2016. sze 20.

Nyírő zseni volt, Kertész nem magyar - vallja az M5 műsorvezetője

írta: joeray
Nyírő zseni volt, Kertész nem magyar - vallja az M5 műsorvezetője

Takaró Mihály lesz az új kulturális csatorna egyik arca

takaro_mihaly.jpgA közszolgálati média új csatornája, az M5 oktatási műsorokkal is vár bennünket, melyek között vannak igen érdekesek is. Na, de valamin fennakadtam. Lesz egy irodalmi-történelmi beszélgetős műsor, melynek egyik házigazdája Takaró Mihály lesz.

Takaró, a magyar szélsőjobboldal egyik legszeretettebb ideológusa. Élete és munkássága alapján úgy tűnik, legfontosabb céljának eddig Tormay Cécile és Nyírő József népszerűsítését, alaptantervbe emelését tartotta.

Nyírő zseni volt!

mondta a nyáron Székelyudvarhelyen.

Tormay Cécile támogatta a numerus clausust és üdvözölte az olasz fasizmust, sőt kijelentette, ő már Mussolini előtt fasiszta eszméket vallott. Nyírő többször elismerően szólt a náci birodalomról és antiszemita kijelentéseket tett. A Szálasi-kormány utolsó újságjának lelkes főszerkesztőjeként a Nagynémet Birodalomba is követte a kormányt.

Takaró Mihály szerint ők a magyar irodalom nagyjai, Kertész viszont nem igazi magyar.

Takaró előző műsoraiból valahogy mindig kimaradtak a magyar-zsidó írók, helyettük kaptunk pár antiszemitát.

Takaró a Nyugatot kis példányszámú zsidó lapocskaként tartja számon. Amikor 2014-ben Szent István Renddel tüntették ki, egy kisebb kiakadás követte a díjátadót. De szerencsére az irodalmár segítségére sietett "metéltek" (értsd, zsidók) elleni küzdelmében a kuruc.info nevű jó hírű, igaz magyar portál.

takaro.png

(forrás: Sugár Joel, Facebook)

Szólj hozzá

antiszemitizmus nyírő józsef cion kertész imre tormay cecile mtva Mussolini