2016. nov 01.

“Megváltoztatjuk a hiteteket” - ezt üzeni Hillary Clinton a magyar keresztényeknek is

írta: vigyazo
“Megváltoztatjuk a hiteteket” - ezt üzeni Hillary Clinton a magyar keresztényeknek is

Az abortuszról és az LGBT-jogokról az egész világon betiltatná a kritikát

46865411_cached.jpg

“Az Egyesült Államoknak az LGBT-jogokat a kormányzati és külpolitika még szorosabb részévé kell tennie… ez az ügy, amit Obama elnök prioritásként kezel” – mondta Susan Rice nemzetbiztonsági főtanácsadó az elnökválasztás előtt két héttel, október 26-án az American University-n mondott beszédében. Hillary Clinton már világossá tette, hogy elnöksége alatt ezt az Obama által elkezdett programot kívánja folytatni, sőt felerősíteni és kiterjeszteni. Clinton szerint ennek feltétele, hogy a homoszexualitással szembeni “kulturális kódokat, vallási hiteket és strukturális elfogultságokat” felszámolják az Egyesült Államokban és az egész világon. Idézetek Hillary Clintontól, magyar feliratos videókkal.

1. “A vallási hiteket meg kell változtatni”: New York, 2015. március 25.


Három héttel azelőtt, hogy hivatalosan bejelentette volna indulását az elnökjelöltségért, Hillary Clinton 2015. március 25-én beszédet mondott New Yorkban a Women in the World női világkonferencián. Ebben azt sürgette, hogy az amerikai kormány ne csak a jogokat adja meg a nők számára a – cinikusan reprodukciós egészségügyi ellátásnak nevezett – korlátlan abortuszhoz, hanem a törvény erejével kényszerítse gondolkodásuk megváltoztatására azokat, akik ezt nem fogadják el. Nemcsak az Egyesült Államokban, hanem az egész világon.

“Még ma is nagyon sok nőtől tagadják meg a reprodukciós egészségügyi ellátást, és a biztonságos szülés jogát. Az összes törvény, amelyeket meghoztunk, nem sokat érnek, ha nem tudjuk kikényszeríteni a betartásukat. A jogoknak a gyakorlatban is érvényesülniük kell, nem csak papíron. A törvény mögé forrásokat és politikai akaratot kell állítani.

A mélyen beültettetett kulturális kódokat, vallási hiteket és strukturális elfogultságokat pedig meg kell változtatni.

Ahogy már mondtam, és amiben hiszek is, az, hogy erősíteni kell a nők és lányok érdekeinek teljes körű megvalósulását minden szempontból a társadalomban. De ez még a 21. század nagy befejezetlen feladata számunkra, és nemcsak a nőknek, hanem mindenkinek, és nem csak távoli országokban, hanem itt az Egyesült Államokban is” – mondta Clinton a női világkonferencián.

2. “Tudjuk, kik állnak szemben velünk”: New York, 2016. szeptember 9.

Hillary Clinton New Yorkban, a Broadwayen tartott leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű (LGBT) adománygyűjtő esten azt mondta: 

Tudjuk, kik állnak szemben velünk. Donald Trump megígérte, hogy olyan bírákat jelöl a Legfelsőbb Bíróságba, akik vissza fogják fordítani az egyenlő házasság elvét.

És ha megnézik azoknak a névsorát, akiket a jelöltjei között felsorolt, láthatják, hogy Donald Trump nem viccel. Valójában, ha megnézzük, kit is választott alelnökjelöltjének, nos akkor láthatjuk, hogy az alelnökjelöltje olyan ember, aki aláírta azt a törvényt, ami lehetővé teszi, hogy vállalkozások diszkriminálják az amerikai LGBT embereket. ... Trump támogatóinak a felét abba a kategóriába sorolhatjuk, amit én a szánalmasak kosarának nevezek. Rasszisták, szexisták, homofóbok, iszlamofóbok, ami tetszik”.

Az egyenlő házasság (marriage equality) aktivistái nem elégednek meg a Legfelsőbb Bíróság által a melegházasságról 2015. nyarán elfogadott törvénnyel, hanem azt követelik, hogy a házasság jogát korlátozás nélkül biztosítsák az “LGBTQ-közösség minden tagja” – biszexuálisok, transzneműek és más nemi identitású személyek – számára. Hillary Clinton megígérte, hogy olyan bírákat választ a Legfelsőbb Bíróság tagjainak, akik megakadályozzák, hogy a “szánalmasak” vezetői, Donald Trump és újjászületett, evangéliumi keresztény alelnökjelöltje, Mike Pence megakadályozzák ezeket a reformokat.

160910-politics-hillary-deplorables-laverne-cox-0445_8698e8a6374acc506844a6e2d2be181f_nbcnews-ux-2880-1000.jpg

A rendezvényen valóban nem a „szánalmasok” vettek részt, hanem a Clintont támogató LGBT-elit krémje. A legdrágább belépő 250.000 dollár volt, fellépett Cher és Barbara Streisand is. Clintont pedig a legnépszerűbb transznemű amerikai énekes-színésznő, Laverne Cox (képünkön fent) konferálta fel.

3. “Engedélyezzük a késői abortuszt”: Las Vegas, 2016. október 22.

Az utolsó elnökjelölti vitán olyan alapvető morális témák is előkerültek, amelyekről eddig nem vitázott a két jelölt. A műsorvezető, Chris Wallace első kérdése az volt, mit várnának el a Legfelsőbb Bíróságtól, amelynek az összetételét új kinevezésekkel a következő elnök évtizedekre meghatározhatja.

Olyan Legfelsőbb Bíróságra van szükségünk, ami kiáll a nők jogai mellett, az LGBT közösség jogai mellett

– válaszolta Hillary Clinton, aki egyértelművé tette, hogy tovább haladna azon az úton, amelyet a tavalyi, a melegházasságot szövetségi szinten engedélyező döntés nyitott. A “házasság egyenlő jogát” a homoszexuális párokon kívül kiterjesztené a transznemű és más személyekre is.

Clinton az abortusszal kapcsolatban is egyértelműen radikális álláspontot fogalmazott meg. Kiállt amellett, hogy egészen a kilencedik hónapig engedélyezzék a terhesség-megszakítást, beleértve a részleges szüléssel járó abortuszt (partial birth abortion).

Ezt a fajta abortuszt életképes magzatok megszületése előtt akár egy nappal is végrehajthatják.

A Legfelsőbb Bíróság 2007-ben megtiltotta a késői és a részleges szüléssel járó abortuszt, de Clinton egy új összetételű Legfelsőbb Bírósággal eltöröltetné ezt a tilalmat.

Az eljárás során a születendő gyermeket az anyaméhben erőszakkal megfordítják úgy, hogy ne fejjel, hanem farral érkezzen a szülőcsatornába. A lábánál fogva addig húzzák, amíg csak a feje marad benn. Ekkor egy hatalmas injekciós tűt szúrnak a baba tarkójába, amellyel az agyvelejét kiszippantják, így a feje összeesik és akadálytalanul kihúzható. Mivel a gyerek még nem született meg teljesen, ezért jogi szempontból az eljárás nem számít gyilkosságnak, „csak” abortusznak. A részleges szüléssel együtt járó abortuszt 2007-ben a Legfelsőbb Bíróság betiltotta. Hillary Clinton megválasztása esetén egy újabb összetételű Legfelsőbb Bírósággal szüntetné meg ezt a tilalmat.

A demokrata elnökjelölt emellett még nagyobb kormányzati támogatásban részesítené a magzati testrészek kereskedelmével vádolt Planned Parenthood abortuszvédő szervezetet. A Planned Parenthood (PP) több vezetője tavaly egy titkos felvételen lebukott, amikor magzati testrészeket ajánlottak megvételre. Ezt követően életvédő és emberi jogi szervezetek azt követelték, hogy szüntessék meg a PP költségvetési támogatását.

A vitát magyar szinkronnal az ATV közvetítette, ebből egy rész:

(01.40-től)
CHRIS WALLACE: Clinton miniszter asszony, Trump úr, üdvözlöm önöket. Kezdjünk is bele. Az első téma a Legfelsőbb Bíróság. Az előző vitában mindketten röviden említették ezt a témát, de én szeretnék mélyebbre ásni, mert a következő elnöknek lehetősége lesz legalább egy, de akár két vagy három bíró jelölésére is. Ez azt jelenti, hogy a gyakorlatban önök fogják eldönteni a testületben az egyensúlyt a következő negyedszázadnyi időszakra. Először is, milyen irányba szeretnék, hogy a Legfelsőbb Bíróság az országot vezesse? ....

HILLARY CLINTON: Tudja, amikor a Legfelsőbb Bíróságról beszélünk, ez a választás legfontosabb kérdését érinti, nevezetesen azt, hogy milyen országban akarunk élni? Milyen lehetőségeket akarunk adni az állampolgárainknak? Milyen jogai legyenek az amerikaiaknak?
Én határozottan úgy gondolom, hogy a bíróságnak az amerikai nép oldalára kell állnia, nem pedig a befolyásos nagyvállalatok és a gazdagok oldalára. Ezért olyan Legfelsőbb Bíróságra van szükségünk, ami kiáll a nők jogai mellett, az LGBT közösség jogai mellett, és nemet mond azokra a kezdeményezésekre, amelyek sötét, ellenőrizetlen eredetű kampánypénzeket akar beengedni a választási rendszerünkbe. Alapvetően nem értek egyet ellenfelemmel ezekben a kérdésekben, és más olyan témákban sem, amelyek a Legfelsőbb Bíróság elé kerülnek. Fontosnak tartom, hogy ne fordítsuk vissza a melegházasságok egyenlőségének elvét, ne fordítsuk vissza az abortuszokat engedélyező Roe versus Wade döntést...

DONALD TRUMP: Már megneveztem 20 olyan bírót, akik közül választanék. Az én jelöltjeim mind életpártiak és konzervatív irányultságúak. Védelmezik a fegyvertartás jogát. Kiváló tudósok és hatalmas tisztelet övezi a személyüket. Úgy értelmezik az Alkotmányt, ahogyan azt az Alapító atyák megírták. Szerintem ez nagyon fontos. Nem hiszem, hogy olyan bírákra lenne szükségünk, akik eldöntik, mit is akarnak hallani. Az Alkotmány fontos, és úgy kell érteni, ahogyan azt leírták. Én ilyen embereket fogok kinevezni.

(11.35-től)

WALLACE: Nézzünk egy másik témát, amelyben önök vitatkoznak egymással, és amiben a következő elnök által kinevezett bírák nagy változásokat hozhatnak. Ez az abortusz kérdése.

TRUMP: Nos, ha lehetőséget kapok rá, én életpárti bírákat fogok kinevezni. Szeretném, ha a döntés joga visszakerülne a szövetségi államokhoz.

CLINTON: Nos, én határozottan támogatom a Roe versus Wade döntést, ami garantálja a nők alkotmányos jogát, hogy ők hozzák meg a döntést a legintimebb, és sok esetben az elképzelhető legnehezebb egészségügyi kérdésben. Ebben a tekintetben nemcsak egy bírósági döntésről van szó, hanem arról, mi is történik most Amerikában.

WALLACE: Hadd kérdezzem meg Clinton asszonyt, hogy ön szerint meddig terjed az abortuszhoz való jog? Idézték önt, amikor azt mondta, hogy a magzatoknak nincsenek alkotmányos jogaik. Nemmel szavazott a késői abortuszok tilalmára is. Miért?

CLINTON: Mert a Legfelsőbb Bíróság világosan kimondta, hogy csak abban az esetben lehet korlátozni az abortuszt, ha az anya élete és egészsége nincs veszélyben. Amikor szenátorként szavaztam, ezt vettem alapul. Gyakran legszívbemarkolóbbak azok az esetek, amelyek a terhesség vége felé történnek, ezek fájdalmas döntések a család számára. Találkoztam olyan nőkkel, akik a terhességük utolsó szakaszában kapták a lehető legrosszabb hírt, azt, hogy veszélybe kerül az életük, ha kihordják a magzatot. Szerintem az Egyesült Államok kormányának nem szabad beavatkoznia egy ilyen helyzetben, hanem engedni kell, hogy az érintettek dönthessenek. Ezért a korlátozásnál figyelembe kell venni az anya életét és egészségét.

WALLACE: Trump úr, mit válaszol erre? Különösen a késői abortuszok kérdésre?

TRUMP: Szerintem ez rettenetes. Hillary nem mást mond, mint azt, hogy a kilencedik hónapban ki lehet szakítani erőszakkal a csecsemőt az anyjának a méhéből, közvetlenül a szülés előtt. Lehet, hogy Hillary szerint ez rendben van, de szerintem pedig nincsen rendben. Mert az alapján, amit ő mond, egészen a kilencedik hónap utolsó napjáig végezhető az abortusz. És ez elfogadhatatlan.

CLINTON: Nos, nem ez történik az ilyen esetekben. Nagyon szerencsétlen az, hogy ilyen rémisztő retorikát használ valaki. Önnek is találkoznia kellene azokkal a nőkkel, akikkel én találkoztam az életem során. Ez az egyik legszörnyűbb döntés, amivel egy nő és a családja szembesülhet. Nem hiszem, hogy a kormánynak kellene ezt meghozni helyettük.

TRUMP: Igen, őszintén szólva, ahhoz nincs joga a kormánynak, hogy engedje a szülés előtt néhány nappal az abortuszt. Erre senkinek nincs joga.

Szólj hozzá

abortusz elnökválasztás LGBT Hillary Clinton Donald Trump