2018. jan 20.

Nyugati Homály

írta: vigyazo
Nyugati Homály

DK: Demokratikus Koalíció vagy Dezinformációs Központ?

gyf.pngAzt tudtam, hogy manapság egyre többen küzdenek szövegértési nehézségekkel. Azt viszont nem gondoltam volna, hogy a helyzet ennyire súlyos.

A Nyugati Fény (vagy inkább homály?) szerint „Orbán megkérte Németh Sándort, hogy az ATV ne foglalkozzon az Orbán-família korrupciós ügyeivel”.

nyf_ns.png

Miből vonta le a következtetését a Nyugati Homály névtelen szerzője? Megjelent egy nagyon érdekes interjú, itt Németh Sándor elmondja mire kérte őt egy meccsen Orbán:

“annyit kért, hagyjuk békén azokat a családtagjait, akik nem szerepelnek a közéletben. Erre meg azt mondtam, hogy világnézetünkből következően nem szeretünk az emberek magánéletébe beavatkozni.

Ezt lehet paktumnak nevezni, csak nem az.

Itt semmilyen korrupciós ügyről nincs szó. Ráadásul a találkozás jóval előbb történt, mint hogy a Tiborcz-fiú felbukkant volna a színen. A Fulham-Atletico Madrid EK-döntő - ahol az említett találkozás történt - 2010-ben volt. De ez csak apróság, elvégre tudjuk, nem érthet mindenki a futballhoz.

Persze erre is lehet azt mondani, hogy már előre levajaztak mindent. De mondom, semmi szó nincs problémás ügyekről, hanem arról van csak szó, hogy az ATV ne az árnyékra is ugró bulvártempót kövesse és tartsa tiszteletben azok magánéletét, akik nem közszereplők.

A cikk írója vagy szövegértési nehézségekkel küzd vagy egyszerűen rosszhiszeműen sejtet valamit, ami mögöttes tartalom lehetett szerinte.

Sejtetni nagyon könnyű, pontosan megérteni a dolgokat nehezebb.

nyf_gyf.png

Mondjuk így: úgy sejtem, azt hallottam, hogy a Nyugati Fény nagyon közel áll a DK vezetőihez, az egész párthoz (egy random cím a honlapról: „Átlépte az EGYMILLIÓS nézettséget Gyurcsány leleplező filmje az ukrán nyugdíjcsalókról”). Ha pedig a Nyugati Fény Gyurcsány-közeli portál,

akkor bizony a DK hamis infók terjesztésében vesz részt.

Sejtésem alapján hangzatos címet adhatnék a cikkemnek: „A DK igazi neve: Dezinformációs Központ” és hasonló stílusban végig. De ezt módszert hagyjuk meg a Nyugati Homály szerkesztőinek, ami remélhetőleg a Demokratikus Koalíció vezetőinek sem tetszik.

Mert nekünk nagyon nem tetszik, az biztos. És most még úgy látjuk, hogy a DK igazi neve : Demokratikus Koalíció , ami remélhetőleg soha nem változik Dezinformációs Központtá. 

Longauer László

Szólj hozzá

bartus lászló demokratikus koalíció Orbán Viktor Gyurcsány Ferenc Németh Sándor