2015. feb 17.

Keresztények vére: ez, ami nem fáj Obamának

írta: vigyazo
Keresztények vére: ez, ami nem fáj Obamának

25baa13700000578-2955249-horror_blood_is_seen_in_the_mediterranean_sea_following_the_sick-a-11_1424094014545.jpg

Vasárnap este a Fehér Ház sajtószóvivője, Josh Earnest közzétett egy nyilatkozatot azt követően, hogy az Iszlám Állam publikált egy videót, amin 21 egyiptomi kopt keresztényt fejeznek le egyszerre. A terrorszervezet líbiai ága január elején jelentette be, hogy foglyul ejtette az egyiptomi keresztényeket, akik az építőiparban dolgoztak Líbiában. Szirt városából rabolták el őket. A képeken vérük vörösre festi a tenger vizét.

Az elnöki hivatal nyilatkozatában ismertette, hogy az áldozatok ártatlanok voltak és civilek, de arról már egy szót sem ejtettek, hogy nem mellesleg mind keresztények és végső soron ezért a bűnünkért” haltak meg.

0012211554.jpg

Az Egyesült Államok elítéli a 21 egyiptomi civil, ISIL-szövetséges terroristák általi, gyáva és gyalázatos lemészárlását Líbiában”

- ez a nyilatkozat telt ki Washingtontól. 

Pedig az ISIS (a nyilatkozatban: ISIL - Obamáék tudatosan a terrorszervezet régi, ma már nem releváns elnevezését használják) ezt a videót kifejezetten a keresztényekre fókuszálta, és egyedüliként a hitüket tette felelősé halálukért. A videóban a felirat az áldozatokat a kereszt embereinek, az ellenségnek, az egyiptomi egyház követőinek írta le. „Allah segítségével meghódítjuk Rómát” – üzenték.

A keresztes hadjáratotokért cserébe nem érdemelitek meg a biztonságot” - mondja az egyik harcos a videóban, miközben egy kést tart a kezében. A videó címe egyébként az volt, hogy Vérrel írt üzenet a keresztény nemzeteknek.

Az Obama-kormánnyal szemben David Cameron brit miniszterelnök kifejezetten keresztény áldozatokról beszélt, a mészárlásról szóló nyilatkozatában.

Mélységesen felháborít a keresztények lemészárlása Líbiában, ami nem más mint egy barbár és embertelen cselekedet.

Lélekben a meggyilkoltak hozzátartozóival vagyunk. Nagy Britannia osztozik az egyiptomi nép gyászában.” – írta Cameron.

Ferenc pápa szintén erős szavakkal ítélte el a kopt keresztények lemészárlását hétfőn.

Csak annyit mondtak: Jézus, segíts rajtam! Csak azért ölték meg őket, mert keresztények voltak. Keresztény testvéreink vére égbekiáltó tanúság. Lényegtelen, hogy katolikusok, ortodoxok, koptok vagy protestánsok, mindannyian keresztények - mondta a katolikus egyházfő.

Morális tisztánlátásból Cameronak és a pápának ötös-ötös. Obamának pedig egy régi klasszikust idézve: ülj le fiam, egyes.

Szólj hozzá

mártírok hatalom lefejezés Obama Egyiptom ISIS Cameron Egyesült Államok Pápa Líbia