2015. júl 08.

Öt elképesztő hely, amit még nem láttál

írta: joeray
Öt elképesztő hely, amit még nem láttál

Elhagyatott látványosságok, bizarr helyszínek

8d8459374670164fcdd0b278dd6c623b.jpgNemcsak ősi civilizációk, hanem a modern társadalmak is hagynak maguk után rejtélyes, kísérteties nyomokat. Korunk különös, elhagyatott látványosságaiból válogattunk néhányat.

1. Christ of the Abyss (San Fruttuoso, Olaszország)

enhanced-buzz-wide-28504-1364331827-8.jpg

15 méterrel a tengerszint alatt, korallok, halak és búvárok ölelik körbe ezt az érdekes szobrot. 2,5 méteres magasságával és minőségi kimunkálásával a Föld szárazabb részein is látványosság lenne, de a tenger fenekén is búvárok ezreit vonzza évente. 1954 augusztus 22-én helyezték a tengerfenékre Jézus e különös szobrát, Duilio Marcante világhírű búvár kezdeményezésére. Marcante egy barátja búvárbalesetben vesztette életét a környéken, ezért döntött a remekmű fölállítása mellett. A könyörgő, kezeit felemelő Jézust nemrégen restaurálták, és azóta hatalmas az érdeklődés. Búvárok érkeznek a világ minden tájáról, hogy részt vegyenek a víz alatti túrán, mely elvezet a szoborhoz.

 2. Wonderland Amusement Park (Beijing, Kína) china-abandoned-theme-park-wonderland-30-dr1.jpg

A csodaország soha nem nyitott meg. 32 kilométerre Beijingtől található a vidámpark, mely soha nem kezdte meg működését anyagi gondok miatt. Majd 50 hektáros területen hagyták félbe a munkálatokat és kezdték újra, kétszer. Ázsia legnagyobb vidámparkjának tervezték, de egyelőre csak a szellemirtókat vonzza hatalmas, elhagyatott kastélyaival.

img_7399.jpg

3. Six Flags Jazz Land (New Orleans, Louisiana) cool-zone-abandoned-six-flags-new-orleans.jpg

Miután 2005-ben a Katrina hurrikán végigsöpört New Orleans városán is, ez a jazz park is egyike volt az áldozatoknak. A jazz műfaja köré épülő szórakoztatópark ma elhagyatottan áll, nincs is pontos terv a felújításra. A képek és szemtanúk beszámolója szerint a helyszín olyan, mint ha egy horrorfilm kellős közepébe csöppennénk. 

4. "Végtelen tenger" elsüllyedt jacht (Antarktisz)

yacht.jpg

Az Endless Sea nevű hajó João Lara Mesquita brazil vállalkozó, újságíró tulajdonát képezte, az elsüllyedéskor pedig ő is a fedélzeten tartózkodott. Épp egy filmet forgattak a partszakaszról, amikor a hajó zátonyra futott és elsüllyedt. A hajó legénysége közül senki nem szenvedett sérülést, a hajó viszont annál inkább. A "Végtelen tenger" ma jégbe fagyva várja a fantasztikus látványra éhes fotósokat.

5. Az 1984-es téli olimpiai játékok bobpályája (Szarajevó, Bosznia-Hercegovina)enhanced-buzz-wide-12421-1392802053-6.jpg

Amikor Szarajevó 1984-ben megkapta a téli olimpia rendezési jogát, a szervező ország szép kis pályát épített a bobverseny számára. Azonban a sport nem sokáig volt jelen, mivel 1992-ben kitört a balkáni háború. Szarajevó ostromakor a pályát a szerb tüzérség vette igénybe rendkívül jó, városra néző fekvése miatt. Manapság a helyet leginkább a graffitisek kedvelik. 

Szólj hozzá

jazz hely jézus bob krisztus szobor elhagyatott vidámpark hajó szarajevó elképesztő látványosság olimpiai játékok neworleans Olaszország Kína