Vigyázó!

Meddig még az éjszaka, meddig még ez éj? (Jesájá)

2015. sze 17.

Az egyiptomi koptok sorsa vár Európára

írta: eisen64
Az egyiptomi koptok sorsa vár Európára

Mi is idegenné váltunk saját hazánkban – figyelmeztet a kopt vezető

bloody-cross.jpgNem tartja ellenségeknek a mohamedánokat, és imádkozik értük állítja a Magyarországi Kopt Ortodox Egyház vezetője. Dr. Youssef Khalil azonban elutasítja az iszlám erőszakos tanításait és arra figyelmeztet, hogy az ateista Európa nem tudja integrálni azokat, akik a térítés és hódítás céljával érkeznek. Szerinte intő példa az egyiptomi koptok sorsa, akik 1400 éve naivan elhitték, hogy az arabok békés szándékkal érkeznek, majd azt vették észre, hogy idegenné váltak saját hazájukban. A főpap akit III. Senuda kopt pápa küldött Magyarországra az mno.hu-nak adott interjúban elmondta, hogy mintegy száz kopt család él hazánkban (többségük egyiptomi, de vannak libanoniak, szírek, irakiak és szudániak is), a kormány által befogadott kopt menekültekkel azonban még nem találkozott. Részletek az interjúból:

– Az arab tavasz során Egyiptomban milliónyi keresztény élete került veszélybe. Manapság milyen állapotok uralkodnak hazájában?
– Most sokkal jobb a helyzet. Egyiptom keresztényei kétféle vallási üldözést szenvednek el, amióta az iszlám az ország területére behatolt: a keményvonalas mozlim nép, illetve a mozlim vezetők részéről. Kegyelmi állapot, ha utóbbiak mérsékeltebbek és megértőbbek a keresztények iránt. Amikor a Mozlim Testvériség uralkodott egy éven át, az a legsötétebb korszak volt, üldözték a keresztényeket. S hogy miért?

A gond az iszlámban van, a Korán a probléma forrása: olyan fejezeteket tartalmaz, amelyek megparancsolják a mozlimnak, hogy megölje a hitetleneket.

– Aki nem keresztény?
– Nem csak, mindenkit, aki nem mozlim, azért, mert nem mozlim, és nem úgy él. Ebből következtethető e réteg kereszténygyűlölete is, mert Egyiptomban a lakosság kisebb, de jelentős része írástudatlan. Nem csoda, ha ezek az emberek elfogadják azokat a tanításokat, amelyeket egy mozlim prédikátor átad számukra. Ha a „tanító” erőszakra hajlamos beállítottságú, és felszólítja híveit arra, hogy alkalmazzák ők is az agressziót, akkor kiépít egy olyan bázist, amelynek tagjai a nem mozlimok irányában folyamatosan erőszakosak lesznek.

Hány kopt volt kénytelen elmenekülni Egyiptomból a 2011-es válság során?
– Nincsenek pontos adataim. Azok közül azonban, akik a Mozlim Testvériség miatt elmenekültek, a testvériség bukása után sokan visszatértek hazájukba.

mno_20150916-_nbb3733.jpg

Dr. Youssef Khalil, a Magyarországi Kopt Egyház vezetője

– Az Iszlám Állam miatt ugyancsak milliók kénytelenek elmenekülni szülőföldjükről. Hogyan lehetne megfékezni a terrorszervezetet?
– Magyar állampolgárként mondom most a véleményem, nem mint vallási vezető. Mélyen egyetértek Orbán Viktor intézkedéseivel, amelyeket a bevándorlással kapcsolatban hozott. Olvastam azt a szöveget, amelyet a kormányfő a külföldre akkreditált nagykövetek előtt mondott; nagyon örültem annak, hogy van egy európai politikus, aki ennyire tisztában van a kialakult helyzettel, és érti is, mi történik. Azok, akik most Európába jönnek, valójában nem menekültek. Ha azok lennének, mehetnének Szaúd-Arábiába, az emirátusokba, Katarba, azokba az országokba, amelyek dúskálnak a pénzben.

– Amennyiben helyesek a médiában forgó információk, nem is engedik be a menekülteket ezek a gazdag országok.
– Miért nem engedik be? Tudja? Azért, hogy idejöjjenek, és megszállják Európát. Ugyanaz megy végbe most a földrészen, ami ezernégyszáz évvel ezelőtt történt Egyiptomban. Megszállták az országunkat. A koptok naivan elhitték az araboknak, hogy békés szándékkal érkeztek és szeretnének az országban letelepedni.

Mintha csak újraolvasnám a történelmet, csak most sokkal gyorsabb a ritmus. Tíz év, és az európaiak nem találnak maguknak helyet a saját országukban.

– Kissé sötét prognózis.
– Valóban borús a jövő. Kihasználják az európai mentalitást, az emberi jogokat, azt, hogy a keresztény értékeket betartják, csak éppen Krisztust veszik ki belőle. Az EU-ban számos kártékony lobbi létezik a keresztény tanítás ellen. A sátán kihasználta, hogy Istent kiutasították Európából. Azok az alapvető keresztény értékek (a másik ember elfogadása, segítése), amelyeket az európai mentalitás még mindig elfogad, okozzák, hogy a földrész megnyitotta a kapuit az iszlám térhódítás előtt.

– A szír polgárháború miatt többmilliónyian voltak kénytelenek az ország határain kívülre menekülni. Kérdés, hogy akik útra kelnek, mind szírek-e, vagy sok ezren csapódnak hozzájuk olyanok, akik szerencsét próbálni érkeznek a kontinensre. Vagy hódítani, ahogy Ön mondta.
– Törökország nem csatlakozhatott az Európai Unióhoz. Erre a törökök úgy reagáltak: akkor ők viszik be az iszlámot Európába, s kiderül, ki uralja majd a másikat. A törökök miért nem istápolják a menekülteket?

– A hírek szerint kétmillió szír van az országukban.
– Ennél bonyolultabb, veszélyesebb a kérdés. Az, hogy Törökország befogad menekülteket, nem jelenti azt, hogy biztosít nekik lakást, élelmet, orvosi ellátást, munkát, egyebet, ahogy Európában képzelik. A migránsok sátrakban tengődnek, télen fáznak, kevés ellátást biztosítanak nekik, azt is inkább önkéntesek, nem az állam. De Libanonban és Jordániában is hasonló a helyzet.

Európai naivitás, hogy egy menekült kétszer annyiba kerül, mint egy magyar munkanélküli. Nem is beszélve a különböző nyelvről, értékrendről, vallásról.

– Meg lehet állítani a migránsáradatot?
– Már késő. Akik megérkeztek, már bőven elegen vannak. Számoljon utána, mennyibe kerül az államnak, ha valakinek négy felesége van, és mindegyiktől születik öt gyereke, a kormány mindannyiuknak fizeti az iskoláztatást, egészségügyi ellátást. Azután átveszik a magyarok helyét.

– Inkább a németekét vagy a svédekét, leginkább oda tartanak.
– Meg fogják szállni egész Európát. A csalit már bekapta a földrész.

– Integrálhatók még ezek az emberek?
– Egy ateista társadalomba? Az érkezők azzal a szándékkal jönnek, hogy terjesszék az iszlámot, idő kérdése, de Európa mohamedán kontinens lesz. Mert akik érkeznek, abban hisznek, hogy ha nekik köszönhetően az európaiak felveszik az iszlámot, ők a mennyországba kerülnek.

maxresdefault_12.jpgKopt mártírok, akik nem tagadták meg hitüket a lefejezésük előtt

– Szavai szerint a jóléti társadalmak biztosította segély csak az első lépcső?
– Igen, ugyanaz a kéz, amely most segélyért folyamodik, megfogja a kést, és szép lassan ellenünk fordul. Ami most történik, azt már azóta mondom, hogy idejöttem. Mindig azzal vádoltak, hogy gyűlölködő vagyok. És tessék, most minden valóra vált. Ugyanakkor azt is szem előtt kell tartani:

a mozlimok nem ellenségeink, de nem szeretem azokat a tanításokat, amelyek erőszakra szólítanak. Krisztus a békére, a szeretetre hív, mi ezért követjük őt. Jézus azt tanítja: szeresd felebarátod! Ezért sajnálom a mohamedánokat, és imádkozom értük.

– Tart attól, hogy a migránsokkal terroristák is beszivárognak Európába?
– Már bent vannak, képek, videók tanúskodnak erről.

– Mit tanácsolna ebben a válságos helyzetben Európa vezető politikusainak?
– A politikához nincs közöm, az egyházaknak viszont azt: közeledjenek még inkább Krisztushoz, híveiket vigyék közelebb Istenhez. Kopogjanak be az emberekhez, kérdezzék meg, hol van a Szentírás és Jézus az életükben. Tanítsák meg az embereket, hogyan kerüljenek közelebb Krisztushoz, és a hitük megerősödik. Nemrég huszonegy vértanú halt meg Líbiában, akiket az Iszlám Állam fejezett le.

Kopt keresztények nagyszabású szabadtéri istentisztelete 2011-ben, a résztvevők közül sokan mártírok lettek. 

Túlélhették volna, ha áttérnek az iszlámra, de ők Istent választották, és kitartottak a hitük mellett. Ez annak a gyümölcse, hogy már a gyerekeknek is Jézus szeretetét tanítjuk, mert nincs más megmentő rajta kívül, valódi békét a szívekbe csak ő adhat, mert azt mondta: a békességet adom nektek.

Szólj hozzá

dzsihád bevándorlás koptok Írás Európa Egyiptom kopt kereszténység

A bejegyzés trackback címe:

https://vigyazo.blog.hu/api/trackback/id/tr837794576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.09.18. 13:52:56

a teljes hatalom átvétel az nem 10 év lesz, hanem sokkal több, legalább 100 év, de az is lehet hogy sokkal több, attól függően hogy az europid emberek gyerek csinálási felfogása hogyan változik, persze a hatalom átvételig is nagyon sok probléma lesz velük, a megoldás az lenn ha betiltanák európában az iszlám szervezeteket és a koránt és egyetlen egy iszlám hívőt sem engednének be európába

odamondó 2015.09.19. 00:58:13

@Barát Csaba: 100 év? Ezek ha kiépítik a sejteket és megindulnak pár év is túlzás...

baldoc 2015.09.20. 18:12:29

@odamondó:" Ezek ha kiépítik a sejteket és megindulnak pár év is túlzás... "
Mondja már el az ellenzéki pártoknak a 'sejt-módszert'!
Itt csak egy tíz milliós országot kellene elfoglalni!

odamondó 2015.09.20. 19:46:17

@baldoc: 10 milliós? Ez az amit még sokan félreértenek. Európa hiába több száz milliós kontinens. Nézzük meg a tényeket:

1. sorkatona már nem volt senki. Az emberek legnagyobb része meg merem kockáztatni 90% aki még fegyvert se látott soha életében

2. a férfiak mára ki lettek herélve. Ennek okait egy külön posztban lehetne részletezni

3. katonáink rendőreink tapasztalata nulla csak őket kell legyőzni és máris győztek. Pár ezer emberről beszélünk... ha a menekült áradatot nézzük és annak csak 20%-a képzett háborúban már járt egyén akkor itt már rég annyi ember jött be ami egy egy ország katonaságát térdre kényszeríti.

De ugye a legfőbb probléma az ha ezek a "képzett" emberek szétszóródnak és megalapítják a saját csoportjaikat.

Abdiás.. 2015.09.21. 10:35:04

Egy muszlim férfinak 4 felesége lehet, és ált. egy feleségtől 4-5 gyereke születik.
1 muszlim férfi, kb. 18-20 utód, de lehet több is.
1 európai férfi 1-2 utód, egy kicsivel lehet több is.
( Ráadásul ezt az elég gyenge utódlási "statisztikát" kívánja Európa tovább gyengíteni a melegházasság legalizálásával: 2 férfi 0 utód.)

Németország kb. 1 millió menekülttel számol, de most elsősorban a férfiak jönnek, a családtagokat még hátrébb hagyták. Letelepednek, majd hozzák a családtagokat is és az az 1 millió máris több, mint Mo. teljes lakossága.
És ezek a gyerekek nem a tv és a videójáték elött hízlalták magukat, hanem a saría nevelte fel őket. Ők 4-5 évesen teljesen tisztában vannak azzal, hogy ahová jönnek, az a leigázni való nép, a hitetlenek, akik nem allahban hisznek....
Európa elvileg keresztény értékrendet képvisel. De a keresztényeknek is van Istenük! Mi miért nem hiszünk neki?
Pedig szólt:

" Ne legyenek neked idegen isteneid énelőttem!"

Allah idegen isten!

" Ne imádd és ne tiszteld azokat, mert én, az Úr, féltőn szerető Isten vagyok, aki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban harmad-és negyedíziglen, akik engem gyűlölnek." (2 Mózes 20: 3. 5.)

" A te fiaid és leányaid más népnek adatnak, és a te szemeid néznek és epekednek utánuk egész napon, és nem lesz erő a te kezedben." ( 5 Mózes 28: 32.)

baldoc 2015.09.21. 19:50:35

@odamondó: Őszintén, ha ez kell az ún. európai kereszténység felrázására, akkor jöjjenek!
Ha ez se rázza meg az ún. európai kereszténységet, akkor nem kár érte, hitehagyott, képmutató bagázs!

baldoc 2015.09.21. 19:53:31

@odamondó: Egyébként totálisan félreértette az írásomat!
Én a mai politikai ellenzéknek segítenék, hogy visszafoglalják az országot, a 10 milliósat!

ildikó mama 2015.10.06. 21:18:08

Úgy tűnik a 70 éve meggyilkolt 6 millió zsidó helyett kap az EU közel- és távol keletről 12 millió v. még több muszlimot. Ők biztos nem hagyják magukat elégettetni, és eszük ágában sem lesz tiszteletben tartani az európai kultúrát, és semmit,ami "keresztényi" akár hamis, akár igazi.
70 évet adott Isten Európának, hogy megtérjen a zsidógyűlöletből (antiszemitizmus), de az EU nemtért meg, sőt beleerősített, most már nyíltan Izrael-ellenes.
Még az is előfordulhat, hogy eljön az az idő, amikor visszasírja majd az EU (benne M.o. is) a régi szép időket a zsidó honfitársakkal, akik az ország javán dolgoztak, mert abból származott az ő jólétük is.
Meg kellene fogadni az egyházaknak Dr Khalil tanácsát:"közeledjenek még inkább Krisztushoz, a híveiket vigyék közelebb Istenhez" Akik pedig még nem ismerik Istent - ez már az én tanácsom a Biblia alapján - keressék Istent, amíg még megtalálható,és hívják segítségül, amíg közel van.

Rakovszky · http://rakovszky.blog.hu 2016.02.01. 16:30:07

Egy kora-középkori ibériai muszlim tudós az észak-európai embereket az állatok közé sorolta be. Ennek fényében ne csudálkozzunk azon, hogy a migránsok ott hogyan viselkednek.
süti beállítások módosítása