2015. ápr 02.

Jönnek az IQ-tabletták: instant tudást ígér az amerikai tudósguru

írta: vigyazo
Jönnek az IQ-tabletták: instant tudást ígér az amerikai tudósguru

Már csak 30 évet kell rá várni

negroponte2.jpg

Három évtizeden belül lehetségessé fog válni, hogy bármilyen tudásanyagot elsajátítsunk egyetlen tabletta segítségével, állítja Nicholas Negroponte, a Massachusetts Institute of Technology (MIT) kutatója, akinek több merész előrejelzése bejött már.

A folyamat állítólag rendkívül egyszerűen végbemegy, de annál nagyobb hatást tud kiváltani. A tabletta beszedésekor annak összetevői, valamint a benne levő tudásanyag bekerül a véráramba, a vér pedig az agyba szállítja az információkat. Így pedig nem kell majd különösebb erőfeszítést tenni az ismeretanyag elsajátítására, nem szükséges éveken keresztül órákon át ülni a tankönyvek fölött. A kutatóintézet szerint ezáltal akár több különböző nyelvet is képesek leszünk napok alatt ,,megtanulni" és tökéletesen használni. 

Negroponte több előrejelzése   amit az elején nevetségesnek vettek mára már beigazolódott.  Köztük az, amit 1984-ben mondott, hogy a számítógépes egér helyett a mutatóujjunkat fogjuk használni navigálásra, illetve 11 évvel később elhangzott ötlete is, hogy az újságvásárlást és olvasást online is meg lehetne oldani.

A technológia elmúlt és következő 30 éves fejlődéséről tartott előadása itt látható:

Szólj hozzá

tech jövő tudomány kvantum Negroponte