2018. jan 29.

Orbán fogadta Wilderst, könyvet is kapott tőle

írta: vigyazo
Orbán fogadta Wilderst, könyvet is kapott tőle

A Parlamentben zárta négynapos könyvbemutató körútját a holland Szabadságpárt elnöke

orban_wilders_1.png

A legnagyobb hollandiai napilap, a De Telegaaf számolt be először Orbán Viktor és Geert Wilders budapesti találkozójáról. Wilders átadta könyve magyar nyelvű kiadását a miniszterelnöknek, akinek elmondta: az ország minden részén telt ház fogadta előadásait, és százak álltak sorba, hogy dedikáltassák könyvüket.

Wilders a találkozó után elmondta, “hősnek” tartja Orbán Viktort, aki ma Európában élére állt azoknak, akik a nemzeti kultúra megőrzéséért, a migráció fékentartásáért és a nemzetállamok megerősítéséért küzdenek. “Ellenzi az Európai Unió beavatkozását, és elmondta nekem, hogy Magyarország nem muszlim, hanem keresztény ország, és ennek így is kell maradnia” - mondta Wilders a holland napilapnak.

A Szabadságpárt vezetője negyedik napja tartózkodik Magyarországon, ahol a Halállistán című könyvét mutatta be, Budapesten kívül több vidéki nagyvárosban is. “Előadásait mindenütt telt ház előtt tartotta, állva ünnepelték, és százak álltak sorba, hogy dedikálhassák könyvüket a szerzővel” - írja a De Telegraaf. Wilders a lapnak elmondta, hogy az első kiadás azonnal elfogyott.

orban_wilders.jpg

Wilders 2016-ban már találkozott Orbán Viktorral, akit így dicsért akkor meg: “Sok millió ember ért egyet önnel Európában az iszlamizáció elleni harcban és nemeztállamok megerősítésében.”

sopron_igazi.jpg

Wilders előadása és könyvbemutatója Sopronban (fent) és Győrben (lent). Fotó: Geert Wilders / Facebook

sopron.jpg

Szólj hozzá

nemzet bevándorlás kereszténység migráció geert wilders Orbán Viktor Magyarország Hollandia