2015. júl 03.

Ki tartja kézben az életedet, amikor halálos veszélybe kerülsz?

írta: vigyazo
Ki tartja kézben az életedet, amikor halálos veszélybe kerülsz?

Lenyűgöző történet egy család megmeneküléséről

ht_idaho_plane_recue_jp_120528_wmain.jpgBrian Brown veterán tűzoltóparancsnok feleségével és lányával, legidősebb lányukat akarták meglátogatni. Sacramentoból a magánrepülőjükön utaztak Idahoba, útközben viszont erős viharba kerültek. Éppen átértek a California hegygerincen, amikor Brian látta, hogy a sebességmérő órán a mutató 200 km/h-ról egy pillanat alatt visszaesett 75-re. Élet és halál között a bizonytalanság útvesztőjébe keveredett a Brown család, egyszer csak azonban egy különleges csoda megmentette őket.

Nagyon közel voltak a hegyekhez és Brian igyekezett a felhőréteg alatt maradni. A hegyek felett nagyon kis rés maradt a repülésre. Egyre feszültebbé vált a hangulat a gépen. Ahogy a vihar erősödött Jayann, Brian felesége imádkozni kezdett, hogy Isten küldjön angyalokat a szárnyakra. Pár pillanattal később leállt a motor. Brian lenyomta gép orrát, hogy nőjön a sebesség és visszanyerje az irányítást. Elmondta családjának, hogy szereti őket.

Amikor láttam, hogy körbevesz bennünket a vihar, tudtam, hogy bajban vagyunk

- mondta Brian.

Amikor ezt mondta szorosan becsuktam a szemem és azt mondtam: Istenem! Nem vagyok kész erre! Védelmezd a családomat!

- meséli Heather, a házaspár lánya.

Egy rövid beszámoló a CBN.com jóvoltából

Már majdnem leértek a hegy aljára, amikor Brian érezte, hogy újra tudja irányítani a gépet. Amilyen gyorsan csak tudta felhúzta az orrát. Ahogy felemelkedett repültek is tovább. Aztán a szárnyvégek elérték a fákat a gép irányíthatatlanná vált és pár perc leforgása alatt becsapódtak a hegyoldalba. Minden elsötétült, rettenetes érzés volt. Brian elvesztette az eszméletét, fejét beverte a szélvédőbe és erősen vérzett.

Amikor magamhoz tértem az volt az első gondolatom: Nahát! Élünk! Hála Istennek, hogy Jayann elmondta ezt az imát és angyalokat kaptunk a szárnyakra, ahogy kérte.

- számolt be Brian.

Először azt hitték, hogy Jayann meghalt, mivel mozdulatlanul lógott ki az ülésből. Brian felemelte a fejét, hogy szabadon tartsa a légutakat. Folyamatosan szólongatták a lányával, Heatherrel, Brian megcsókolta feleségét, mert úgy gondolta ez az utolsó, ekkor Jayann szempillája megrebbent és levegőt vett. A megmeneküléssel együtt sajnos Briannak és Jayannnak súlyos fejsérülései voltak. Órákig ültek a fagyos hidegben, csekély reménnyel a megmenekülésre. Brian elmesélte, hogy volt bőven ideje végiggondolni milyen is volt a balesete előtt. A tűzoltóságnál töltött évei alatt mindig a kezében volt az irányítás, de ahogy telt az éjszaka, nyilvánvalóvá vált, kinek a kezében vannak a dolgok.

brian-brown-7.jpg

Brian segítségül hívta Istent. Éjfél körül felvillant a mobiltelefon kijelzője. Tabitha, az idősebbik lánya hívta őket. A telefonra nem is gondoltak, mert szétrepültek a roncsban. Ott voltak a kanyon mélyén a hegyekben, nem hitték, hogy van térerő, mégis bejött a hívás. Tabitha hívásáról lemaradtak, de Heather rögtön hívta a segélyvonalat. Sikerült is, kicsengett a hívott szám.

Heather elmondása szerint rögtön mentési tervet készítettek a kicsi gép megtalálására Idaho hegyei között. Éppen hajnal előtt Brian meghallotta a mentőhelikopter hangját. A telefonja vakujának villogtatásával jelzett a helikopternek. Brian több, mint 25 éven keresztül volt mentőcsapatban.

Mindig tudtam mit kell tenni. Itt viszont nyilvánvaló volt Isten jelenléte, mert végig olyan dolgok történtek, amire nem volt természetes magyarázat. Isten a megfelelő embert, megfelelő képességekkel a megfelelő helyre küldte.

-mesélte Brian.

Csodák. Csodák. Csodák. Egyszerűen nem lehet megmagyarázni a dolgokat anélkül, hogy ne látnám minden apróságban Isten kezét. Isten velünk volt azon a helyen

-számolt be Jayann.

Néhány órával később a helikopterrel kiemelték őket a hegyek közül. Brownék hálásak, hogy Isten válaszolt az imáikra és a békességéért és jelenlétéért is, mikor a halállal kellett szembenézniük. Jayann elmesélte, hogy sokan megkérdezik tőle, hogy nem rettegett-e, nem ijedt-e meg ebben a helyzetben, de elmondhatja, hogy nem félt. Nem szeretett volna meghalni, ha esetleg mégis erre kerülne sor tudta hova kerül. Megnyugtató, ha az ember tudja, hogy hol van a szíve és a lelke és tudja hol tölti majd el az örökkévalóságot.

Brian könyve csodálatos túlélésük történetét írja le. A könyv címe: a Megmentve.

rescued.jpg

Brian elmondta, hogy a megmentésnek az ő értelmezése szerint több jelentése van. Az egyik nyilvánvaló, megmenekültek a hegyekből, miután lezuhant a gépük, de a lelkük is megmenekült. A nagy fejbekólintás a szélvédőn és a többi dolog felébresztette, hogy meglássa Istent és felismerje, hogy nem ő irányítja a dolgokat. A gondokat át kell adni Istennek, hogy segíthessen rajta és megmenthesse élete hátralevő részében is.

(Írta: Awesomeone)

Szólj hozzá

amerika hit csoda megtörtént megmenekülés Isten Kereszténység Megmentés érték/ítélet Brian Brown