2016. jan 18.

Hatgyermekes anya, állapotos nő: Rájuk vadásznak a palesztin késelős gyilkosok

írta: eisen64
Hatgyermekes anya, állapotos nő: Rájuk vadásznak a palesztin késelős gyilkosok

"Olyan az életünk, mint az orosz rulett"

67620290991976640360no.jpgA palesztin terrorhullám immár a legvédetlenebbeket célozza: vasárnap este otthonában, családja előtt késelték meg a 38 éves, hatgyermekes édesanyát, Dafna Meirt (képünkön férjével, Nátánnal). A támadás az izraeli Otniél városban történt, az aljas és gyáva gyilkos elmenekült a helyszínről. Egy másik izraeli településen, Tékoában néhány órával később egy palesztin terrorista egy terhes anyát késelt meg. A súlyosan sebesült áldozat, Mikhál Froman egy neves békepárti rabbi unokahúga. Újdonság, hogy mindkét támadó 15 éves fiú, akiket a Palesztin Hatóság által ellenőrzött területekről küldtek ölni.

Hat gyermeke közül hárman voltak otthon Dafnával, amikor vasárnap este a terrorista a nyitott ajtón át bejutott az otthonukba. A két kisebbik gyerek el tudott menekülni, de a legidősebb lány, a 17 éves Renana édesanyja mellett maradt. A palesztin támadó agyonszúrta a 38 éves asszonyt, és a lányára is rátámadt. Őt azért nem tudta leszúrni, mert olyan erővel döfte le Dafnát, hogy a kést már nem tudta kihúzni az asszony testéből.

Nemcsak egy anyát, hanem a legjobb barátomat is elveszítettem

– mondta a jeruzsálemi temetésen Renana.

img655364.jpg

"Katonák voltunk a libanoni határon, amikor találkoztunk. Egy pillanatba került, hogy egymásba szerettünk. Most búcsúznom kell, de hálás vagyok minden pillanatért, amit veled tölthettem."

Hat értékes kincset hagytál rám, őrizni fogom őket, érted

– búcsúztatta Dafnát férje, Nátán.

Dafna Meir nővérként dolgozott a beershevai Soroka kórház idegsebészetén, ahol a terrortámadások számos súlyos sebesültjét ápolják. Őt is oda szállították volna, de már az otthonában életét vesztette.

Nagyra becsült és magasan képzett ápoló volt, akit munkatársai és a betegek is szerettek. Személyes karakteréből és szakmai hozzáállásából fakadt mindaz, amit másokért tett

– nyilatkozta a kórház a gyilkosság hírére.

Hat árva gyerek maradt Dafna után: Renana (17), Akiva (15), Noa (11), Ahava (10), Jair (6), Yaniv (4). A két legkisebb gyereket örökbe fogadták, mert a házaspár az esküvőjükön megfogadta egymásnak, hogy bármennyi sajt gyermekük is lesz, melléjük legalább két gyermeket örökbe is fogadnak. 

dafna-meir-funeral.jpg

Dafna néhány napja egy cikket írt a település lapjában, ebben az izraeli családokat fenyegető biztonsági kockázatokról azt írta

Az életünk egy ideje már olyan, mint az orosz rulett

Frissítés: Az izraeli hatóságok elfogtak egy 15 éves palesztin fiatalt, aki egy Otniél melletti faluban lakik. Mourad Adaisz elismerte, hogy ő szökött be az izraeli településre, és ő gyilkolta meg a hatgyerekes zsidó asszonyt. A tettes egy palesztin luxusvillában rejtőzött, itt az elfogásáról készült videó:

 

“Megrázó és borzalmas tragédia” – mondta Reuven Rivlin izraeli államelnök, aki szívből jövő támogatásáról biztosította a Hebron és környékén élő telepes családokat.

“Ez a gyilkosság újra megmutatta, milyen kegyetlen és megengesztelhetetlen ellenséggel állunk szembe. Nem nyugszunk addig, míg meg nem büntetjük a terroristát, bárhol is legyen” – közölte Mose Jaalon védelmi miniszter.

Néhány órával az otniéli gyilkosság után, a Betlehemtől 5 kilométerre fekvő Tékoa településen egy 30 éves, állapotos nőt támadott meg egy szintén 15 éves palesztin terrorista. Az asszonyt súlyos sebekkel szállították a jeruzsálemi Saare Cedek egészségügyi központba. Az áldozat Michal Froman, egy neves békeaktivista rabbi, a néhai Menachem Froman unokahúga.

A szeptemberben kezdődött legújabb palesztin terrorhullám egyik legelső áldozata a Henkin házaspár volt, akiket négy kisgyermekük szeme láttára végeztek ki palesztin terroristák szukkót ünnepén, az izraeli főváros közelében. 

victims_couple_1.jpg

Eitam és Naama Henkin

Szólj hozzá

izrael terrorizmus cion Abbasz Palesztin Hatóság Henkin