2015. feb 23.

Exkluzív: Rejtett kamerával az európai ISIS-sejtekben

írta: vigyazo
Exkluzív: Rejtett kamerával az európai ISIS-sejtekben

0.jpg

Ami ezeken a videókon látható, egyszeri és megismételhetetlen. 

Zvi Yehezkeli tudta, hogy ezt a riportot életében csak egyszer készítheti el. Ha szerencséje van. Tökéletes arab tudásával, sztenderd közel-keleti vonásaival, iszlám hívőként hónapokra beépült Európa legkeményebb dzsihádista csoportjaiba, Belgiumban, Angliában és Franciaországban. Azt mondta, népszerűsíteni akarja a kalifátust a hitetlenek országaiban. Nem bíztak benne. A mecsetben jobbról-balról figyelték, hibátlanul imádkozik-e. Végül befogadták, és megnyíltak felé. 

Az eredmény: megdöbbentő látlelet arról, mi történik, miközben Európa alszik

A legutolsó videó alig egy hónapos, Párizsban készült, a merényletek után szervezett milliós tömegdemonstráció napján. Miközben az utcán az áldozatokra emlékeztek, a csatorna túlpartján Ahmed Choudari sejk, a Sáriát Angliának! szervezet vezetője higgadtan magyarázza a kamerába, hogyan és miért fogja az iszlám uralma alá hajtani Európát. 

A királynő bíróság elé fog állni, elfátyolozva 

ígéri, magától értetődő természetességgel. 

Ez a magabiztosság, elkötelezettség, motiváltság, az európai erkölcsi-társadalmi nihil az, ami havonta ezrével indítja útnak az európai fiatalokat Szíriába, Irakba. Legtöbbjük a halálba megy, megölik, vagy önként robbantja fel magát. 

Zvi egyik interjújában egy Közel-Keletre induló csoporttal beszélget. A nyolcfős asztaltársaságból ma már csak egy fiatal van életben. Mégis mennek, újabbak, azért, hogy győzzenek. 

Az iszlám kétszer is nagy kudarcot vallott, szenvedett, amikor el akarta foglalni Európát. Megfogadták: harmadszor nem hibáznak. Megrázó az utolsó riport: egy belga apa maga megy el Szíriába, hogy visszahozza fiát, aki beállt a dzsihadisták közé. Végül sikerül neki, de közben ő is úgy dönt, inkább büszke muszlimként él tovább, mint cinikus, hitét vesztett európaiként.  

Élet-halál harc zajlik, itt körülöttünk. Nem a jövőben, már most. Zvi Yehezkeli az élet tette le ezekért a riportokért, hogy felébresszen minket, magyarokat, európaiakat. Ne aludj tovább te sem, nézd meg a videókat és küldd el a barátaidnak is.

(Az izraeli újságíró budapesti előadásáról itt és itt olvashatsz riportot. A videók magyar feliratát a Jövőképp! Egyesület készítette)

Szólj hozzá

hatalom ISIS zsidók Zvi Yehezkeli iszlám sária korán mohammed terror szíria irak izrael kereszténység jézus európa al-kaida bin laden palesztinok