2016. feb 16.

Petíció indult az ENSZ-bélyegsorozat ellen

írta: vigyazo
Petíció indult az ENSZ-bélyegsorozat ellen

LMBT-reklámkampány a tagországok hozzájárulása nélkül

unpa_lgbt_stamps.jpg

Február 4-én az ENSZ új LMBT (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű) bélyegeket adott ki, amelyekkel a homoszexualitást és a transzneműséget ünneplik és reklámozzák. A hat új bélyeg némelyikén azonos nemű párok láthatók, amint csókolóznak vagy éppen kisgyermeket nevelnek. Más képeken melegfelvonulást vagy egy pillangó alakot ábrázolnak, mely a transzneműeket jelképezi. A bélyegsorozat elleni petíciót már több mint 40 ezren aláírták.

A kiadványt bíráló CitizenGo civil szervezet szerint az ENSZ egyoldalú döntése, hogy támogassa az LMBT „szexuális jogokat”, sérti a nemzetek többségének érzékenységét, és ellentmond számos ország kultúrájának, hagyományainak, törvényeinek, valamint állampolgárai vallási meggyőződésének. 

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének működését teljes mértékben a tagállamok finanszírozzák, így

a bélyegek kiadásához a magyar adófizetők is hozzájárulnak.

Az új bélyegeket szponzoráló „Szabad és Egyenlő” kezdeményezés reklámozza az LMBT életformát, illetve szorgalmazza az azonos neműek "házasodási" (és így egyben örökbefogadási!) jogát. Pedig ilyen „jog” nem található a nemzetközi jogban és a szerződésekben sem.

A „Szabad és Egyenlő” kezdeményezés sosem kapta meg az ENSZ államai többségének támogatását.

Az ellentmondásos kezdeményezést főképp a skandináv országok finanszírozzák a főtitkár Emberi Jogi Ügynökségén keresztül.

A tagországok „Család Barátai” elnevezésű koalíciója megállapította, hogy az LMBT szexuális jogok ünneplése rendkívül ellentmondásos, és kérte az ENSZ bürokratáit, töröljék a bélyegek kiadásának megnyitó eseményét, és vonják vissza a bélyegeket. A csoport rámutatott arra, hogy sehol sem szerepel az ENSZ-mandátumukban ilyen kezdeményezés támogatása.

A CitizenGo petícióját itt lehet aláírni.

 

Szólj hozzá

melegházasság ENSZ LMBTQ Carol meleg-lobbi érték/ítélet citizengo