2015. aug 29.

Ilyen se volt még: Prédikátorverseny indul Amerikában

írta: vigyazo
Ilyen se volt még: Prédikátorverseny indul Amerikában

Több százan jelentkeztek a vitatott showműsorba

sytycp-logo-e1438939426912.png16 és 35 év közötti vagy, aki nem végzett teológiát és nem szolgált lelkészként, de úgy gondolod, hogy menne a prédikálás? Jelentkezz a „So You Think You Can Preach” showműsor felhívására, és ha nyersz, még 25.000 dollár és egy új autó is üti a markod. Igyekezz: már több százan neveztek az új típusú reality előselejtezőjére. A lelkesedés nem általános: sokan úgy gondolják, hogy a kommersz műfaj összeegyeztethetetlen a spirituális tartalommal. 

Az abszurdnak tűnő felhívás egy detroiti egyház ötlete. Ígéretük szerint a prédikátorverseny során keresztény hírességek fognak a zsűriben ülni, és céljuk azok felkutatása, akik képesek motiválni, inspirálni az embereket és megváltoztatni az életüket.

Egyelőre az még nem ismert, hogy melyik csatornán lesz látható a műsor és a zsűritagok személye sincs eldöntve, de a műsor tervezett menetéről már meg lehet tudni néhány információt. Cashma Bryan, a detroiti gyülekezet püspöke és a show producere elmondta, hogy céljuk megtalálni azt a személyt, aki ugyan érez elhívást erre a szolgálatra, de lehetősége még nem volt elkezdenie a prédikálást. 16 éves kortól 35 éves korig (ez utóbbi a jelentkezések függvényében még változhat) nőket és férfiakat is várnak. Az első castingra október 3-án kerül sor Detroitban.

Elképzelhető, hogy a válogatásokból is összeállítanak egy-egy epizódot, de az élő adásban előreláthatólag már csak húszan szerepelnek majd. A fináléba került jelölteket egy-egy lelkész mentorálja majd, mielőtt kiállhatnának a színpadra. Részenként egy-két versenyző búcsúzik a műsortól, amelyben egy gyakorló prédikátor is fellép majd 8-10 perces beszéddel. A döntőbe jutott két versenyző közül a közönség fogja végül kiválasztani azt, aki megnyeri a 25.000 dollárt, az új autót és a lehetőséget, hogy az Egyesült Államok megagyülekezeteinek egyikében prédikáljon. Ugyanakkor ezek a nyeremények még nem véglegesek.

A műsor Facebook-oldalán a kommentek elég megosztottak. Vannak, akik elítélik a kezdeményezést, mások úgy vélik, hogy ez is egy módja annak, hogy minél több emberhez jusson el az evangélium üzenete.

(Írta: space, forrás: charismanews.com)

 

Szólj hozzá

egyház reality show Biblia Írás Egyesült Államok Detroit érték/ítélet