2015. már 18.

Családi háború: #BoycottDolceGabbana vs #DGfamily

írta: vigyazo
Családi háború: #BoycottDolceGabbana vs #DGfamily

Feldúlta a sztárvilágot a dizájner páros

shutterstock_98629475.jpg

„Vannak dolgok, amelyeket nem szabad megváltoztatni” – érvelt a melegházassággal szemben a nyíltan homoszexuális olasz divattervező pár, Domenico Dolce és Stefano Gabbana az olasz Panorama magazinnak adott interjújában. Kijelentésük vihart kavart, mindkét oldalon. Ebben a háborúban bonyolultak a frontvonalak, az amerikai presbiteriánusok például a napokban hivatalosan is elfogadták a melegházasságot. 

dolce-and-gabbana-ss14-child-02-1396719682.jpg

Dolce és Gabbana egyértelműen kijelentették, hogy nem értenek egyet az azonos neműek házasságával. Továbbá azzal sem, hogy az ilyen párok gyermekeket neveljenek fel. Véleményük szerint a házasság szigorúan egy férfi és egy nő között jöhet létre. Úgy gondolják, hogy a család intézménye csak is kizárólag a hagyományos módon valósulhat meg. „A család nem egy hóbort, ebben egy természetfeletti összetartozás van” – fogalmazta meg Gabbana.

A családot nem mi találtuk fel. Megszületünk egy apától és egy anyától

– olvasható az interjúban. “Szkeptikus vagyok a vegyi úton előállított gyermekekkel, a bérbe adott anyaméhhel vagy a katalógusból választott spermiumokkal kapcsolatban. Aztán próbáljuk megmagyarázni ezeknek a gyerekeknek, hogy ki is az anyjuk. El tudnád képzelni, hogy vegyi úton fogantál? A gyermekáldásnak a szeretet aktusából kell fakadnia” 

A melegmozgalom másik emblematikus személyisége, Sir Elton John azonnal kifakadt, amikor meghallotta, hogy a divattervezők miként támadják a mesterséges úton születendő gyerekeket. Az énekes Instagram oldalán a következő olvasható: 

Hogy merészeled az én gyönyörű gyermekeimet szintetikusnak nevezni? Szégyelld magad…

5506ab7e572d581b8c6991f7.jpg

Elton John meleg párjával két gyermeket nevel, így érthető, hogy sarkosan fogalmazott. A sztár azonban ennyivel nem elégedett meg ennyivel, bojkottot is hirdetett a Dolce&Gabbana termékekkel szemben. Elton az üzenetében még azt is megfogalmazta, hogy a divatguruk gondolkodása olyannyira elavult, mint a saját márkájuk: 

Soha többet nem vagyok hajlandó Dolce&Gabbanát hordani.

Az olasz LGBT-csoportok is felszólították nemzetközi szövetségeseiket, hogy használják a #BoycottDolceGabbana taget és csatlakozzanak a bojkotthoz. Elton John mellett bőven akadnak mások is, akiket kiakasztott Dolce és Gabbana véleménye, mint például Ricky Martin, aki azt írta kommentjében: „Ébresztő, 2015 van, szeressétek magatokat srácok #boycottdolcegabbana”. Martina Navratilova teniszező nő azt írta posztjában: 

A D&G pólóim mennek a kukába – nem akarom, hogy bárki is hordja ezeket 

– olvasható a CNN.com oldalán.

Dolce 2013-ban a The Telegraph-nak adott interjújában megjegyezte: „gyakorló keresztény vagyok”, és arra a kérdésre, hogy gondolkoznak-e azon, hogy esetleg összeházasodjanak? Nevetve, így reagált: „Micsoda? Soha! Nem hiszek a melegházasságban”. 

Domenico Dolce egy tipikus szicíliai családban nőtt fel apával és anyával. Elképzelhetetlennek tartja azt, hogy egy gyerek anya nélkül nőjön fel. Stefano Gabbana pedig 2006-ban a Daily Mailnek úgy nyilatkozott: „ellenzem azt az ötletet, miszerint homoszexuális szülők neveljenek fel gyermekeket”

Dolce és Gabbana kampányt indított a hagyományos családmodellt védelmező oldal is. A #Dgfamily weboldalon családi fotók szerepelnek, amelyeket a kampányt támogató felhasználók töltenek fel. 

A divattervezőket ért támadásra a Citizengo nemzetközi szervezet petíciót indított arra bátorítva az embereket, hogy támogassák a hagyományos családmodellt. A petíció szervezői hisznek szólásszabadságban, vallásszabadságban, a házasság intézményében, amely egy férfi és egy nő szövetségéből állhat. A kezdeményezést eddig több mint 70 ezren írták alá, céljuk a 100 ezer fő elérése.

(írta: filo)

 

 

 

Szólj hozzá