2018. jan 18.

Németország: Lerombolt templom, 200 új mecset

írta: vigyazo
Németország: Lerombolt templom, 200 új mecset

A keresztény múlt nyom nélkül tűnt el a vesztfáliai településen

lambertus-640x480.pngA heves tiltakozások ellenére lerombolták azt a nagyrészt helyiek által épített Szent Lambertus templomot, amelyet 1891-ben szenteltek fel a Rajna-menti Vesztfália államban, Immerath-ban.

A hatalmas épületet 2018. jan. 9-én (kedden) bontották le „az ásógépek hidraulikus karjai”, nagy halom törmeléket hagyva az egykori neo-román épület ikertornyai helyén.

A rendőrségi erők által felügyelt tüntető tömeg csaknem öt órán keresztül tartotta fel az épület bontását célzó munkálatokat – számol be a Rheinische Post.

lambertus-4.png

A Szent Lambertust, az annak otthont adó mezőgazdasági faluval együtt néhány évvel ezelőtt vásárolta fel a német RWE bányászati vállalat, hogy egy barnamezős beruházás keretében külszíni lignitbánya számára készítsen helyet.

A templomot 2013-ban használaton kívül helyezték, később a falu lakóit is új helyre telepítették át, ahol a régi helyett egy új, a „modern stílusnak” megfelelően épített istentiszteleti helyet kaptak.

lambertus-3.png

Az iszlám vallási struktúra rohamos fejlődésének fényében a történelmi templom lerombolása igen komoly üzenetet hordoz Németországban.

Az utóbbi évtizedekben, az egyre növekvő török közösség igényeivel lépést tartva, radikálisan megnövekedett az iszlám kultuszhelyek száma, ezt a folyamatot pedig Merkel kancellár – jogilag erősen vitatható – döntése a német határellenőrzés felfüggesztéséről csak tovább fokozta, korlátlan számú menekültet invitálva az országba.

lambertus-2-1.png

A gazdag wahabita Szaúd-Arábia eközben nyíltan elutasította az észak- és nyugat-európai „nyitott ajtó” politika importálását, helyette nagylelkű ajánlatot tett mintegy 200 új mecset építésére Németországban, ezzel támogatva az „új európai polgárok” beilleszkedését.

(TP)

Szólj hozzá

egyház iszlám Németország