2016. dec 19.

Salamoni mondást idézett Németh Sándor Kálmán Olgának a Facebookon

írta: eisen64
Salamoni mondást idézett Németh Sándor Kálmán Olgának a Facebookon

A bejegyzésben Simicska is kapott üzenetet

egyenes-besze_d-800x540.jpgA Mandiner fedezte fel, hogy Németh Sándor is megszólalt Kálmán Olga távozásával kapcsolatban. A Hit Gyülekezete vezetője a Facebook-oldalán reagált az ismert műsorvezető felmondására, ami először az Indexen jelent meg. Németh szerint a váltás önmagában nem rendkívüli, de úgy véli, hogy Kálmán Olga "kóbor kutyát ragadott fülön", amikor akaratlanul is részesévé vált a Simicska–Orbán vitának. A médiatulajdonos milliárdosnak pedig azt üzente, hogy "kemény fába vágta a fejszéjét". 

"Kálmán Olgának az ATV-től való távozása önmagában nem lenne rendkívüli történet, hiszen a médiában itthon és külföldön is gyakori az, hogy ismert műsorvezetők csatornát váltanak" – írta Németh Sándor a posztjában.

Szerinte "Kálmán Olga az ATV által lett közismert médiaszemélyiség, ugyanakkor a tévécsatorna fejlődésében és befolyásának erősödésében a tehetséges műsorvezetőnőnek is vitathatatlan érdemei vannak. Olga és a televízió tulajdonosi köre között soha nem volt személyes konfliktus, a közöttük meglévő világnézeti különbségek ellenére sem. A tulajdonosi kör megdöbbenését elsősorban két tény váltotta ki. Először is az, hogy a kölcsönös tiszteleten és megbecsülésen alapuló emberi viszonyt és hatékony együttműködést

a műsorvezetőnő olyan stílusban és módon rúgta fel egyoldalúan, ami közgondolkodásra befolyással bíró személyhez méltatlan.

Az őt több mint egy évtizedig kiemelt megbecsülésben részesítő és sztároló munkaadója számára pedig megalázó és kártékony.

atv-74628-00464100.jpg

A megdöbbenés másik oka az, hogy Kálmán Olga a Hír TV-hez való szerződésével – akarva-akaratlanul – Simicska és szövetségesei Orbán Viktor elleni vendettájának központi szereplőjeként kínálta fel magát, amiről egy híres salamoni mondás jut eszembe:

Kóbor kutya fülét ragadja meg, aki felháborodik a perpatvaron, amely őt nem illeti.

De ehhez már sem a Hit Gyülekezetének, sem pedig az ATV-nek sincs semmi köze. Az elmúlt napok eseményeiből világosan megértettem: a Simicska-rendszer jobb- és balirányú helyezkedésének és manőverezésének útjában állunk. Szeretném Simicska úr tudomására hozni, hogy kemény fába vágta a fejszéjét" – üzente Németh. 

Szólj hozzá

média hatalom ATV Kálmán Olga Simicska Lajos Németh Sándor