2015. ápr 09.

10 meglepő tény Supermanről

írta: Europa22
10 meglepő tény Supermanről

A legnépszerűbb szuperhősnek is vannak titkai

l-uomo-d-acciaio-immaginona.jpg

Minden idők legnépszerűbb szuperhőse Superman, akin keresztül a szuperhősök műfaja is megteremtődött. Az archívumban kutakodva nagyon érdekes információkra is rábukkanhatunk kedvenc szuperhősünkkel kapcsolatban. Egy másik ikonikus hős, Pókember sötét oldaláról itt írtunk

 1.  Nicholas Cage 1997-ben 20 millió dollárt tehetett zsebre a végül soha meg nem valósuló Superman él (Superman Lives) című film főszerepéért. A szinész a kisfiát Superman eredeti neve után Kal-El-nek nevezte el.

 2.  George Reeves (nem összetévesztendő a későbbi Chrisopher Reeve-vel!), az 1950-es években játszotta el Superman alakját. A színészre egy rajongó piszolyt rántott és rá akart lőni, hogy megbizonyosodjon hőse sebezhetetlenségéről. Reevesnek szerencsére sikerült meggyőznie a fiatalembert, hogy ha őbenne nem is, de a testéről lepattanó golyók a többi rajongóban kárt okozhatnak.

 3.  A képregények tanúsága szerint Superman fő ellensége, Lex Luthor azért haragszik a hősre, mert az korábban hozzájárult a kopaszsága kialakulásához.

supermanredson.jpg

 4.  Létezett egy olyan Superman-verzió is, amelyben a hős a Szovjetunióban nő fel.

 5.  Köztudott, hogy a kriptonit hatására Superman elveszti különleges képességeit. Azt viszont kevesen tudják, hogy létezik egy rózsaszín kriptonit, amitől Superman homoszexuális lesz.

 6.  1978-ban megjelent egy olyan Superman képregény, amelyben a hős Mohammed Ali oldalán harcol egy idegen invázióval szemben.

 7.  Superman első megjelenésekor kopasz, telepatikus képességekkel rendelkező gonosztevő volt, aki világuralomra tör.

superman-e1406892747828.jpg

 8.  1945-ben az amerikai kormányzat megpróbált eltűntetni egy Superman képregényt, amelyben tudósok atommag-hasadással próbáltak atombombát kifejleszteni – a valóságban ugyanis, a szupertitkos Manhattan Projektben ugyanis épp ezen dolgoztak. 

 9.  Christopher Reeve-et a Darth Vadert alakító David Prowse segítette hat hét alatt felhizlalni a szerepére.

superman-comic-hd-wallpaper-1920x1080-31090.jpg

 10.  Az “S” jel eredetileg nem a Superman név rövidítése. A képregényekből kiderül, hogy ez egy kriptoni jel, amelynek jelentése: remény. Fordított alakban pedig a jelentése nem más, mint a feltámadás.

Szólj hozzá

képregény atombomba kvantum Pókember Egyesült Államok Szovjetunió Superman szerintunk