2015. már 24.

A Föld 17 legmérgezőbb helye

írta: vigyazo
A Föld 17 legmérgezőbb helye

Szemét világ: ahová soha nem jut el turista

karachai_lake.jpg

A népességrobbanás és a civilizációs fejlődés nemkívánatos következménye a környezetünk szennyezése. Különféle kémiai és nukleáris anyagokon keresztül az elektromos szemétig rengeteg mindennel ártunk a környezetünknek. Vannak olyan helyek, ahol a szennyezés miatt az élet már lehetetlenné vált. A legismertebb példa természetesen Csernobil Ukrajnában, de a Föld számos más pontja is élhetetlenné vált az utóbbi évtizedekben. 

Ez a videó bolygónk tíz legmérgezőbb pontját mutatja be:

És ha nem volt elég a mérgező helyszínekből, jöjjön még 7 bónusz hely, ahova senki nem kívánkozik: 

Linfen, Kina: A los angeles-i szmogszint egy „jó napnak” számítana Linfenben, amit „a világ legszennyezettebb városaként” tartanak számon. A nagymértékű szennyezés hátterében az ipari gyártás és az autók állnak. A helyzet annyira súlyos, hogy ha valaki kiteregeti a frissen mosott ruhát száradni a levegőre, mire megszárad be is feketedik.

china-polluted-chinese-city-smog.jpg

A nagy csendes–óceáni szemétfolt: A túlnyomó részt műanyag szemét két hatalmas „sziget csoportba” tömörül, amelyek összmérete Texas állam kétszerese és mintegy 10 méter mélyen merül a Csendes–óceánba.

garbage-patch1.jpg

Rondonia, Brazilia: Az amazoni esőerdő legnagyobb mértékben kipusztított területe. A fákat több ezer hold területen vágták ki vagy égett el. Az egykori zöld terület egy részén ma állatokat tartanak.

porto_velho_1_09072007.jpg

Yamuna folyó, India: Az indiai kormány folyamatos erőfeszítése ellenére sem sikerül megtisztítani a folyót a felgyülemlett szeméttől. 

15-yamuna-pollution-indiaink-superjumbo.jpg

La Oroya, Peru: Az észak amerikai cég által vezetett Doe Run ólomkohó okozza a nagymértékű légszennyezést. Vizsgálatok a környéken lakó minden gyermek szervezetében és vérkeringésében a normális értéket meghaladó ólom mennyiséget mutattak ki.

muy_buena.jpg

Karacsáj-tó, Oroszország: A levegőben található nukleáris sugárzás annyira erős, hogy egy óra itt tartózkodás végzetes lehet az ember számára. A nukleáris telepeken dolgozók leggyakrabban rákban halnak meg. A környéken nagyon általános a koraszülés és a leukémia. A környező területeken nagyon aggasztó a víz és a levegő nukleáris szennyezése is. 

karachai_lake.jpg

Űr: Az emberiség az űrben is hatalmas mennyiségű szemetet hagyott hátra.  Közel 2 millió kg hulladék vagy űrhajó darabok keringenek a Föld körül, ami megnöveli a lehetősségét annak, hogy a szatellitek  összeütközve ezekkel a tárgyakkal kommunikációs kimaradásokat generáljanak.

space-debris-i-1.jpg

(írta: perla) 

Szólj hozzá

űr környezetszennyezés kvantum Föld