2015. ápr 14.

Szexuális dzsihád: így toborozzák az európai lányokat

írta: vigyazo
Szexuális dzsihád: így toborozzák az európai lányokat

Akár 100 ISIS-harcost is kiszolgálnak a jelentkezők

sexjihad.jpg

Nyugat-Európából tömegesen utaznak a Közel-Keletre másod és harmad generációs arab illetve muzulmán hitre tért európai fiatalok. Azonban ez a jelenség nem csak a fiatal férfiakat érinti. Kamasz lányok is otthagyják a tanulmányaikat, családjukat, karrierlehetőségüket, hogy az Iszlám Állam által ellenőrzött területre utazzanak, és ott nőként, a maguk módján szolgálják az Iszlám Államot.

2015. február 17-én 3 fiatal muszlim lány, Shamima Begum (15 éves), Kadiza Sultana (16 éves), Amira Abase (15 éves) megszakították tanulmányaikat egy kelet-londoni elit gimnáziumban, a Bethnal Green Academy-ben, felszálltak egy isztambuli repülőre, azzal a szándékkal, hogy onnan tovább utazva, Szíriában csatlakozzanak az Iszlám Államhoz. Tervük nem egyedi és nem volt légből kapott. 2014 szeptemberében egy másik barátnőjük, Aqsa Mahmood (19) csatlakozott az ISIS-hez.

aqsa_mahmood.jpg

Aqsa Mahmood (19), úton a frontra: sikeres karrierlehetőséget hagyott maga mögött

„Egyik este egy hosszú búcsúbeszédet mondott, itt már sejtettük, hogy valami gond van. Napokig nem jött haza, majd 4 nappal később Skóciából telefonált, hogy elmegy Szíriába. Azt mondta, hogy reméli találkozunk az Ítélet Napján, valamint, hogy mártírként szeretne meghalni.” – mesélték Aqsa szülei, akik nagyon aggódnak, hogy talán sose látják viszont lányukat.

A nyomozás során kiderült, hogy a lány aktívan posztolt Facebookon és Twitteren is Iszlám Kalifátust támogató videókat, ISIS kivégzéseket. Támadásra bátorította hittestvéreit a nyugati országok ellen. Az ISIS feltehetőleg tartotta a kapcsolatot a lányokkal, akik a buzdításra is csatlakoztak. Aqsa az ún. „hálószoba radikális”-ok közé tartozott, akik nem vonulnak az utcán, nem tüntetnek, hanem online felületeken képviselik az álláspontjukat. Sokakban felmerül a kérdés, ha ez vele megtörténhetett – jómódú, művelt családból származik, maga is képzett, komoly karrier elé nézett -, akkor kik követethetik még?

isisb10july14-487787.jpg

Az egyik februárban kiutazott lány, Kadiza Sultana (balra fent) azt mondta édesapjának, hogy házasodni megy ki az ISIS-hoz, ő így akarja szolgálni az Iszlám Államot. Kiderült, hogy nem csak fiatal férfiakat toboroznak Európa szerte az Iszlám Állam oldalán való harcra, hanem nőket is. A lányokat arra bátorítják, hogy ha szolgálni akarják a Koránt, akkor menjenek férjhez az Iszlám Állam egyik katonájához. Olyan is előfordul, hogy a beszervező arab férfiba lesznek szerelmesek fiatal lányok és arra számítanak, hogy majd Szíriában összeházasodnak. Miután a lány elutazik, a férfi nem repül utána, ahogyan ígérte. A lányokat katonákhoz adják feleségül, amikor megérkeznek.

Egy ismert szaúdi teológus, Mohamad al-Arifi - aki korábban több más társával együtt engedélyezte a dzsihádistáknak, hogy nőket erőszakoljanak Szíriában – szerint azok a nők, akik most szexuális szolgáltatásaikkal vívnak dzsihádot, biztosan a paradicsomba jutnak. Állítólag Ausztráliából, Malajziából és az Egyesült Királyságból is érkeznek lányok, hogy önként részt vegyenek benne. A tunéziai belügyminiszter Lofti bin Jeddou azt nyilatkozta, hogy szunnita tunéziai nők utaznak Szíria és Irak területére, hogy 20, 30 vagy akár 100 lázadóval töltsék az éjszakákat. Sokan közülük terhesen térnek vissza Tunéziába.

news979.jpg

Mohamad al-Arifi szaúdi teológus, aki engedélyezte a harcosoknak, hogy nőket erőszakoljak 

2014 júniusában egy egyiptomi lapban megjelent egy cikk, amelyben arról számoltak be, hogy plakátokon szólították fel a moszuli családfőket, hogy a hajadon lányaikat szolgáltassák be, hogy részt vegyenek az jihad al-nikah-ban, vagyis a szexuális dzsihádban. A cikk azt állítja, hogy akik ellen álltak a parancsnak, azokat megverték vagy megölték. 2014 decemberében az iraki emberjogi minisztérium közleményt adott ki, amelyben beszámolt arról, hogy az Iszlám állam megölt több mint 150 fiatal lányt és nőt az iraki Falludzsa városában, mert nem voltak hajlandóak csatlakozni a szexuális dzsihádhoz.

Arról, hogy Magyaroszágon kik és miért toboroznak dzsihádista videókkal, ebben a posztunkban írtunk

Az Iszlám Államról pedig nemrég jelent meg Loretta Napoleoni könyve, Az iszlamista főnix, amelyből itt olvashatnak részleteket. 

(írta: winston.smith)

Szólj hozzá

iszlám dzsihád hatalom Irak ISIS Szíria Iszlám Állam