2017. jan 06.

Coming out vagy Coming in?

írta: Europa22
Coming out vagy Coming in?

Kiút vagy zsákutca? - Exmelegek elképesztő vallomásai

nc_exgaybillboard0908_1920x1080.jpg
Ritkán kapnak megszólalási lehetőséget és médiafelületet azok az LGBT-személyek, akik kritikusak a velük azonosított szexuális orientációval kapcsolatban, és ennek hangot is adnak. Az érintett közösségek gyakran "júdásként" tekintenek rájuk és kiközösítik, mások pedig agresszív "agymosás" áldozatainak tekintik őket. Több országban tiltják is az LGBT-személyek szexuális orientációjának megváltoztatására irányuló terápiás kezelést. Pedig meglepően sokan vannak az ilyen "coming in"-t átélő emberek, akik – mint az itt következő idézetekből látszik – számos különböző érvet sorolnak döntésük indoklására. Exmelegek nyilatkozatai, saját szavaikkal:

“Az életem nagy részében a testem minden porcikája a férfiakkal való szexre vágyott… De a homoszexuális vágyaim mára szinte teljesen eltűntek… Most először, az ötvenes éveimben van szexuális étvágyam nők iránt…”
Blake Smith, egykori homoszexuális, a szexuális orientáció megváltoztatására irányuló terápiás kezelést követően.

glatzewed2.jpg

Michael Glatze az esküvőjén

“A homoszexualitás az maga a halál, én pedig inkább az életet választottam”
Michael Glatze, korábbi melegjogi aktivista, az XY San Franciscó-i homoszexuális újság társalapítója.

“10 éven keresztül voltam homoszexuális, ezután 34 éven keresztül nem… Azoknak, akik szerint biztos sose voltam igazán homoszexuális: több mint ezer férfival volt szexuális kapcsolatom. Meleg voltam, de a legtöbb homoszexuálishoz hasonlóan, igazából nem akartam, hogy ilyen jellegű vágyaim legyenek…
Az azonos neműek iránt érzett vágyak valódi próba elé állítják az embert, ez nem kérdés.
Ezek az érzelmek épp olyan erőteljesek tudnak lenni, mint a sóvárgás, amit az alkoholista, a kábítószeres vagy a nikotinfüggő ember érez… A homoszexuális életmód borzasztóan károsan hat az ember érzelmeire – a felmérések alapján a melegek körében sokkal nagyobb arányú a kábítószerhasználat, az öngyilkosságot elkövetők és a depressziósok száma, fordul elő családon belüli erőszak, illetve halnak meg idő előtt” 
David Kyle Foster

“29 éven keresztül a homoszexuális és leszbikus agenda agresszív, kreatív és stratégiai szintű támogatója voltam. Szervezőként és résztvevőként támogattam számtalan felvonulást és lobbizást, amelyek célja az volt, hogy a heteroszexuális kapcsolatokban élőkkel azonos elbánásban részesüljenek a meleg férfiak és leszbikus nők. Naprakész voltam a témákkal kapcsolatosan, anyagilag is támogattam olyan melegjogi szervezeteket, amelyek a számomra legfontosabbnak tartott ügyekkel foglalkoztak.
13 éven keresztül voltam a kiadója egy színes bőrű melegekkel foglalkozó újságnak. De most ismét “ki kell jönnöm a szekrényből”.
18620034048_ecfe52f58b.jpg
A közelmúltban rendkívüli változást tapasztaltam meg, miután őszintén és teljeskörűen alávetettem magam Jézus Krisztus tanításainak. Mint aki már elfogadom azt, amit a Biblia mond, meggyőződésem, hogy az azonos neműek közötti kapcsolat nem az az együttélési forma, amit Isten kitalált az ember számára… Soha többé nem leszek hajlandó belegabalyodni a leszbikusság függőségébe…” 
Charlene Cothran, korábbi melegjogi aktivista.

“Azt követően tudtam kijönni a homoszexualitásból, hogy volt egy erőteljes találkozásom Jézus Krisztussal. Azóta egyszerűen ég a vágy bennem, hogy szolgáljam Őt és engedelmes legyek Neki. Nagyon őszintén elmondhatom, hogy most már SOHA se tapasztalok homoszexuális vágyakat – se fizikai, se érzelmi szinten” 
Yvette Cantu Schneider, egykori leszbikus, 1992 óta heteroszexuális, 1999-ben férjhez ment, két gyermek anyja.

ex-homosexual.png
“Kinyithatjuk vagy befoghatjuk a szánkat… De ha az utóbbit választjuk, azt a hamis képet erősítjük meg, hogy exhomoszexuálisok nem léteznek”  
Darry L. Foster, exhomoszexuális

“Nyolcéves koromban… a nagybátyám megerőszakolt. Ez sok éven át tartó szenvedést és zavart hozott az életembe. Ma már tudom, hogy azért tette, mert ő maga is sérült ember volt… Meg tudtam bocsájtani neki, de a homoszexualitás magja ekkor belém lett ültetve és sok éven keresztül harcolnom kellett vele.
Ez a fajta szexuális viselkedés nem velem született hajlam volt – egy sérült ember taszított bele egy nyolcéves kisfiút ebbe az örvénybe…
Olyan vágyak kezdtek létrejönni bennem, amelyek fölött úgy éreztem, nem tudok uralkodni…  Háború dúlt a fejemben, folyamatosan, az iskolában, a templomban, otthon, játék közben, ha egyedül voltam, ha tömegben voltam… A magot, amelyet belém ültettek, a gyökerénél kellett megsemmisíteni és kigyomlálni… Meg kellett tanulnom meggyűlölni azokat a dolgokat, amelyek utálatosak az Isten szemében is – még akkor is, ha ezek a dolgok bennem voltak…
Én nem azokat az embereket gyűlölöm, akik gyermekkoromban molesztáltak, vagy akik később ragadozóként megpróbáltak becserkészni, elesett állapotomban.
De gyűlölöm azt, ami ezt kiváltotta bennük! Gyűlölöm azt, ami megfertőzte őket, hogy egy gyermek életét tönkre tegyék! (…) Végül elhittem, hogy teljes értékű férfi lehetek, aki egyetlen nőnek van kitalálva… Mára teljesen megszabadultam és meggyőződésem, hogy Isten másokon is tud segíteni!
Donnie McClurkin, háromszoros Grammy-díjas énekes.

“A homoszexualitás egy káros életforma, nem az ember identitási kérdése vagy emberi “jog”. Ha a melegjogi aktivisták valóban hinnének az általuk oly gyakran hangoztatott “toleranciában”, akkor nem igyekeznének démonizálni azt, amikor emberek szakszerű segítséget, terápiát kérnek, hogy a nem kívánatos szexuális vágyaiktól megszabaduljanak. Mitől félnek annyira? Megmondom: attól, hogy a homoszexuális identitásuk és mindaz, amire a melegjogi mozgalom felépült, összeomlik” 
Dean Bailey, exhomoszexuális

cure-2-jumbo.jpg
“Ha tinédzser koromban hallhattam volna ezekről a terápiás lehetőségekről, mennyi depressziót, önmarcangolást és öngyilkos gondolatot elkerülhettem volna!” 
Aaron Bitzer, exhomoszexuális

Az interneten százával olvashatóak hasonló beszámolók. Néhány forrás:
Videók
Cikkek
Könyvek
  • Debora Barr, exleszbikus élettörténete
  • Egy exleszbikus professzornő beszámolója: The Secret Thoughts of an Unlikely Convert (Rosaria Champagne Butterfield) 
  • David Kyle Foster hollywoodi színész, exhomoszexuális könyve
  • Mario Bergner exhomoszexuális könyve
  • Janet Boynes exleszbikus könyve
Végül, egy 400 oldalas tudományos igényű bizonyítás 2 pszichológiaprofesszortól, hogy a nemi identitás megváltoztatható.
Szólj hozzá

homoszexualitás terápia LGBT érték/ítélet ex-gay