2016. máj 10.

Németh Sándor Debrecenben elmondta, mit gondol Orbán Gáspárékról - videóval

írta: vigyazo
Németh Sándor Debrecenben elmondta, mit gondol Orbán Gáspárékról - videóval

"Kellenek az ilyen tisztázó viták fiatalok között"

26796521702_749ea7a3ef_k.jpgNémeth Sándorék “nyilván vetélytársat látnak” a Felházban – írta múlt heti címlapsztorijában a Heti Válasz. Ezt feltételezte a HVG cikke is, amely szerint “feltűnő volt a vehemencia, ahogy az egyházként elismert, jó két évtizede az intézményesülés útjára lépett Hit Gyülekezete körében reagáltak a dinamikus fellépésű újoncra”. Németh Sándor Debrecenben fiatalok előtt beszélt arról, mit gondol Orbán Gáspárék mozgalmáról. 

"A Felház mozgalomból többekkel személyes kapcsolatban állok, és ahogy eddig, úgy a jövőben is szeretném az észrevételeimet közvetlenül feléjük megfogalmazni" – így reagált Németh Sándor a sajtóban megjelent állításokra, miszerint konkurenciát lát a nemrég indult keresztény ifjúsági kezdeményezésben.

A Hit Gyülekezete vezető lelkésze a Vidám Vasárnap Debrecenből sugárzott élő adásában elmondta, örül annak, ha az egyetemisták körében nő az érdeklődés az evangélium iránt.

Minden olyan kezdeményezést támogatunk, ami Isten Igéjén áll

– mondta, de hozzátette, azokkal a szándékokkal kapcsolatban fenntartásai vannak, amelyek a történelmi egyházakat és a szabadegyházakat akarják “összeboronálni”. 

“Hatalmas különbségek vannak az egyházak között, a katolikus, a protestáns és az evangéliumi felekezetek között, és szerintem ezeket ma emberek nem tudják feloldani. Ezzel együtt fontos közös célokért együtt kiállni, és ilyen ügyekben a Hit Gyülekezete is rendszeresen részt vesz, közösen történelmi és kisebb egyházakkal, vagy új kezdeményezésekkel is.” Németh szerint “a keresztény egyházak között a konszenzust a Szentírás és az apostoli egyház tanításai alapján kell keresni”.

26285711773_60efdf4baa_k.jpgAz Olajfa Csarnok, a Hit Gyülekezete debreceni temploma 

A lelkész kiállt a szólás- és véleményszabadság mellett. Mint mondta, a Hit Gyülekezete egyik sajátossága volt kezdetektől fogva, hogy az evangélium hirdetése mellett vitákat is felvállalt. “Már a kommunizmus ideje alatt is mindig visszaszóltunk, sokszor ezért volt botrány körülöttünk. Vitatkoztunk a nagy egyházakkal, vitatkoztunk a kisegyházakkal. Meggyőződésem, hogy igei keretek között

égetően szükség van tisztázó jellegű teológiai vitákra.

Ezért nagyon pozitívnak tartom, hogy fiatalok a Facebookon vitatkoznak egymással” – mondta Németh. (A viták blogunkon is zajlottak, itt, itt és itt.)

Szólj hozzá

kereszténység Hit Gyülekezete Heti Válasz HVG Németh Sándor Orbán Gáspár Vidám Vasárnap érték/ítélet felház