ‘Iszlám radikalizmus’ kifejezést sem használja. Másodszor. Ki indította el a keresztes hadjáratokat? A katolikus egyház! Lényegében azt mondja ezzel, hogy a katolikus egyház volt a kora Al Kaidája. Érdekel, hogy magyarázza ezt meg Ferenc pápának mikor Washingtonba látogat.”

Aaron Blake, a Washington Post újságírója szerint Obama megjegyzései egyáltalán nem meglepőek:  “Az elnök hivatali ideje alatt mindvégig támogatta, hogy az iszlámot, mint vallást elválassza az iszlám nevében elkövetett terrorcselekmények elkövetőitől. 2014. szeptember 10-én, az Iszlám Állam (IS) elleni légitámadások meghosszabbításának bejelentésekor kijelentette, hogy az IS tagjai nem muzulmánok, hiszen egyik hit sem ítéli el az iszlám vallásnál jobban a gyilkosságot.

A Carisma magazin szintén kiakadt az elnök szavain. Rövidített formában közöljük a kommentjüket

Obamának abban igaza van, hogy szörnyű dolgokat tettek Jézus neve alatt, de ezek mégis mind a tanításaival szemben történtek. Az, hogy a keresztes háborúk jogosak vagy jogtalanok voltak lényegtelen ebből a szempontból. Ami fontos, hogy atrocitásaik szöges ellentétben álltak azzal, amit Krisztus képviselt. Ők valóban “eltérítették” a kereszténységet.

De szemben az elnök állításával, az Iszlám esetében nem ez történik. Az Iszlámot senki nem térítette el,  hanem követői egyszerűen engedelmeskednek neki. A terroristák a Korán tanítását és Mohamed példáját követik. 

Bővebben lásd itt: Három tény amit nem tudtál az Iszlámról

Amikor például zsidókat öltek meg Jeruzsálemben, akkor a Biblia szerínt bűnt követtek el, amíg a Korán szerint igaz tettet hajtottak végre. Azok a keresztesek inkább követték az Iszlámot, mint a mai muszlimok jelentős része.

Egy vallást nem a visszaélések alapján kell megítélni, hanem az alapján amit igazságként fogalmaz meg. Jézus azt mondta: “Szeressétek az ellenségeiteket.” Mohamed azt mondta: “Öljétek meg őket.” Az Iszlámban a fiaitok meghalnak Istenért, a kereszténységben Isten fia halt meg érted. Minden tisztelettel, Obama, hogy nem képes a különbséget észrevenni?

Az “imareggeli” hazai vonatkozása, hogy a 180 milliárdos vagyonával a leggazdagabb magyarnak számító, online pornóból meggazdagodott Gattyán György meghívottként volt jelen a hatvan éves múltra visszatekintő rendezvényen.

Szólj hozzá

hatalom keresztesek Biblia Jézus USA Obama ISIS Korán Kereszténység Iszlám Mohamed Gattyán György Ferenc Pápa imareggeli