2016. már 09.

Lebukott a Budapesten hazudozó iráni alelnök

írta: vigyazo
Lebukott a Budapesten hazudozó iráni alelnök

“Izraelt el kell törölni”: ezt írta a rakétákra a “senkit nem fenyegető” teheráni rezsim

szalehi_budapest.jpgAli Akbar Szalehi iráni alelnök február 19-én Budapesten az ATV kérdésére kijelentette, hogy nem tekintik ellenségnek a zsidó népet, és “soha nem akarták megsemmisíteni vagy elpusztítani” Izraelt. Március 8-án Irán rakétakísérletet hajtott végre ballisztikus rakétákkal, amelyekre héber nyelven a következőket írták: "Izraelt el kell törölni a Föld színéről."

Azzal a céllal terveztük meg ezeket a 2000 kilométer hatótávolságú rakétákat, hogy csapást tudjunk mérni ellenségünkre, a cionista hatalomra

mondta Amir Ali Hajizadeh dandártábornok.

13941219000165_photol-600x357.jpg

A március 8-ai rakétakísérlet egyik indítása

Az ISNA iráni hírügynökség beszámolója szerint az iráni Forradalmi Gárda elitalakulata egy hadgyakorlat keretében ballisztikusrakéta-kísérletet hajtott végre. A Forradalmi Gárda parancsnoka, Mohammad Ali Jafari – aki nyilván nem értesült Szalehi alelnök budapesti fogadkozásáról – kijelentette: rakétáikkal képesek csapást mérni Izraelre és az iszlám forradalom többi ellenségére, ezzel pedig óriási pánikot tudnak kelteni a térségben – írja az i24.hu.

Az Iránt az ISIS elleni harcban stratégiai partnernek tekintő Obama-kormány szégyene, hogy a rakétakísérletre azon a napon került sor, amikor Joe Biden amerikai alelnök Izraelbe érkezett. A washingtoni külügyi szóvivő szerint azonban 

az ilyen kísérletek magát a tavaly július 14-én Iránnal kötött atommegállapodást nem sértik.

Sokatmondó szavak, jól jelzik, hogy Izrael mennyire veheti komolyan az Egyesült Államok ígéreteit az elkötelezett szövetségesi viszonyról. 

Az iráni rakétafenyegetéssel párhuzamosan új lendületet vett a palesztin terror is. Néhány óra leforgása alatt három helyszínen is izraeliekre támadtak késsel és fegyverrel. A támadásokban egy ember meghalt, 11 pedig megsebesült.

amerikai.jpg

Taylor Force-t Jaffában ölte meg egy palesztin terrorista

A palesztin késelés áldozata egy 29 éves amerikai állampolgár, aki feleségével – aki szintén súlyosan megsérült – utazott tanulmányútra Izraelbe. Taylor Force texasi származású, harcolt Afganisztánban és az iraki háborúban. A West Point katonai akadémián tanult, majd miután leszerelt, mérnök-menedzser diplomát szerzett. Most azért utazott Izraelbe, hogy a sikeres tel-avivi start-up cégeket a helyszínen tanulmányozza. 

Szólj hozzá

palesztinok terrorizmus cion Izrael Irán start-up Joe Biden