2016. okt 24.

Golda Meir az ENSZ-ben: "A magyar nép szenvedésének vessenek véget!"

írta: vigyazo
Golda Meir az ENSZ-ben: "A magyar nép szenvedésének vessenek véget!"

Izrael 1956-ban a forradalom oldalán állt

golda1.jpgA mai napig felbukkannak mendemondák az 1956-os forradalom állítólagos antiszemita jellegéről, sőt zsidóellenes pogromokról. A Szombat most a Zsidó Világkongresszus archív dokumentumai alapján bizonyítja, hogy ezeket a hazugságokat tudatosan keltették a szovjetek a forradalom lejáratására. Nagy Imre hivatalosan rehabilitálta a cionizmust, Golda Meir, Izrael akkori külügyminisztere, későbbi miniszterelnöke pedig 1956. november 20-án az ENSZ előtt követelte a szovjet csapatok kivonását.

„Mi olyan jól ismerjük a marhavagonokat és az ismeretlen helyszínre történő deportálásokat, hogy nem maradhatunk csendben.

Tényleg olyan sokat kíván egy nép, mikor maga akar dönteni sorsa fölött,

amikor azt követeli, hogy eldönthesse ki és miképp kormányozza őt, amikor ifjai fellázadnak az ellen, amit rossznak tartanak – csak hogy aztán deportálják őket házaikból és hazájukból?” mondta Golda Meir az ENSZ közgyűlése előtt. 

Meir azt javasolta, hogy a világszervezet hallgassa meg Kéthly Annát (akit a kommunista propaganda és a titkosrendőrség szintén igyekezett antiszemitaként lejáratni), majd így folytatta:

Korunk tragédiája, hogy a kis nemzetek még nem élveznek elég biztonságot ahhoz, hogy természeti jogaikat gyakorolják – nevezetesen, hogy a saját sorsuk felett ők döntsenek.

Végül a forradalom leverése után valóban újrakezdődő internálások hírét letagadó szovjet propagandáról is beszélt:

„Tudjuk, hogy voltak már jelentések szenvedésről és mártírsorsról Európában, melyeket akkor propagandának neveztek, s melyek később sajnos igaznak bizonyultak… Őszintén remél[em], hogy a világ követni fogja lelkiismeretének hangját, hogy a magyar nép szenvedésének véget vetnek, hogy a deportálásoknak vége szakad, és hogy a szovjet csapatok elhagyják Magyarországot, és hagyják, hogy annak népe építhesse a maga jövőjét szabadon és békességben.”

Szólj hozzá

nemzet 1956 kommunizmus cion ENSZ Kádár János Golda Meir