2016. ápr 18.

Történelmet hamisított az UNESCO

írta: eisen64
Történelmet hamisított az UNESCO

“A zsidóknak nincs közük Jeruzsálemhez, Hebronhoz és Betlehemhez”

wailing_wall_jerusalem.jpgAz ENSZ oktatási, tudományos és kulturális szervezetének Végrehajtó Bizottsága a Megszállt Palesztina című határozatában úgy döntött, hogy a jeruzsálemi Templom-hegy (amelyet csak arab nevén említ mint Haram al-Sarif), valamint Hebron és Betlehem szent helyei “Palesztina szerves részét képezik”, és Izrael ezeken a helyeken “megszálló hatalomként” van jelen.

Az UNESCO-határozat még a Nyugati Falra (más néven: Siratófal) is csak idézőjelek között hivatkozik, kivéve, amikor az arab elnevezést (al-Burak) használja. A határozati javaslatot 8 muszlim ország – Jordánia, Algéria, Egyiptom, Libanon, Marokkó, Omán, Katar és Szudán – terjesztette be, de a döntést több európai ország (Franciaország, Spanyolország, Szlovénia és Svédország), valamint az Izraellel az utóbbi időben jó kapcsolatokat ápoló India és Oroszország is támogatta.

A határozat méltán tekinthető az utóbbi idők legdurvább történelemhamisításának,

hiszen a jeruzsálemi Szentélyről számos régészeti bizonyíték áll rendelkezésre, csakúgy, mint Hebronból a Pátriárkák Sírjáról (Ábrahám és Sára, Izsák és Rebeka, Jákob és Lea nyugvóhelye van itt, míg az egyetlen hiányzó izraeli “ősanyát”, Ráchelt Betlehemben temették el, amit az UNESCO most szintén elperelt Izraeltől). Ennek ellenére a határozat Izraelt vádolja azzal, hogy “bizánci és iszlám régészeti emlékeket úgynevezett zsidó rituális fürdőhelyként vagy imahelyként” hamisít meg. Elítéli az “illegális izraeli régészeti ásatásokat", és felszólítja a “megszálló hatalmat”, hogy “vesse magát alá az UNESCO vonatkozó döntéseinek”.

A döntéssel nemcsak a zsidóságot érte gyalázat, hanem a kereszténységet is.

Jézus szülőhelyét, Betlehemet az UNESCO annak ellenére odaítélte a palesztinoknak, hogy a városban az Oslói Szerződés megkötése – vagyis a palesztin uralom kezdete – óta eltelt 22 évben a keresztények aránya a terror és megfélemlítés következtében 80 százalékról 20 százalékra csökkent.

view_of_bethlehem.jpg

Betlehem látképe

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök visszautasította az UNESCO “abszurd döntését”, mondván, az ENSZ-szervezet “egyszerűen semmisnek tekinti a judaizmus évezredes történelmi kötődését a Templom-hegyhez, ahol a két templom állt, és amely felé évezredeken át a zsidók a világ minden tájáról imádkoztak. Az ENSZ újraírja az emberi történelem alapvető fejezetét és ismét bebizonyította, hogy nincs olyan mély pont, amit ne tudna alulmúlni”.

Az UNESCO főtitkára, Irina Bokova – akit Bulgária februárban hivatalosan is jelölt az ENSZ-főtitkári posztra – a kritikákra válaszul kijelentette, hogy a világszervezet célja a Közel-Keleten a “bizalom megújítása” és a “párbeszéd, tolerancia és béke előmozdítása”. (Hogy ezt történelemhamisítással és anticionista szankciókkal miként lehet megvalósítani, arra nem tért ki. Nem beszélve a terrorizmus megjutalmazásáról: az elmúlt év egyik legbrutálisabb támadása éppen Hebron közelében történt.)

A palesztinok legutóbb tavaly szeptemberben nyújtottak be határozati javaslatot az UNESCO-nál a Siratófal kisajátítására, ám ezt végül visszavonták.

Szólj hozzá

cion Izrael Jeruzsálem Betlehem Hebron Templom-hegy