2015. már 03.

Menekül a halál elől? Legyen holografikus avatár!

írta: vigyazo
Menekül a halál elől? Legyen holografikus avatár!

Egy orosz milliárdos 2045-re örök életet ígér

avatar-movie-desktop-wallpapers-background-widescreen-avatar-images.jpg

Az emberiséget mindig is érdekelte az örök élet kérdése. Az ókori kultúráktól, az amerikai őslakosokon keresztül egészen a mai napig napirenden van ez a kérdés. Az egyik legmerészebb elképzelés Dmitrij Ickov orosz milliárdos kezdeményezése, a 2045 Initiative, amelyet közel 100 tudós összehangolt munkája révén kíván megvalósítani. 

Az orosz milliárdos transzhumanista szeretne örökké élni, ezért vagyona jelentős részét arra kívánja költeni, hogy 2045-re bármely testrészt ki lehessen cserélni és tulajdonképpen holografikus avatarként, halhatatlan lényként működjön. Mivel Isten létezését kizárja, ezért nem fogadja el, hogy az emberi test szellem és lélek is, nem csupán sejtek halmaza. 

Ickov 5 éves tervekben gondolkozik, minden 5 évben egy újabb, fejlettebb „avatar” elérése a cél. Elmondása alapján a Star Wars hologramjai és Cameron Avatar filmje adta az isnspirációt a projektjéhez. 

colemankcaj.png

Első ötéves terv:  Avatar A 
2015-2020-ig létre kívánnak hozni egy olyan robotot, amely még nem rendelkezik valódi emberi aggyal, azonban már emberi gondolatokkal lehet irányítani. Ez egy olyan agyi-számítógépes interfész, mely képes az emberi gondolatokat átvinni az ember agyából számítógépes adatokra, így könnyedén irányítani tudná az ember a robotot pusztán az elméjével.

Második ötéves terv:  Avatar B 
Ickov a 2020-2025-ig tartó időszakra már azt tervezi, hogy az emberi agyat be tudják ültetni egy robotba a tudatával, emlékeivel együtt, így „halhatatlanná” téve az embert. Ehhez elképzelése szerint olyan berendezésre van szükség, amely életben tartja az agyat, valamint képes a gondolatok átvitelére. 

Harmadik ötéves terv:  Avatar C 
2035-ig azt akarják elérni a 2045 Initiative tudósai, hogy az emberi tudatot átvigyék egy olyan mesterséges tárgyba (egyfajta szuper chipbe), amelybe nem csak az egész agy férne el, hanem képes lenne átvenni az agy összes funkcióját. Erre az ember élete végén kerülne sor, amikor a személy el akar menekülni a halál elől, vagyis gyakorlatilag átköltözik egy számítógépbe.

Negyedik ötéves terv:  Avatar D 
A negyedik lépésre 2040-2045 között kerülne sor, az Avatar ekkorra már önállóan képes lenne gondolkodni, így már nem speciális számítógépes chipre játszanák fel az ember gondolatait, hanem holografikus testekbe. A testek így tetszés szerint változtathatnák alakjukat, át tudnának hatolni a falon és elérnék a fénysebességet is.

2045_initiative_1.png

Ickov elképzeléseit mindenesetre maga a Dalai Láma is támogatja…

dmitry_itskov_es_a_dalai_lama.jpg

(írta: szbeni)

Szólj hozzá

star wars kvantum örök élet Avatar Dalai Láma