2015. júl 27.

Utolsó kattintások: Hat szelfi, ami tragédiával végződött

írta: Europa22
Utolsó kattintások: Hat szelfi, ami tragédiával végződött

Hogyan ne készítsünk fotót önmagunkról?

worlds-best-dangerous-selfies-pictures.jpg

A szelfik túlnyomó többsége teljesen veszélytelen, a műfaj alig több mint egy évtizedes történetéből azonban  kiderül, hogy vannak, akik bármit bevállalnak a népszerűség érdekében. Egy izgalmas háttér ugyanis rengeteg kattintást hozhat, és sajnos egyre többen vállalnak be felesleges kockázatokat a virtuális népszerűségért. Következik 6 szelfizés, amely tragédiával ért véget.

1. Bátorság vagy vakmerőség?
A 17 éves Xenia Ignatyeva biztosítókötelek nélkül mászott ki erre a darura. A félelmet megvető vakmerősége azonban az életébe került. Röviddel a fénykép elkészülése után a lány elveszítette az egyensúlyát és lezuhant a mélybe.

selfie1_1.jpg

2. Autóvezetés közben szelfizni életveszélyes!
"Ettől a vidám daltól olyan boldog vagyok" írta a Facebookra utolsó bejegyzését a 32 éves Courtney Sandord. A nő üzeneteket írogatva és szelfiket készítve vezette autóját. A megosztott figyelem miatt nem vette észre, ahogy áthalad a középső záróvonalon. Courtney frontálisan ütközött egy teherautóval. Azonnal meghalt.

selfie2.jpg

3. A korláton átlépni tilos! (Nem véletlenül.)
Lisszabonhoz közel találhatóak a gyönyörű Cabo de Roca tengerparti sziklái, Európa szárazföldi részének legnyugatibb pontja. A turistákat egy biztonsági korlát választja el a szakadéktól. 2014-ben egy lengyel házaspár átlépett a mesterséges akadályon, hogy a szikla peremén készíthessenek magukról fényképet. Szelfizés közben megbotlottak és a mélybe zuhantak. Két kisgyermekük a szemtanúja volt szüleik felelőtlenség okozta halálának. A helyszínről készült drónfelvétel itt látható.

image5.jpeg

4. Te mit kockáztatnál a "tökéletes szelfiért"?
A 24 éves Sylvia Rajchel a spanyol Sevilla városának egy nevezetességével a háttérben szeretett volna lefényképezkedni. A lány röviddel éjfél után mászott fel egy útmenti korlátra, hogy a "tökéletes kép" megszülethessen. Az egyensúlyozás és a fényképezkedés azonban nem ment együtt, a lány a korlát túloldalán átesett és hét métert zuhanva egy másik úttesten ért földet. Az életét már nem tudták megmenteni. (A képen még biztonságban van.)

selfie4.jpg

5. Az ablakon kihajolni és a vonat tetejéről szelfizni veszélyes!
2014-ben a spanyol Janban egy 21 éves férfi egy mozgó vonat tetejére mászva szeretett volna szelfit készíteni. Áramütés végzett vele.

image2-2.jpeg

6. Még egy vonatos tragédia
2015 elején három, 20 és 22 év közötti barát az indiai Taj Mahal látványosság felé autóztak. Amikor megpillantottak egy vonatot a közelben, megálltak, hogy néhány vagány szelfit készítsenek. A sínek között sétálva fotózkodtak, a vonat a háttérben egyre közeledett. Amikor már veszélyesen közel ért, a fiúk elugrottak előle, pontosan egy ellenkező irányból érkező vonat elé. Mindhárman meghaltak.

train-800.jpg

(A kép illusztráció)

+ egy híres szelfitragédia, ami szerencsére csak hoax volt:

Tavaly jelent meg a hír, és ez a kép, miszerint a 34 éves James Crowlett a nászútja vége felé még egyszer, utoljára be akart úszni a tengerbe. Éppen csak megmártózni szeretett volna, egy vízalatti szelfivel villogni a barátai előtt. A kép automatikusan, azonnal feltöltődött a Facebook-oldalára, de a háttérben látható cápa sajnos igazi volt. Pillanatokkal később le is harapta a fiú lábát. A vízimentők kihúzták Crowlettet a partra, de az életét már nem tudták megmenteni. A hír azonban egy hírcsárda oldalon jelent meg, onnan indult világ körüli útjára. 

image1.png

Szólj hozzá

internet facebook szelfie érték/ítélet