2017. már 12.

Purimi üzenet Berlinből: “Jó ízlésű német” ne utazzon Izraelbe, Netanjahu “őrült diktátor”

írta: eisen64
Purimi üzenet Berlinből: “Jó ízlésű német” ne utazzon Izraelbe, Netanjahu “őrült diktátor”

A zsidó állam “brutális elnyomó”, az izraeli miniszterelnök rosszabb a háborús bűnös szudáni államfőnél

berliner-zeitung-2.jpegA Berliner Kurier hétvégi száma listát készített a “világ legőrültebb diktátorairól”. A felsorolás hét vezetőt nevezett meg, köztük az izraeli miniszterelnököt. A listán szerepel Basar Aszad, Kim Dzsong Un és Robert Mugabe, hiányzik viszont a hágai nemzetközi bíróság által háborús bűnökért körözött Omar al-Basir szudáni elnök. A német lap szerint az Izraelbe történő utazás “élmény”, de a “kritikai érzékkel rendelkező utazók számára ízlés kérdése”.

A berlini újság név nélkül, csak MKR monogrammal jegyzett cikke egyidejűleg a Hamburger Morgenpostban is megjelent. Az írás szerint Benjamin Netanjahu a “világ hét legőrültebb diktátora” egyike, olyan, mint az Izrael megsemmisítésére felszólító Ali Hamanei iráni ajatollah, a tömeggyilkos Basar Aszad szíriai, Kim Dzsong Un észak-koreai és Robert Mugabe zimbabwei elnök, valamint a nyíltan Hitlert dicsőítő Fülöp-szigeteki Rodrigo Duterte. A listán szerepel még Vlagyimir Putyin is.

urn-newsml-dpa-com-20090101-170214-99-287849-large-4-3.jpg

Több német lap is közölte ezt a fotót Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökről, washingtoni látogatása alkalmából

A német lap szerint Netanjahu azért “őrült diktátor”, mert “régóta nem hajlandó elfogadni a kétállami megoldást. Tovább folytatja a települések építését, amivel palesztin szomszédait provokálja. Az Iránnal régóta fennálló problémai kapcsán sikertelenül próbálta rávenni Barack Obamát, hogy légitámadást indítson az iráni atomlétesítmények ellen. Trumpnál azonban más lehet az eredmény.”

Kapcsolódó cikkünk: “Hazugsággépezet, lágergiccs”: Miért nem kell a németeknek a Saul fia?

morgenpost_isr.png

A Hamburger Morgenpost szerint nem csak Netanjahu személye a probléma, a lap Izraelt sem tartja a német turisták számára megfelelő úti célnak: “szép ország”, ahol “élményeket lehet szerezni”,

de a kritikus utazó számára ízlés kérdése az izraeli vakáció.

A berlini izraeli nagykövetség tiltakozott a zsidók kiirtására szőtt perzsa terv meghiúsítását ünneplő ünnep, a purim előestéjére időzített cikkek miatt: “Az a tény, hogy egy, az alapítása óta az életéért küzdő nyugati demokrácia választott miniszterelnökét a lap a világ legrosszabb diktátorai közé sorolja, legjobb esetben arról árulkodik, hogy mennyit is ért a lap abból, ami ma a világban történik, de arra is utalhat, aminek már rég el kellett volna tűnnie a világból: az antiszemitizmusra.”

Kapcsolódó cikkünk: Német farsangi gyűlöletkampány

Izrael a világ 167 országát értékelő Demokrácia Index listáján – amit a brit Economist állít össze évente – amúgy 2016-ban a 29. helyen állt, megelőzve számos európai országot, például Belgiumot (36.) és Görögországot (44.). A listán az utolsó, 167. helyen Észak-Korea áll, amelynek diktátorát a német újság Netanjahuval egy sorban említi.

Szólj hozzá

antiszemitizmus cion Izrael Németország Oroszország Berlin Észak-Korea Szíria Netanjahu Trump