2015. már 19.

Transzhumanizmus, irányított evolúció és a modern alkímia

írta: vigyazo
Transzhumanizmus, irányított evolúció és a modern alkímia

Az elhitetés kora, második rész (magyar szinkronnal)

ageofdeceit2.jpg

Transzhumanizmus: az a hit, illetve elmélet, miszerint az emberi faj jelenlegi fizikai képességein és mentális korlátain túl is képes fejlődni a tudomány és a technológia segítségével (Oxford szótár meghatározása szerint). Hit és tudomány egyazon definíción belül, ugyanarra utalva? Lehetséges ez? Az Egyesült Államokban mindenesetre már működik a Transzhumanista Párt, amelynek ráadásul egy magyar származású filozófus, sci-fi író, Zoltan Istvan a vezetője, amint arról a 444 beszámolt.

Ez a 2014-ben készült dokumentumfilm a különböző vallási hiedelmek és ősi misztériumok mentén értelmezi újra az emberiség múltját és jövőjét. Először magyarul! 

Bár a mai világszemlélet szerint transzállapot kell a természetfeletti élmény imitálásához, amit az átlag ember csak drogokkal tud eléni, a közeljövőben az ember kiterjesztése segítségével nem lesz többé szükség a hallucinogén szerekre, mert az agyunk módosításával olyan állapotba kerülhetünk, ami lehetővé teszi az ilyen kapcsolatfelvételt.

Az ember kiterjesztésével? 

Nos, ez úgy hangzik, mint valami sci-fi téma, de nem, ez nem a Mátrix egy bizarr idézete, nem is a jövőből érkezett vissza Doki (Dr. Emmett Brown), hogy közölje velünk legújabb ötleteit. Ezt egy mai elfogadott és elismert tudós mondta ki, olyan természetesen, mint ahogyan az időjárás jelentő közli, hogy holnap esni fog. 

Az új korszakot előrejelző mondat mibenléte pedig az irányított evolúcióban áll. Ennek legfőbb törekvése az új emberi test elkészítése körül forog. (Lásd a sorozat első részét) Az avatár ember pedig örökké élhet. 

 Az édeni ígéret igaz lehet, csak Isten nélkül? Az ősi ámítás is valahogyan így szólt a Biblia szerint: "És olyanok lesztek, mint az Isten, jónak és gonosznak tudói." A ma emberét is a mindentudás vonzza. Csak ez a kultúra már nem kér Istenből, maga akar istenné válni. 

A távoli jövőben az egész világegyetem egyetlen óriás számítógép lesz.

Mi pedig ennek az űrkomputernek a virtuális lakói, mostani önmagunk szellemiesített klónjai

Óriási buktatókkal és visszafordíthatatlan következményekkel járhat egy ilyen szép új világ. Ma a növekvő erőszak okaként gyakran a számítógépes játékokat szokták okolni, valamint az internetet. De hát mi lesz, ha mindenki robot lesz? Mihez vezethet egy ilyen világ, és mi állhat egy ilyen koncepció mögött? Vagy ki?

Mert hogy ez nem a "Teremté Isten az embert az Ő saját képére és hasonlatosságára.." bibliai mondat modern változata, az biztos. 

Technológia: a tudomány felhasználása az iparban, tervezésben, stb. hasznos dolgok feltalálására, vagy problémák megoldására (Webster szótár)

A modern technológia felelős az emberi történelem legnagyobb változásaiért.

 Sokan már a XIX. század elején felismerték a technológia átformáló erejét. Ekkor alakultak meg az első technokrata csoportok, melyek célja a technológiai mozgalom politikai felhanggal történő megtöltése volt. A technokrácia a megoldást kínálta Amerika társadalmi problémáira. 

"A Zeitgeist Mozgalom népszerűsíti a Venus Projektet, ami nem egyéb, mint egy technokrata utópia, amiben a gépek termelik az árukat és biztosítják a szolgáltatásokat az embernek. Bár az ügy nemesnek hangzik és a "Zeitgeist: Előrefelé" című film azt sugallja, hogy egy gépi termelésen alapuló társadalom képes lenne megoldani a világ problémáit, meggyőződésem, hogy az emberi szívben található problémákon ez sem tudna változtatni. A bőség nem egyenlő az önzetlenséggel. Bár a technológia új lehetőségeknek adott helyet, az ebben rejlő hatalommal való visszaélés lehetősége továbbra is fennáll." (Avid Pederson)

Lehetséges vajon egy mikroszkopikus címkét ültetni egy ember testébe, hogy azáltal nyomon kövessék minden lépését?

Van, ahol már működik a nyomkövetés, iskolások körében, fokozott biztonságuk érdekében, Texasban. Ha ott már ez az élet része, miért ne válhatna máshol is azzá? Az ember és az elektronikai eszközök közötti mechanikai összeférhetetlenséget feloldandó, Dr. Rogers létrehozott egy céget, ami elektromos tetoválásokat gyárt. A cél, hogy ezt azonosításra tudják használni. Egy másik mód a vitaminkapszulában levő kapcsolóval ellátott apró chip, ami lenyeléskor az egész testet azonosító jellé tudja változtatni a gyomorsav segítségével. 

Ez azt jelenti, hogy a karjaim kábelekké, a kezeim pedig krokodilcsipesszé válnak. És ez sem csupán egy sci-fi sztori. Már gyártanak ilyen kapszulát, egyelőre azonban csak orvosi felhasználásra.

Egy másik cég ötletbörzéje pedig szívverést felismerő karszalaggal rukkolt elő. Ennek hatására pedig pénzügyi tranzakciókat végezhetünk, autónk ajtaját nyithatunk ki stb.

Számos ötlet létezik még az azonosítás újszerű megvalósítására. Mindezek előrejeleznek egy új korszakot. A Big Brother szindróma valósággá válása van készülőben. Ennek vonzóvá tételéről is gondoskodnak természetesen, például, hogy ezzel internet hozzáférésed lesz, 

free wifi in you 

Orwell az 1984-ben még attól félt, hogy vesztünket olyasmi okozza, amit gyűlölünk. Huxley pedig Visszatérés a Szép új világba című művében attól félt, hogy az lesz a vesztünk, amit imádunk. 

A Technicumban a tervező maga a Sapiens. 

(Kevin Kelly: Mit akar a technológia?)

“Melyben az ember egyszerre úr és rabszolga, hiszen egy folyamatosan érő szuperorganizmus, ami saját hatalmunkat meghaladó irányba halad.” 

A XIX. század vége óta a tudományt áthatja a materialista világnézet, ezért akadályozza a szabad vizsgálódást, ami pedig annak lételeme. Ha viszont sikerül ebből kitörnünk, akkor a tudományok újjászülethetnek. 

Kémia vagy Alkímia?

Bár az alkímia a kémia előfutára, nem sok közös maradt a kettőben. Míg a kémia objektív, tudományosan igazolható, az alkímia titokzatos elve egy rejtett, szubjektív, absztrakt és magasabb szintű valóságra vonatkozik. Az alkimisták abszolút célja mindig is ennek a valóságnak a felfedezése volt. A Bölcsek Kövét tartották minden tudás kulcsának. Hiedelmük szerint a legfontosabb ismérve a kőnek, hogy segített az embernek egyesülni a világegyetemet átható isteni lélekkel, miközben maga is istenné vált, mint egy mágus.

Az előttünk élt alkimistákkal együtt szívből hisszük, hogy a világegyetemért a materializmusnál  sokkal gazdagabb valami felelős. 

- Wolfgang Pauli fizikus

A domináns metafizikai világnézetet tulajdonképpen semmiféle bizonyíték nem támasztja alá. A vallási és természetfeletti állításokat megcáfolandó, demitologizálandó jött létre ez az ateista mítosz. Egy merész feltételezés az egész, mivel ugyan a vallásokat vádolják azzal, hogy amit nem értenek, arra kitalálnak egy természetfeletti magyarázatot, ezzel szemben ők mit csinálnak? Amit nem értenek, azt a naturalizmus eszközeivel igyekeznek megmagyarázni. Mindeközben pedig magát az ősrobbanás kozmológiáját sem tudják megmagyarázni: Létrejött a semmiből a természet. Valaminek létre kellett hoznia, ami azon kívül/felül áll. Tehát ez önmagában már egy bizonyíték a természetfelettire. 

Számos könyv létezik ma már, amely modern módon ötvözi a tudományt metafizikai és lelki elemekkel. A materialista világnézet haldoklóban, míg a természetfelettinek készül az út a jelek szerint. A keresztény világnézet helyett azonban inkább egy okkult és paranormális irányba haladva. (Dr. Charles Tart: A materializmus vége - Miként hozza össze a paranormális a tudományt a lélekkel). E könyv nézete azt közvetíti, hogy a tudat nem köthető olyan merev korlátok közé, mint az agy, a test, a jelen. Nem pusztán a tér és az idő egyetlen pontjának eleme. Nincs globalizmus mögöttes szellemi jelenlét nélkül.

Egy másik csendes forradalom készülődik....

A tudomány és a spirituális dolgok hihetetlen keveredése. (folytatjuk)

Első rész: A modern alkímia és az emberiség jövője

(Írta: radar)

 

Szólj hozzá

evolúció robotok orwell transzhumanizmus kvantum huxley alkímia robottechnológia elhitetés kora