2015. júl 05.

Obama: "Ön az én házamban van!"

írta: vigyazo
Obama: "Ön az én házamban van!"

Transznemű illegális bevándorlót vitetett ki az elnök a Fehér Házból

obama.jpgA wnd.com tudósít arról, hogy nem ment zökkenőmentesen Obama értékelése a melegek hónapjáról. Az elnök beszédét megzavaró személyről kiderült, hogy transznemű illegális bevándorló, aki többek között az LMBTQ bevándorlók pártfogójának, a FAMILIA: TQLM alapítóinak egyike.

"Szégyellje magát! Ön az én házamban van!" hangzott Obama reakciója a transznemű rendbontónak címezve

Jennicet Gutiérrez számára felháborító volt, ahogy Obama a felszólalása elején arról beszélt, milyen csodálatos minden; szerinte ez korántsem igaz a latin-amerikai LMBT közösség körülményeit illetően, különösen a színes bőrű transzneműek szenvednek hátrányt. Ahogy a meleg érdekvédelmi folyóiratnak, a The Advocate-nek nyilatkozott: „Ez volt az a pont, amikor fel kellett szólalnom. Tudtára kellett adnom az elnöknek és az ott jelen lévőknek, hogy nem tudok csak úgy ünnepelni, miközben a transznemű testvéreim erőszaknak vannak kitéve a menekülteket fogva tartó helyeken… szexuálisan és fizikálisan is bántalmazzák őket, ezt tudatnom kellett.”

transz.jpg

Jennicet Gutiérrez

Obama minderre az „Ön az én házamban van!” figyelmeztetéssel reagált, ám mikor Gutiérrez tovább zavarta a  beszédet „egyet sem” és „le a deportálással” közbekiáltásaival, Obama már élesebben válaszolt:

Ha Ön ekképpen zavar meg, ne várjon pozitív válaszra tőlem. Szégyellje magát, Ön nem teheti ezt meg!

reagált az amerikai elnök.

A wnd.com hozzáteszi, hogy a Fehér Ház eredetileg a „nép háza” volt.

… ez az a hely is, ahol mindenkit szívesen fogadnak. Férjemmel az a küldetésünk, hogy a házat nyitva tartsuk annyi ember számára, amennyinek csak tehetjük

tette hozzá Michelle Obama.

obamalgbt-630x400.jpg

Végül a közönség kuncogásának közepette kivezették a zavart keltő személyt, akit nagyon lehangoltak a történtek. 

Ez az a pillanat volt, amikor nem tudtam, hogy reagáljak. Mert nyíltan felvállaltam az identitásomat meg mindent, és az egész olyan kínos volt

nyilatkozta Jennicet Gutiérrez a The Advocate-nek.

Gutiérrez-t mégis a melegek hónapja alkalmából tartott rendezvényre összegyűlt tömeg frusztrálta a legjobban: „Nagyon csalódott vagyok, ahogy a helyzetet kezelték. Tagja vagyok az LMBT közösségnek, ők nem támogattak, hanem fújjogtak, ami számomra egyet jelent a fogva tartó helyen sínylődő emberek arculütésével”  tette hozzá.

(Írta: alert) 

Szólj hozzá

érdekesség hatalom transznemű USA Obama Washington LMBTQ érték/ítélet melegek hónapja Familia TQLM Jennicet Gutiérrez