2015. feb 26.

Jövőbelátás: 6 híres eset, amikor működött

írta: Europa22
Jövőbelátás: 6 híres eset, amikor működött

Létezhet tudományos magyarázat?

Az amerikai Northwestern University kutatói megállapították: az emberi szervezet tudat alatt valóban képes bizonyos események előre érzékelésére és ezekre fizikai reakcióval is reagál az esemény bekövetkezése előtt. Az “előérzet-kutatás” során az 1978 és 2010 között lefolytatott 26 vizsgálat eredményeit értékelték.

Sorozatunk első részében 6 olyan rejtélyes természeti jelenséget gyűjtöttünk össze, amikre a tudomány nagyágyúi sem ismerik az egyértelmű magyarázatot. Most az emberi érzékelésnek egy hátborzongató formájára, a jövőbelátásra válogattunk tényszerűen igazolható példákat. (Ezek egyikénél sem alkalmaztak kristálygömböt vagy más okkult segédeszközt, egyszerűen “megtörténtek”

A jelenség amúgy - mint az amerikai kutatók is megállapították - sokkal általánosabb. Mindenkivel megesett, vagy legalább valakivel az ismeretségi körében olyan, hogy előre meglátott, megálmodott vagy megsejtett egy jövőbeni eseményt. (Az egyik leghétköznapibb példa erre - amit az amerikai kutatók példáként említettek - , amikor a munkahelyeden játszol a számítógépen, fülhallgatóval a fejeden, és valahogy megérzed, hogy a főnököd mindjárt belép a szobába. Ha időben kattintasz vissza, megúszod a letolást.) 

Nézzünk néhány izgalmas és híres példát erre a különös jelenségre.

1. Amerikai elnökök

Néhány nappal a meggyilkolását megelőzően Abraham Lincoln beszámolt egy álmáról, amelyben merénylet áldozatául esik. John Garfield és William McKinley egykori amerikai elnökök szintén előre megálmodták a saját halálukat

2. A kannibalizált tengerész

Edgar Alan Poe 1838-ban írta meg Arthur Gordon Pym nantucketi tengerész elbeszélése című regényét, amelynek egyik szereplője, Richard Parker hajótörött tengerész három másik társa kannibalizmusának az áldozata lesz. 46 évvel később, 1884-ben egy Mignonette nevű jacht elsüllyedt, négy tengerész élte túl a tragédiát. Életben maradásuk érdekében a túlélők egyiküket, a Richard Parker nevű társukat megették.

3. A Titán és a Titanic

Morgan Robertson amerikai író a Titanic elsüllyedését hátborzongatóan pontosan leírta 1898-ban, 14 évvel az esemény előtt. Könyvében a hajó neve Titán, amely “a legnagyobb és legnagyszerűbb ember alkotta hajó volt… egy első osztályú szállodához volt hasonló… elsüllyeszthetetlennek tartották…” A mesebeli és a valódi hajó is angol gyártmányúak voltak, áprilisban süllyedtek el, jéghegynek ütköztek, túl kevés mentőcsónak volt rajtuk és mindkettővel Újfundlandtól 400 mérföldre történt a katasztrófa… 

4. Ferenc pápa

2013 február 11–én egy olasz hölgy Twitter üzenetben kürtölte világgá, hogy a barátja azt álmodta, hogy Benedek pápa lemondott és egy Francesco nevű pápa lépett a helyére. Az esemény 17 nappal később valóban megtörtént. 

5. Mark Twain

A híres amerikai író életrajzában számolt be arról, hogy előre megálmodta a testvérének, Henrynek a halálát. Álmában a testvére egy nyitott fémkoporsóban feküdt, a mellkasán egy fehér virágcsokorral, amelynek közepén egyetlen piros rózsa díszelgett. Az esemény néhány héttel később bekövetkezett. Robbanás rázta meg a hajót, amelyen a testvére utazott, és később belehalt egy morfium túladagolásba. A halottakat általában fehér fenyőfa koporsókba temették, Henry esetében azonban a helybéli asszonyok közül némelyek összedobtak pénzt egy fémkoporsóra. Nem sokkal azt követően, hogy Twain belépett a szobába, egy idős hölgy egy többnyire fehér virágokból álló csokrot helyezett a bátyja mellkasára – és a csokor közepén egy piros rózsa volt. (Az író a saját halálát is előre látta: 1835-ben, röviddel a Haley-üstökös érkezése után született. Ismerőseinek elmondta, az “üstökössel együtt is fog távozni”. Twain 1910-ben, egy nappal a Haley visszatérése után 74 évesen meghalt.)

 6. Bibliai próféciák

A Biblia telis-tele van a jövőre vonatkozó előrejelzésekkel. Köztük van jónéhány, ami nagyon precízen ír jövőbeli személyekről, helyszínekről és eseményekről. Mikeás próféta azt írja, hogy az eljövendő zsidó Megváltó Betlehemből fog származni – ezt körül-belül 700 évvel azelőtt írta le, hogy a názáreti Jézus megszületett volna Betlehemben. Kb Kr.e. 500-ban Dániel próféta leírta, hogy a Messiás 483 évvel a jeruzsálemi templom újjáépítésének engedélyének a kiadását követően fogja elkezdeni a tevékenységét, még mielőtt Jeruzsálemet újra elpusztítanák. Jézus személyében ez is beteljesedett, Jeruzsálemet pedig a római hadvezér, Titusz seregei lerombolták. Jesája (Ézsaiás) próféta 150 évvel Círusz (II. Nagy Kürosz) megszületése előtt név szerint említi a perzsa uralkodót és azt is leírta róla, hogyan fogja Babilont és Egyiptomot legyőzni. 

 

Szólj hozzá

jövő biblia lincoln poe titanic kvantum twain üstökös Ferenc pápa