2015. már 31.

Videófelvétel: Istenhez kiáltottak több nyelven az utasok

írta: eisen64
Videófelvétel: Istenhez kiáltottak több nyelven az utasok

Megrázó bizonyíték lehet, de a francia nyomozók nem látták

germanwings-alps.jpg

“Istenem, Istenem”  - ezek a kiáltások hallható több nyelven azon a felvételen, amelyet a Germanwings fedélzetén, a hátsó sorokból rögzített valaki mobiltelefonnal a becsapódás előtt. A rövid klipet tartalmazó memóriakártyát a mentőalakulatok találták meg, és tartalmát a német Bild valamint a Paris Match munkatársai tekinthették meg. A francia nyomozók azonban nem tudnak arról, hogy videófelvétel készült volna a gép fedélzetén.

Az elmosódott felvételt a repülőgép hátuljából rögzítették. Az elmosódott, kaotikus képeken nem ismerhetők fel személyek, de a hangokból egyértelmű, hogy az utasok pontosan tisztában voltak, mi vár rájuk. 

A felvétel bizonyítékul szolgálhat a francia nyomozók eddigi megállapításai mellett, mert legalább három éles hang hallatszik rajta, amelyek azt igazolják, hogy a személyzet a végsőkig próbált - eredménytelenül - bejutni a pilótafülkébe. Mielőtt véget érne a felvétel, még látszik, hogy a repülőgép oldala egy hangos dörrenéssel hegycsúcsnak ütközik, és a kabin egy része leszakad. Pillanatok múlva a felvétel véget ér.

Egy szakember a Bildnek elmondta, hogy 

TELJESSÉGGEL VALÓSZÍNŰTLEN, HOGY BÁRMILYEN RÖGZÍTŐESZKÖZ KIBÍRJON EGY ILYEN EREJŰ BECSAPÓDÁST, DE A MEMÓRIAKÁRTYA ENNEK ELLENÉRE ÉPSÉGBEN MARADHATOTT

Mint korábban írtuk, a fekete doboz hangfelvételei is azt bizonyították, hogy a 11 perces vészsüllyedés alatt az utasok legalább az utolsó 5 percben tisztában voltak azzal, mi vár rájuk.

Frissítés: A francia nyomozók cáfolták, hogy eljutott volna hozzájuk a gépen készült videófelvétel. „Ha valaki rendelkezik ilyen felvétellel, köteles azt azonnali hatállyal átadni a nyomozóknak” - írta Brice Robin ügyész közleményében. A Paris Match újságírója továbbra is állítja, hogy látta a felvételt, és biztos benne, hogy az igazi. A forrását azonban nem hajlandó felfedni. A Bild szerint sem fér kétség a felvétel hitelességéhez.

Nem ez az első ellentmondásos információ a tragédia ügyében, a korábbiakról itt írtunk. 

Szólj hozzá

terrorizmus hatalom germanwings Lufthansa Andreas Lubitz