2016. okt 28.

Banánhéj: Itt az FBI-levél, ami Clinton bukását jelentheti

írta: vigyazo
Banánhéj: Itt az FBI-levél, ami Clinton bukását jelentheti

Egy 15 éves lány feljelentése miatt indult a nyomozás a tanácsadó és férje ellen

gettyimages-527605656-640x482.jpgOktóberi meglepetésként érkezett a hír, hogy az FBI újraindította a nyomozást Hillary Clinton e-mailjei ügyében. Erről az FBI igazgatója értesítette a kongresszust. A New York Times úgy tudja, hogy a nyomozók Clinton tanácsadójánál, Huma Abedin és férje, Anthony Weiner lakásán foglaltak le egy elektronikai eszközt, és ezen találták az eddig ismeretlen leveleket, amelyeket most vizsgálnak.

Weiner ellen egy 15 éves lány tett panaszt, hogy a volt képviselő szexuális tartalmú üzeneteket és képeket küldözgetett neki. Nem először bukott le Weiner ilyen ügyben, de most különösen nagy felháborodást okozott, hogy a képek egy részén kétéves kisgyermeke is mellette volt. Miután a botrány kirobbant, Huma Abedin bejelentette, különköltözik férjétől.

fbi_letter.png

Az ügyben az FBI is nyomozott, és ennek a vizsgálatnak a kapcsán bukkantak olyan levelekre, amelyek miatt újranyitották a nyáron már lezárt Clinton e-mail-aktát. A feltételezés szerint ezek mégis tartalmazhattak titkos anyagokat, de ezt még vizsgálják. A kongresszusnak írt levélben James Comey FBI-igazgató azt közölte, hogy "nem tudni, mennyi időbe telik az új információk kivizsgálása".

AZ FBI-igazgató nem közölt részleteket, de Carl Bernstein, a Watergate-ügyet kirobbantó veterán újságíró szerint csak valamilyen igazán jelentős felfedezés miatt vállalhatták be a nyomozók, hogy 11 nappal a választások előtt ilyen bejelentést tesznek. 

Donald Trump éppen beszédet tartott, amikor megkapta a hírt, amit meg is osztott közönségével:

"Lock her up" (Csukják le!) – skandálta a tömeg, miután Trump közölte, "a Watergate-ügynél nagyobb botrányról" van szó, de megdicsérte az FBI-t, hogy mégsem engedtek a politikai nyomásnak.    

Szólj hozzá

hatalom FBI Hillary Clinton Donald Trump email-botrány Anthony Weiner Huma Abedin