2015. ápr 08.

17 milliós keresztény mozgalom szakított a Presbiteriánus Egyházzal a melegházasság miatt

írta: joeray
17 milliós keresztény mozgalom szakított a Presbiteriánus Egyházzal a melegházasság miatt

Mit mondanak a nagy vallások a kérdésről?

queen-james-gay-bible.jpg

A keresztény csoport, elmondása szerint több mint 17 millió afroamerikait képvisel több mint 34.000 gyülekezetben. A National Black Church Initiative (Nemzeti Fekete Gyülekezet Mozgalom) mára már minden kapcsolatot megszakított a Presbiteriánus Egyházzal mivel tiltakozni akar az egyház korábbi, a melegházasságot elfogadó döntése ellen.

 

Anthony Evans tiszteletes, a Nemzeti Fekete Gyülekezet Mozgalom elnöke szerint a téma kettéválasztja a Presbiteriánus Egyházat (a protestáns felekezet európai gyökerei a kálvinizmusból erednek):

„Nekünk semmi dolgunk nincs a melegházassággal. Ezért minden amit teszünk vele, az Isten Igéjének önkényes megváltoztatása.”

- mondja Evans tiszteletes.

Elöző hónapban az amerikai Presbiteriánus Egyház jóváhagyta az intézkedést miszerint, módosították a „Szabálykönyvet” amely most már elfogadóbb hangnemet tartalmaz a melegházasságról szólva. Előtte a „Szabálykönyv” a házasságot „egy férfi és egy nő szövetségére” ’korlátozta’.  

„Ha a melegházasság jóváhagyása rendben lenne, Isten ezt kijelentené egy jelenésben - fejti ki Evans – de Isten nem szólt hozzám ebben a témában.”

A Nemzeti Fekete Gyülekezet Mozgalom maga nem egy egyház, hanem egy tagság, amely magába foglal rengeteg keresztény felekezetet és kampányt folytat az afroamerikaiak megsegítéséért. Evans hozzátette, hogy a Presbiteriánus Egyház tagjait többé nem látják szívesen saját központjaikban, estjeiken. 

same-sex-marriage_major-religion.png

a képen: Egyházak viszonyulása a melegházassághoz. (1) Engedélyezte az egyházi melegházasságot (2) Engedélyezte az egyházi áldást az egynemű párokra (3) Tiltja a melegházasságot (4) Nincs világos állásfoglalása

forrás: vocativ.com

Szólj hozzá

harc egyház melegek fekete keresztény biblia megosztás meleg-lobbi