2016. feb 07.

Tyirityán Zsolt: "Dicsőség a Waffen-SS-nek"

írta: vigyazo
Tyirityán Zsolt: "Dicsőség a Waffen-SS-nek"

A Betyársereg vezére SS-veteránnal ünnepelt Székesfehérváron

10848659_f9369b7fe4da1f38226b351a15d5a1eb_t.jpgNovák Előd 2011-ben még az óbudai Csúcs-hegyen koszorúzott a „becsület napján“, idén azonban már sem ő, sem a Jobbik nem vállalta be a megemlékezést. (Pedig az index által közzétett fenti fotón látszik, hogy az eredeti meghívón Novák még felszólalóként szerepelt.) Így a február 6-ai székesfehérvári rendezvényen „csak“ stratégiai partnerei, az Új Magyar Gárda (ÚMG) és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM), valamint a Betyársereg vett részt.

A Budapest Beacon beszámolója szerint – amelyet az atv.hu foglalt össze – a menetet egy SS-rohamsisakot és katonai zubbonyt, valamint egy SS-egyenruhát viselő fiatalember vezette föl. Kezükben fakeresztet vittek, melyen a „vérünkből új hajtás sarjad” felirat volt olvasható.

Az emlékhelyhez érve Mészáros István, az ÚMG főkapitánya, a legutóbbi országgyűlési választáson a Jobbik bajai jelöltje és a párt országos listáján az ötvenötödik hely birtokosa mondott volna beszédet, de nem jelent meg. Ennek okát ugyan nem árulták el, de felolvasták a levelét.

Kónyi-Kiss Botond, a HVIM székesfehérvári tagszervezetének vezetője a portál szerint „egy ízig-vérig náci beszédet prezentált láthatóan mindenki legnagyobb megelégedésére.” A HVIM szónoka beszélt a Hóman-szobor ügyéről, és méltatta a zsidótörvények előkészítésében, valamint azok megszavazásában is részt vevő politikust.

Hiába a kétharmad, Magyarországot rabigában tartó megszálló erők térdre kényszerítették a kormányzatot

– magyarázta, miért nem állíthattak végül szobrot az antiszemita miniszternek.

c1000.jpg

„Hetvenegy éve esett el Budapest, és hetvenegy éve Európa és Magyarország a sötétség uralma alatt áll” – kezdte beszédét Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezére. A kommunizmus, a kapitalizmus, a liberalizmus és a globalizmus szerinte a „létrontás” ereje. „Ezek hozták létre a mai embert, akinek se faji, se nemzeti öntudata, és még a nemi identitásával sincs teljesen tisztában” – fejtette ki.

Tyirityán „fénynek” nevezte az egyik vendéget, Klaus Grotjahnt, SS-veteránt, mivel ő egy olyan értékrendet képvisel, amely újra létezni fog, és amely visszaadja majd a fehér ember büszkeségét.

Dicsőség a Waffen-SS-nek

– harsogta a mikrofonba Tyirityán. Ezután a „hungarizmus alapjának” nevezte Szálasi október 15-i hatalomátvételét, hiszen enélkül a becsület napja sem létezne, mert a magyarok már rég letették volna a fegyvert a szovjetek, vagy az ő szavaival élve: „a sátán képviselői” előtt.

Klaus Grotjahn beszéde egy türingiai SS-bajtársi találkozón, 2015-ben 

Korábban beszámoltunk arról, hogy a mainstream médiával régebben kifejezetten ellenséges szélsőjobboldali “klánvezér” 2015-ben több sajtóinterjút is adott. Tyirityán Zsolt beszélt az index munkatársaival és háromrészes videóinterjút adott a Napi Gazdaság C pont stábjának. Akkor úgy tűnt, mintha Tyirityán arculatváltásra törekedne, és nézeteit, üzeneteit a jobboldali értelmiség számára is szeretné fogyaszthatóvá tenni. Blogunkon összegyűjtöttük, mit is mondott a Betyársereg vezetője a számára legfontosabb 12 témában:

Az interjú második része itt, a harmadik része pedig itt látható.

A menekülthullámról: “Ez a civilizációk összecsapásának ‘előkáosza’. A nyugati civilizáció halálát éljük meg napjainkban. ... Nyilvánvalóan egy háttérhatalom által generált folyamatot láthatunk – ezt a háttérhatalmat itt most nem nevesítem. A Közel-Keleten az emberek olyan világban élnek, ahol ha nem az Iszlám Állam öli meg őket, akkor megöli őket az ellenzék, ha nem az ellenzék, akkor lebombázzák az amerikaiak. Minden emberben van egy túlélési mechanizmus, és ennek az életösztönnek a kifejeződése, hogy óriási hullámokban menekülnek. Európa azonban megtelt – ezt már a liberálisok is elismerik.”

Toroczkai Lászlóról: “Nagyon jó barátom Toroczkai László, aki mint jó végvári vitéz, a végeken ellenáll ennek az árhullámnak. Mindenképpen le fogok utazni hozzá.” (Ez az utazás azóta megtörtént, de az index értesülései szerint csúnya vita lett a vége.) 

A melegmozgalomról: “Ez a deviancia az európai kultúra és az európai ember bukásához fog vezetni. ... Minden formában elutasítom és úgy utálom, ahogy van. Odamehetnék, megzavarhatnánk a rendezvényt, megverhetnénk bárkit, és ez teljesen rendben is van. De számomra egy magyar fiatalnak a jövője sokkal többet jelent, mint egy ilyen deviáns sz...féregnek az összeverése.”

A Betyársereg toborzásáról: “Nagy az igény a jelentkezésre, de taktikai okokból létszámstopot hirdettem, mert a nagy tömeg kezelhetetlenné válik.”

A demokráciáról: “Nem védjük a demokráciát, de nem is gyakoroljuk. Az emberek igénylik az autokratizmust.”

A nácizmusról: “1945. május 9-én véget ért, amikor a sarló-kalapácsos zászló kikerült a Reichstagra. A mai közmeghatározás szerint azonban minden náci, ami nemzeti. Minden náci, ami bizonyos formában autokratikus.”

A fajgyűlöletről: “A globalisták a legnagyobb fajgyűlölők, mert meg akarják semmisíteni a fajokat és a különállást. Az összekeveredéssel meg akarják semmisíteni az egyediséget. Magamat rasszistának tartom, de a rasszizmus számomra a fajszeretetet jelenti. Ugyanúgy Isten teremtményének tartom a négertől kezdve a cigányon át minden más kulturális identitásnak a képviselőjét. Attól nem leszek több, ha utálok másokat, mert én is más vagyok, és ő is más. Fogadjuk el egymást, ez az igazi tolerancia.”

Vona Gáborral való kapcsolatáról: “Nem balliberális médiumból akartuk egymást megismerni, hanem személyesen. Kérdéseket tettünk fel egymásnak, voltak, amiben egyetértettünk, volt, amiben szöges ellentét volt közöttünk. Értékelem, hogy megvalósítható, követhető és vállalható programot tűznek ki maguk elé.”

A Jobbik “cukiskodásáról”: “Nem cukiság az, ha egy követhető életformát mutatnak fel, hiszen senki nem akar háborút, tömeggyilkolást és faji konfliktust, senki nem akar romok között élni. Mindenki egy normális, vállalható jövőt szeretne magának.”

Orbán Viktorról: “Az elmúlt 25 év talán legpozitívabb miniszterelnöke.”

Gyurcsány Ferencről: “Az emberalatti lét egyik megnyilvánulása. A személye, a hozzá köthető szatellit pártok és jogvédők. Nekem ez az ellenség.”

A liberálisokról: “Alapvetően tagadják Istent és az anyagközpontúságban hisznek. Minden olyan értéket tagadnak, amivel az embernek harmóniában kellene élnie. Ezt elutasítom, mert embertelen.”

Szólj hozzá

hatalom Adolf Hitler Jobbik Novák Előd Betyársereg HVIM SS Tyirityán Zsolt