2015. ápr 02.

Megjelent a könyv, amit Bayer Zsolt szerint a háttérhatalom betiltott

írta: vigyazo
Megjelent a könyv, amit Bayer Zsolt szerint a háttérhatalom betiltott

Egy összeesküvés-elmélettel kevesebb - vagy több?

11-06-udo-ulfkotte-iraq-july-1988.jpg

Udo Ulfkotte a FAZ haditudósítójaként Irakban, 1988-ban

“Magyarországon valaki, vagy valakik megvásárolták a kiadási jogokat, ellenben a könyv nem akar megjelenni. Egyre inkább élünk a gyanúperrel, hogy valaki azért vásárolta meg a kiadási jogokat, hogy ez a könyv magyar nyelven ne is jelenjen meg” - ezzel a hírrel sokkolta az Echo TV nézőit március elején Bayer Zsolt

Nem kellene a magyar közvéleményt enélkül a könyv nélkül hagyni 

- mondta Bayer, aki gyorsan össze is rakta beszélgetőtársaival kik, és miért nem akarják, hogy Magyarországon is megjelenjen Udo Ulfotte Megvásárolt újságírók című botránykönyve.

bayer_ulfkotte.png

Nos, jó hírünk van Bayer Zsoltnak: felfedeztük, hogy a könyv magyar kiadása megjelent. Igaz, csak e-könyvként, és egyedül a iBookson kapható. Ami persze kérdések sokaságát veti fel: miért nincs papírkönyv és miért nem magyar forgalmazónál kapható? Talán csak így lehetett kikerülni a magyar bojkottot

A könyv amúgy Németországban hónapokig vezette a Der Spiegel bestseller listáját (most is a 6.), miközben a média alig akart tudomást venni róla. Pedig a szerző jól ismert a szakmában: 17 éven át volt a Frankfurter Allgemeine Zeitung haditudósítója, szerkesztője, így nem kívülállóként ígér leleplezést arról - a könyv alcíme szerint - “Hogyan irányítják a politikusok, a titkosszolgálatok és a pénztőke Németország médiáját?” 

A tartalomjegyzék alapján van itt szó sok mindenről: Soros Györgytől kezdve a Bilderberg Csoporton át az atlantista elitszervezetekig és német óriásvállalatokig, akik zsebében ott az egész német (és nem csak a német) média. Nem véletlen, hogy Ulfkotte rajongói szerint maga a “német Snowden”, aki megtörte a hallgatási fogadalmat, és kitálalt saját magáról és a szakma szent teheneiről. Kritikusai viszont azt állítják, kapzsiságból és bosszúvágyból cserélte fel az újságírást az összeesküvési elméletek mocsarával, és nem véletlen, hogy elsőként a putyinista Russia Today készített vele interjút a könyvről.

Még gyanúsabb, hogy Magyarországon pedig a HírTV szólaltatta meg először Ulfkottét:

Most akkor mégis egy platformra került Bayer Zsolt és a Simicska-média?

A könyvről Index-fórum csoport is alakult.

Frissítés: Egy olvasónk hívta fel a figyelmet arra, hogy a könyv magyar fordítása előbb jelent meg, mint az angol, orosz vagy francia verzió. Akkor most tiltja vagy támogatja a háttérhatalom Magyarországon ezt a könyvet? Ki tud itt kiigazodni?!

Ha Ön már olvasta a könyvet, kérjük írja meg véleményét, és szavazzon:

Szólj hozzá

média hatalom háttérhatalom CIA Egyesült Államok Soros György Simicska Lajos Bilderberg-csoport Udo Ulfkotte