2018. jan 17.

Cinkosok és haverok

írta: vigyazo
Cinkosok és haverok

Gyurcsány Ferenc teológiai eszmefuttatásának margójára

gyf.png

Gyurcsány Ferenc most az év elején is szerepelt. Miért? Mert szeret szerepelni és szeretne visszakerülni abba a székbe, ahol most Orbán Viktor ül. Üzent azoknak az egyházaknak , amelyek „kiszolgálják a diktatúrát” (= támogatják a kormányt), akik a gyűlölet falainak építésén dolgoznak ahelyett, hogy a szeretet, az alázat erényeit ápolnák. Ezek a közösségek a DK elnöke szerint a diktatúra cinkosai.

Két rövid megjegyzés. Első. Diktatúra van-e? Ha az lenne, akkor Gyurcsány nem gyakorolhatná az önjelölt próféta szerepét a nagy nyilvánosság előtt, hanem otthon szónokolhatna csak a tükör előtt legnagyobb rajongójának. De tökéletesen szabadon diktatúrázza le a demokratikusan megválasztott kormányt. Hol van az önkényuralom itt? A diktatúra nemlétének legjobb bizonyítéka egyébként Kész Zoltán veszprémi győzelme volt, amikor megszűnt a Fidesz kétharmados többsége,

ilyen egy diktatúrában nem fordulhatott volna elő.

Megegyezhetünk tehát: nem a diktatúra cinkosai, legfeljebb a kormány támogatói a volt miniszterelnök által név nélkül emlegetett közösségek.

A második megjegyzés. Egyértelmű, hogy Gyurcsány szemében azok a hatalom cinkosai, akik más politikusokat szolgálnak vagy segítenek. Ha őt segítik és szolgálják, akkor azzal semmi gond, ők a haladás pozitív előmozdítói. Jó példa erre Gyurcsány Iványi Gábor lelkésszel való együttműködése. A metodista lelkészt 2012-ben államfőnek szerette volna jelölni a DK. Iványi akkor biztosan a hatalom haverja címet nyerte volna el jelölőitől, abban az esetben ha sikerülne Gyurcsány Ferencnek visszaülnie a vágyott székbe.

Egyházak közt cinkos az, aki nem tapsol a DK elnökének.

Viszont haver lesz abból, aki mosolyogva támogatja őt. (Valójában nem nagyon tisztelik a kereszténységet a DK-ban. Tavaly Simon György DK-s képviselő egy kommentjében úgy fogalmazott, hogy a Biblia egy ókorban megírt mesekönyv, aki pedig komolyan venné az abban megírt szabályokat, az idióta. Ezt a megnyilvánulást egy szóval sem ítélte el a párt vezetése. )

Persze a haveri egyházak támogatását Gyurcsány is szívesen fogadná, velük a legfontosabb dologban teljes lenne az egyetértés:

Gyurcsány Ferencet a miniszterelnöki székbe!

Szerző: Longauer Lászó

Szólj hozzá

egyházak Fidesz Gyurcsány Ferenc Kereszténység