2015. már 23.

Videó (18+): Magyar katonák ellenségeit népszerűsíti a Jobbik szövetségese

írta: vigyazo
Videó (18+): Magyar katonák ellenségeit népszerűsíti a Jobbik szövetségese

Gerillaharcra oktat a “nemzeti ellenállás” propagandafilmje

betyarok2.jpg

Miközben a magyar katonák az Iszlám Állam elleni bevetésre készülnek, a Jobbik alelnöke által stratégiai szövetségesnek nevezett Betyársereg az “iraki nemzeti ellenállás” 6 órás magyar nyelvű propaganda videójával készíti fel tagságát. Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője elismerte, hogy a filmet személyesen mutatta be, többek között egy pécsi rendezvényen. Tyirityán szerint Magyarországon is “erőt kell nyilvánítani” és “el kell taposni” azokat, akik “el akarják törölni a fehér fajt”.

Sneider Tamás nemrég kijelentette, hogy támogatja a Betyársereg tevékenységét. Az Országgyűlés jobbikos alelnöke szerint „Kell egy munkamegosztás, ezért jó, hogy van Betyársereg, ezért jó, hogy van HVIM, mert ők megtehetik azt, amit én nem tehetek meg a Parlamentben”. 

A Jobbik ellenzi az Iszlám Állammal szembeni magyar katonai szerepvállalást. A Betyársereg pedig azok oldalán áll, akik a magyar katonákat is ellenségnek fogják tekinteni.

A Sneider által említett “munkamegosztás” keretében a Betyársereg többek között a “Hogyan harcol az Iraki Ellenállás?” című dokumentumfilmet terjeszti és népszerűsíti. Tyirityán Zsolt a Betyárseregnek adott interjúban elismeri, hogy személyesen mutatta be a filmet Pécsett, 2014. januárjában. (A rendezvény ellen Pécsett helyi civilek tüntettek is.) A hat órás anyag részletesen ismerteti, miként kűzd Irakban a “nemzeti oldal” a “megszállók ellen”. A magyar nyelvű anyag bemutatja a sikeres gerillaharc ismérveit és gyakorlati tanácsokat is ad, többek között robbanóanyag készítésről, túszejtési technikákról, kínzások és tömeges kivégzések végrehajtásáról.

Egy részlet a dokumentumfilm ajánlójából (18+):

A klipben elhangzik, hogy a gerilla hadviselés szabályait alkalmazó Iraki Ellenállás 2004 óta új fejezetet írt a modern kori hadviselés történetében. Eszerint az al-Kaida a “nemzeti oldal” mintájára szervezte meg “harcoló sejtjeit”, amelyek soraiban “sok a külföldi harcos”. A filmben megszólaló kiképzőtiszt elmondja: “Gerilla hadviselésre tanítom a testvéreket ... Városi hadviselést tanítottam, rajtaütések, támadások. Erről szól a gerillaharc.” A film bemutatja az “ellenállás” által végrehajtott brutális tömeges kivégzéseket, és a “nemzeti oldal” gerillacsapatainak felépítését, propaganda módszereit.      

Tyirityán Zsolt többek között Devecseren beszélt arról, miért tartja szükségesnek az “ellenállást”. A Jobbik valamint a Betyársereg és a Hatvannégy Vármegy Ifjúsági Mozgalom által szervezett felvonuláson kijelentette:

“Én magamat bátran vallom rasszistának ... ezt az életteret, amely több tízezer éve a mienk, soha az életben nem fogjuk átengedni egy alfajnak!”

“Az erőtlenség mindig erőszakot eredményez, láthatjátok. Az erő tekintélyt, tiszteletet és rendet parancsol! Ezért mit fogunk kinyilvánítani a jövőben ezekkel szemben? Csakis erőt!  ... Nem, itt nem lesz cigány Martin Luther King, itt nem lesz roma Malcolm-X, nem lesz semmiféle ilyesmi, mert már a kezdetektől fogva el fogjuk taposni azt a jelenséget, amely ki akar minket irtani az életterünkből.”

Tyirityán Zsolt beszéde, Devecser, 2012. augusztus 5.

A beszéd miatt, amelyben Tyirityán a “genetikailag kódolt hulladék” jelzővel illette a cigányságot, többen feljelentést tettek, de a rendőrség bizonyítottság hiányában megszüntette a vizsgálatot.

Szólj hozzá

terrorizmus hatalom Jobbik Irak ISIS Tyirityán Zsolt