2016. nov 11.

A remény fénysugara vagytok - üzente Donald Trump az izraelieknek

írta: vigyazo
A remény fénysugara vagytok - üzente Donald Trump az izraelieknek

Új hang Washingtonból

whatsapp-image-2016-09-25-at-19_34_53.jpegA megválasztott amerikai elnök nyilatkozatban fordult az izraeliekhez, amely a legnagyobb példányszámú napilapban, az Israel Hayomban jelent meg. Előzőleg Benjamin Netanjahu miniszterelnök telefonon gratulált Donald Trumpnak, aki meghívta őt, hogy mielőbb találkozzanak Washingtonban.   

“Izrael és az Egyesült Államok oly sok közös értékben osztozik, mint a szólásszabadság, a vallásgyakorlás szabadsága és abban is, hogy különlegesen fontosnak tartják, hogy lehetőséget teremtsenek minden állampolgáruk számára az álmaik megvalósításához. Alig várom, hogy tovább erősíthessük a két nagyszerű népünk közötti megtörhetetlen szövetséget. Jól tudom, hogy

Izrael az egyetlen demokrácia a Közel-Keleten és az, amely egyedül védelmezi az emberi jogokat, és a remény fénysugara sok ember számára.

Trump biztosította az izraelieket arról, hogy nem kényszeríti őket a palesztinokkal való olyan megállapodásra, amely ellentétes Izrael érdekeivel. Ez a megközelítés egybevág a jeruzsálemi kormány álláspontjával, miszerint csak a két fél közötti közvetlen tárgyalások vezethetnek el a békés megoldáshoz.

“Hiszek abban, hogy kormányzatom képes lesz betölteni azt a fontos feladatot, hogy segítse a két felet egy igazságos és tartós béke megteremtésében, olyanban, amely

csak a két fél közötti közvetlen tárgyalások eredménye lehet, nem pedig külső tényezők kényszere.

Izrael és a zsidó nép rászolgált erre” – írta Trump.

(via Cionizmus blog)

Szólj hozzá

hatalom Izrael Egyesült Államok Benjamin Netanjahu Donald Trump