2016. sze 30.

Halálos fenyegetést kapott Abbasz, aki Orbán Viktor mellett sírt

írta: eisen64
Halálos fenyegetést kapott Abbasz, aki Orbán Viktor mellett sírt

“Peresz gyilkos volt és a pokolba szállt” - üzenték a palesztin elnöknek

160930-abbas-crying-funeral-index.jpg

Az arab nyelvű közösségi oldalakat bejárta a fótó, amelyen Mahmúd Abbasz megrendülten sír Simon Peresz temetésén. Sokan már azt is rossz néven vették, hogy a palesztin elnök Jeruzsálembe utazott, de különösen azon háborodtak fel, hogy Abbasz jól láthatóan gyászolta az elhunyt izraeli vezetőt. Volt, aki halálos fenyegetést küldött az “árulónak”.

abbasz.png

 

“Abbaszt még nem láttuk sírni a sok ezer palesztin miatt, akik Peresz tettei miatt vesztették életüket” – tweetelte egy palesztin aktivista, aki azt is kifogásolta, hogy 

70 ország vezetője vett részt Peresz pokolba szállásának ceremóniáján.

“Mit történt azzal a 136 országgal, amelyek elismerték a palesztin államot?" – kérdezte a több mint 10 ezer követővel rendelkező aktivista. 

000_gn86k-635x357.jpg

Mahmúd Abbaszt a temetésen az első sorba, az Európai Tanács elnöke, Donald Tusk és Orbán Viktor közé ültették. A Palesztin Hatóság elnöke a temetésen Simon Peresz lányát megölelve fejezte ki részvétét, és szívélyesen üdvözölte Benjamin Netanjahut is, akivel 2010 óta most találkozott először. Az izraeli miniszterelnök egyébként épp a múlt héten, az ENSZ előtt tartott beszédében hívta meg Abbaszt az izraeli fővárosba.

Szólj hozzá

palesztinok cion Izrael Jeruzsálem Benjamin Netanjahu Simon Peresz Mahmúd Abbasz