2018. jan 22.

“Szörnykoalíció”, “kis Simicska”, “titkosszolgálati újságírók”: 13 erős idézet Németh Sándortól

írta: vigyazo
“Szörnykoalíció”, “kis Simicska”, “titkosszolgálati újságírók”: 13 erős idézet Németh Sándortól

Horthy, Orbán Gáspár és Netanjahu is előkerült a Pesti Srácok interjúban. No meg, Soros.

ns2.png

Hosszú interjút adott Németh Sándor a Pesti Srácoknak, akik nem csak a megszokott témákban kérdezték a Hit Gyülekezete vezetőjét. A cikknek más a címe is erős: “Szörny-birodalmat hozna a Jobbik és a baloldal degenerált nászának beteljesülése”, de emellett is van benne jónéhány kemény mondat, íme egy válogatás:

A hatalomváltásról

Az MSZMP klientúrájának gazdasági hatalomátmentése, az ügynökkérdés tisztázatlansága, az igazságtétel elmaradása és a posztkommunista társadalom túlságosan sokáig tartó fennmaradása bennem is kétségeket ébresztett. Valószínűnek tartom, hogy inkább egy szűk, felső kör paktumokon alapuló hatalomváltásáról volt szó, amellyel ellenzéki csoportok is együttműködtek abban a reményben, hogy tényleges rendszerváltásra kerülhet sor.

A médiában továbbélő hálózatokról

Mivel a média irányítását a pártállam teljesen a kontrollja alatt tartotta, csak az általuk privilegizált médiamunkások értettek a televíziózáshoz,

akik többsége titkosszolgálati háttérrel rendelkezett.

Nagyon lassan haladt a médiában a rendszerváltás, és ez természetesen hatással volt minden médium, így az ATV működésére is. (…) a kilencvenes években és a kétezres évek elején nagyon nagy átfedések voltak a régi és az új között a társadalmi élet minden területén, nemcsak a médiában, hanem az egyházakban, a sportban, a gazdaságban, mindenhol.

A Horthy-rendszer megítéléséről

A történelmet én elsősorban morális alapon ítélem meg. Ezért Horthyra nem tudok a zsidótörvények és Magyarország szégyenletes és tragikus második világháborús szerepe nélkül gondolni.

A politikai választásról

Nem támogathatunk olyan politikai törekvéseket, amelyek a Tízparancsolattal szembenálló programokat akarnak jogszabállyá tenni, és ezzel rákényszeríteni a társadalomra. Az ilyenekkel szemben állunk, mert sértik a lelkiismereti és vallásszabadságot. (…) A soron következő választásra nézve pedig majd megfogalmazzuk azokat a szempontokat, amelyekkel segíteni akarunk a hívőknek a helyes döntésben, hogy messzemenőkig vegyék figyelembe, melyik politikai programok segítik a kereszténység fennmaradását, megújulását; mit mondanak a nemzeti önrendelkezésről, a házasságról, a muszlim migrációról és a betelepítésről, a drogliberalizációról, az EU jövőjéről. Napjainkban ezek a témák foglalkoztatják a Hit Gyülekezete tagjait. Kötelességünknek tartjuk, hogy ezekben irányt mutassunk.

Az Orbán Gáspár elleni támadásokról

Nem tudja a kis Simicska kicsinálni Orbán Gáspárt.

Ő egy karizmatikus keresztény mozgalom felépítésében, és nem egy politikai mozgalomban vesz részt. Gáspárt őszinte és intelligens fiatalembernek ismerem, aki elkötelezett hívő keresztény.

Az ATV és a HírTv közötti különbségről

Három-négyszer nagyobb az ATV nézettsége, mint a Hír TV-é (…) És persze nagy különbség van köztük, hiszen az ATV-ben nem az Orbán Viktorral vagy bárki mással szembeni gyűlöletkeltés a domináns, és egészen biztos, hogy az ATV mostani vezetése sosem fog gyűlölködő televíziót csinálni.

ns1.pngFotók: Pesti Srácok / Horváth Péter Gyula

Az ellenéki összefogásról

Számunkra elfogadhatatlan ez a „minél rosszabb, annál jobb” szemlélet, valamint a politikai káosz létrehozása. Nekünk az a szimpatikus, ha az ellenzék a realitással foglalkozik, össznemzeti érdekeket vesz figyelembe, és ezen belül helyezi el a politizálás tereit, illetve a programját. Régi elv, hogy akkor kell kormányt váltani, ha van jobb a meglévő helyett.

A Jobbik-DK-MSZP-LMP-Momentum kormányról

Egy ilyen felállás kormányozhatatlanná tenné Magyarországot. A Jobbik és a baloldal degenerált hibrid násza olyan lenne, mint amilyet Dániel könyvében is olvashatunk a szörny-birodalom jellemzőjeként: keveredik, de nem egyesül.

Európa jövőjéről

A migrációval kapcsolatos véleményünket a válság kitörése előtt már egyértelművé tettük, mert az az európai kultúra alapjait fenyegeti. Európa iszlamizálása pedig egy új totalitárius rendszer kialakulásának lehetőségét ültette el kontinensünkön.

A Soros-tervről

Formálisan ugyan megkérdőjelezhető, de lényegileg számomra realitás. A népek és vallások keveredése, valamint a kulturális-vallási relativizmus és egy világtársadalom kiépítésének koncepciója egy régi, több évszázadra visszatekintő ideológia, amely azért kívánja felszámolni a nemzeti identitást és az országok szuverenitását, mert azokat a világbéke és igazságosság akadályának véli. Egy bizonyos nemzetközi elit úgy látja: eljött az idő, hogy ezt a tervüket lenyomják az európai nemzetek torkán. (…)

A Deep State a kormányok fölött átívelő hatalmi centrum, amely Soros György után is fennmarad.

A magyar antiszemitizmusról

Magyarország nem antiszemita ország, bár itt is élnek antiszemiták és anticionisták egyaránt. Nem gondolnám, hogy a magyar zsidó vezetők a magyar kormányt antiszemitának tartanák. A leantiszemitázást sajnálatos módon politikai fegyverként is használják, ami a valódi antiszemitákat segíti.

Az európai baloldali anticionizmusról

A zsidóság legsikeresebb vezetője Ben Gurion óta Benjamin Netanjahu, a vele szembeni támadások teljességgel indokolatlanok. (…) A zsidó világon belül van sokféle cionista, kabbalista, messianisztikus, hászid, illetve világi mozgalom, amelyek Izrael Állam oldalán állnak. Az európai baloldalról pedig köztudott, hogy az antiszemitizmus mértékét súroló elfogultsággal támadja rendszeresen Izraelt és kormányát. A cionizmussal szemben is elutasítóak, hiszen az eredendően egy nemzeti felfogáson alapul, és hatással van az európai jobboldali, nemzeti és „populista” gondolkodásra.

A székelyeket ért támadásokról

A székelység egybefüggő tengert képez Románia szívében, természetes, hogy igényt tartanak közösségi jogokra. Ráadásul az autonómia Trianonban meg is lett ígérve nekik, csak soha nem tartották be a románok.

A teljes interjú itt olvasható

Szólj hozzá

hírtv antiszemitizmus székelyek Jobbik Fidesz Vona Gábor ATV Izrael Hit Gyülekezete Simicska Lajos Netanjahu Németh Sándor Orbán Gáspár felház deep state